חפש מאמרים:
שלום אורח
21.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

סקירה קצרצרה ופרקטית של שירותים מקוונים ושינויי חקיקה ונוהל בתחומי המקרקעין, מיסוי מקרקעין, תכנון ובנייה וירושה. מנסים לגנוב לכם את הנכס – קבלו התראה

מאת: בנימין קלינגראקטואליה08/09/2020744 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

 

לקוחותוחברים יקרים,

לקראתסיום שנת תש"פ ולרגל השנה החדשה הבאה עלינו לטובה, תובא להלן סקירהקצרצרה ופרקטית של שירותים מקוונים ושינויי חקיקה ונוהל בתחומי המקרקעין,מיסוי מקרקעין, תכנון ובנייה וירושה.

תוכן עניינים

  • מערכת ההזדהות הממשלתית.
  • מנסים לגנוב לכם את הנכס – קבלו התראה ב-SMS.
  • אימות תצהיר מרחוק.
  • הפקדת צוואה באופן מקוון.
  • הפחתת שיעור מס הרכישה לבעלי יותר מדירת מגוריםאחת.
  • דחיית מועד מכירת דירה ישנה לעניין החבות במסשבח/רכישה.
  • כניסה לתוקף של התקנות  המסדירות רישום מגרשתלת מימדי.
  • הקלות בבניית פרגולה ללא צורך בקבלת היתר בנייה.
  • ייצור חשמל בבית משותף - בעלי דירות בבית משותףיוכלו להרוויח כסף מייצור חשמל.

מערכת הזדהות ממשלתית

משברהקורונה האיץ את תהליך הנגשת השירותים הממשלתיים באינטרנט, ללא צורךבהזדהות פיזית בפני פקיד, באמצעות מערכת ההזדהות הממשלתית. המערכת מאפשרתלכם לקבל שירותי ממשלה מקוונים לרבות ביצוע פעולות וקבלת מידעבאמצעות הזדהות מקוונת ומאובטחת. באמצעות המערכת ניתן לבצע פעולות רבותומגוונות כגון שינוי מען בתעודת זהות, הורדת ספח תעודת זהות דיגיטלי,תשלום והנפקת רישיון רכב, מעקב אחרי פעולות שבוצעו על ידכם במשרדי ממשלההשונים, ביצוע תשלומי מס, כניסה למערכת נט המשפט לצורך מעקב אחר תיקיםהמתנהלים בבית המשפט, כניסה למערכת כלים שלובים לצורך מעקב אחרי תיקיהוצל"פ, בדיקת עיכוב יציאה מהארץ, כניסה לאזור האישי באתר נתוניהאשראי של בנק ישראל, גישה למערכות של משרדי הממשלה השונים כגון לשכתרישום מקרקעין, רשות המסים, רשות מקרקעי ישראל ועוד ואין ספק שהיקףהשירותים ילך ויתרחב בזמן הקרוב.

מומלץלכל מי שטרם נרשם למערכת ההזדהות הממשלתית של ממשל זמין להירשם. ההרשמההינה פשוטה ולאחר הרישום ניתן להיכנס למערכת באמצעות שם משתמש וסיסמא אובאמצעות כרטיס חכם ו/או תעודת זהות ביומטרית.

 


מנסיםלגנוב לכם את הנכס – קבלו התראה ב-SMS ובדואר אלקטרוני

לא אחתאירעו מקרים של גניבת זהות כאשר אנשים התחזו לבעלי נכס וביצעו עסקאות בשמםעם צדדים שלישיים. התמורה שולמה לאותם מתחזים, לעיתים הצדדים השלישייםנטלו משכנתא מבנק והנכס נרשם על שם צדדים שלישיים שכלל לא היו מודעיםלתרמית. רק בשלב מאוחר יותר נודע לבעל הנכס האמיתי שהנכס נמכר, רשום על שםאדם אחר ונרשמה משכנתא לטובת הבנק. מצבים כאלה יוצרים תסבוכת משפטיתמורכבת ותוצאותיה לפעמים קשות ביותר שכן לא תמיד ניתן להחזיר את הגלגללאחור ולא בהכרח יש ממי להיפרע שכן המתחזה נעלם עם הכסף, הצד השלישי לאהיה מודע למעשה המרמה, ולשכת רישום מקרקעין (טאבו), הבנק ועורכי הדיןיטענו כי לא יכלו לדעת כי מדובר בהונאה אף כי בהחלט קיימים אמצעים שוניםומגוונים לגילוי מעשי ההונאה עוד בטרם ביצוע העסקה.

מערכתניסיונית שהושקה ברשות לרישום והסדר זכויות מקרקעין בלשכת רישום תל אביב,מאפשרת לבעלי זכויות (זכאים על פי הערת אזהרה, בעלי משכנתה, בעלים, חוכריםואחרים) בנכסים הרשומים בלשכה בתל אביב, להירשם לשירות קבלת הודעות שוטפותבאופן שבעל הנכס יקבל התראה ב-SMS ובדואר אלקטרוני על כל פעולה שתתבצעבמרשם כגון רישום הערות, העברת זכויות, רישום משכנתאות וכדומה ביחס לנכסיםשבבעלותם ובדרך זו יתאפשר מעקב אחר הרישומים המתבצעים בנכסים אלו, ובעלנכס יוכל להגיב באופן מידי ובזמן אמת במידה ויקבל התראה על ביצוע פעולההנוגעת לנכס שבבעלותו.

ניתןלהירשם לשירות באופן מקוון באמצעות מערכת ההזדהות הממשלתית. על המנוייםלהיות רשומים כבעלי זכות בנכס ונדרשת התאמה מלאה (מספר תעודת זהות מלא בן9 ספרות) בין פרטי ההזדהות של מבקשי השירות לבין פרטיהם כרשומים בפנקסיהמקרקעין. בשלב הזה לא ניתן לרשום לשירות נכסים שהינם בבעלות חברה כאשר לאניתן לזהות את החברה באמצעות מערכת ההזדהות הממשלתית ו/או כאשר פרטיהזיהוי בפנקסי המקרקעין אינם מלאים.

להרשמה לשירות לחצו כאן.


אימות תצהיר מרחוק

עדלמשבר הקורונה אימות חתימת עורך דין על תצהיר היה מחייב התייצבות אישית שלהמצהיר בפני עורך דין שיזהה אותו ויזהיר אותו בדבר חובתו לומר אמת ואולםבעקבות מצב החירום ניתן כיום לבצע אימות חתימה  בהיוועדות חזותיתבתנאים המצטברים הבאים: (א) ההופעה של המצהיר בפני עורך הדין בוצעהבאמצעות היוועדות חזותית מתועדת אצל עורך הדין, כאשר המצהיר הציג תעודתזהות, המופיעה על גבי הצג, הוא מצהיר כי הוא מצוי במדינת-ישראל בזמןהחתימה והאימות והוא מסכים לתיעוד החזותי ועשיית השימוש בו ועורך הדיןהזהיר את המצהיר כי עליו לומר את האמת והמצהיר חתם על המסמך בפני עורךהדין בשיחת הוידאו; (ב) עורך הדין קיבל בדוא"ל אימות של זהות הלקוחממערכת ההזדהות הממשלתית במסגרת שירות אימות דיגיטלי מקוון (אד"מ),המהווה חלופה לתהליך אימות הזהות האישי הנעשה מול עורך דין במסגרת עריכתתצהיר, במסגרתו נמסרים הפרטים האישיים והם מועברים לעורך הדין לצורך אימותזהות המצהיר לכתובת הדואר האלקטרוני של עורך הדין. במסגרת ביצוע אימותהזהות תיערך בדיקה מול מרשם ביקורת הגבולות ברשות האוכלוסין בדבר אימותהימצאותכם במדינה, כנדרש במסגרת עריכת תצהיר. בסיום התהליך עורך הדין יאמתאת חתימתכם על גבי התצהיר.

הפקדת צוואה באופן מקוון

אדם העורךצוואה יכול להפקידה אצל הרשם לענייני ירושה ובכך להבטיח כי הצוואה תימצאעם מותו וכי היא תישמר מפני פגעי הזמן. עד לעת האחרונה הייתה חובתהתייצבות אישית של עורך הצוואה במשרדי הרשם לענייני ירושה לצורך הפקדתהצוואה.

בהתאםלתיקון שהוכנס בתקנות הירושה, התשכ"ח-1998 ניתן לבצע הפקדה של צוואהבאופן מקוון מרחוק באחת משתי דרכים:

אופציהא- הפקדת הצוואה שנחתמה בחתימה אלקטרונית מאושרת של רשות (ובכלל זה נוטריון)באמצעות אתר האינטרנט של האפוטרופוס הכללי בעצמו או באמצעות הנוטריון.במידה וההפקדה הינה באמצעות נוטריון יש לבצעה בתוך 30 יום.

אופציהב- הפקדה הצוואה מרחוק באמצעות שליחת מסמךאלקטרוני עם העתק צבעוני סרוק של הצוואה באופן מקוון באמצעות אתר האינטרנטשל האפוטרופוס הכללי.  המצווה או הרשות ימסרו את הצוואה המקוריתלהפקדה במשרדי הרשם לענייני בתוך 45 ימים מיום סיום הוראת השעה שבסעיף 2לתקנות הירושה (מרץ 2021 בקירוב).

הפחתת שיעור מס הרכישה לבעלי יותר מדירתמגורים אחת

ביום23.06.2015 הועלו מדרגות מס הרכישה לבעלי דירה שנייה ויותר באופן שבוטלהמדרגת מס הרכישה בשיעור של 5% ונקבעו מדרגות מס רכישה בשיעור של 8% ו-10%,דבר שהביא להגדלה משמעותית של מס הרכישה לבעלי יותר מדירת מגורים אחת,מתוך מחשבה מוטעית כי הדבר יביא להורדת מחירי הדיור באמצעות הקטנת הביקושלדירות על ידי משקיעים.

ביום29.07.2020 הופחתו מדרגות מס הרכישה לבעלי דירה שנייה או יותר כדלקמן:

  • על חלק השווי שעד 1,292,280 ש"ח – 5%.
  • על חלק השווי העולה על 1,292,280 ש"ח ועד3,876,835 ש"ח – 6%.
  • על חלק השווי העולה על 3,876,835 ש"ח ועד5,338,290 ש"ח – 7%.
  • על חלק השווי העולה על 5,338,290 ש"ח ועד17,794,305 ש"ח – 8%.
  • על חלק השווי העולה על 17,794,305 ש"ח –10%.


דחיית מועד מכירת דירה ישנה לענייןהחבות במס שבח /מס רכישה

מי שרכשדירת מגורים נוספת והיה אמור למכור את דירתו הישנה, שהייתה דירתו היחידהעד לרכישת הדירה הנוספת) בתוך 18 החודשים מיום רכישת הדירה החדשה כדי לשלםמס רכישה בשיעור החָל על "דירה יחידה") והמועד האחרון למכירתהדירה הישנה הסתיים בתקופה המתחילה ביום 1.3.2020 והמסתיימת ביום1.10.2020, אזי התקופה האמורה לא תילקח בחשבון במניין ה-18 חודשים.


כניסה לתוקף של התקנות לחוק המקרקעיןולתקנות התכנון והבנייה המסדירות רישום מגרש תלת מימדי

לפני כשנהתוקן חוק המקרקעין באופן המאפשר רישום מגרש תלת ממדי ועתה נכנסו לתוקףהתקנות ליישום הרישום בהיבט הקנייני והתכנוני. עד לתיקון קבע חוק המקרקעיןשהבעלות בשטח של קרקע מתפשטת בכל העומק שמתחת לשטח הקרקע ובכל הרום שמעליועל פני גובה ועומק לא מוגדרים ולכאורה הינם אינסופיים. במצב המשפטי שהיהקיים לפני התיקון לחוק, לא הייתה אפשרות להעביר ולרשום זכויות בעלותבשכבות קרקע שונות (מתחת ומעל פני הקרקע). למשל, במקרה של חפירת מנהרהמתחת לבניינים ו/או מגרשים בבעלות פרטית או הנחת מסילת רכבת או סלילתכביש, לא ניתן היה להפריד בין זכויות הבעלות ברובד הקרקע לרובד שמתחת אומעל לפני הקרקע ולרשום זכויות בעלות נפרדת ברבדים השונים, שכן הבעלותבקרקע משתרעת גם ביחס לשטח הנמצאים מתחת לפני הקרקע. כך גם בבניין שנבנהמעל כביש לא ניתן היה להקנות זכויות בעלות נפרדות בקרקע שכן הקרקע עליונסלל הכביש היה בבעלות המדינה ומכך נבע שהמדינה הינה הבעלים גם בחלל הרוםשמעל הכביש. כתוצאה מכך לא ניתן היה לבצע הפקעה בשטחים הנמצאים מעל ו/אומתחת לקרקע ובתי המשפט נדרשו לפתרונות יצירתיים לצורך הסדרת ההפקעהוהפרדתה מהמקרקעין. התיקון לחוק מאפשר חלוקה גמישה יותר של המקרקעין באופןשיביא לניצול יעיל יותר של הקרקע ויאפשר לרשום זכויות ברבדי קרקע שוניםבגובה ובעומק הקרקע כגון: בניית בנייני מגורים ומסחר מעל כביש מקורה,מנהרות תת קרקעיות, גשרים עיליים לתחבורה או לצורך הנחת תשתיות. יש לצייןכי לא ניתן לרשום בית משותף כבית תלת מימדי אלא אם כן מדובר בבית משותףשנבנה מעל כביש או מנהרה למשל ואז ניתן להפריד את הבעלות בבית המשותףמהבעלות בקרקע מתחתיה.

הקלות בבניית פרגולה ללא צורך בקבלתהיתר

תקנותהתכנון והבנייה (עבודות ומבנים הפטורים מהיתר) המכונה "חוקהפרגולות" או "חוק המרפסות" קובעות סוגי בנייה (בתנאיםהקבועים בתקנות) שלא נדרש לגביהם קבלת היתר בנייה כגון הקמת מחסן, גגון,גדר בין חלקות, התקנת שער חניה, התקנת פנאלים סולאריים, התקנת מזגן / דודשמש, החלפת גג ואלמנטים נוספים ועוד.

לאחרונהבמסגרת תיקון לתקנות הורחב הפטור הנוגע להתקנת פרגולה והיא הוגדרה מחדשובין היתר נקבע כי ניתן להניח קירוי שקוף מעל לפרגולה וצמצם את החלקיםהאטומים בה. בהתאם לתיקון התקנת פרגולה תהא פטורה מהיתר אם היא מבנה בלאקירות, הבנוי מחומרים קלים, שתקרתו משטח הצללה, ובלבד שהמרווחים ביןהחלקים האטומים של משטח ההצללה מחולקים באופן שווה ומהווים 40 אחוזים ממנולפחות; ניתן להצמיד לגג הפרגולה קירוי שקוף של יחרוג ממנה; שטח הפרגולה לאיעלה על 50 מ"ר או על ¼ משטח הקרקע הפנוי ממבנים או הגג (הגדולמביניהם) והיא תוקם על גבי הקרקע או גג המבנה, אלא אם כן נקבעה הוראהבהיתר, בהנחיות המרחביות או בתכנית. כדאי לזכור שיש למסור הודעה על הקמתהפרגולה לרשות הרישוי בתוך 45 ימים ממועד ביצועה בצירוף אישור מהנדס.

ייצור חשמל בבית משותף

בעלי דירות בבית משותף יוכלו להרוויחכסף מייצור חשמל.

בימים אלופורסם תזכיר תיקון לחוק המקרקעין שעניינו קביעת הוראות בדבר התקנת מערכתלייצור חשמל מאנרגיה סולארית בבית משותף (מתקן פוטו-וולטאי), וזאת על-פיהחלטת רוב של שני שלישים מבעלי הדירות בבית המשותף זאת, כחריג לכלל שלפיונדרשת הסכמת כל בעלי הדירות לשם ביצוע פעולה מסוג זה ברכוש המשותף. התיקוןנועד לעודד הקמת מערכות סולאריות לייצור חשמל בבתים משותפים, נוכח התועלתהכלכלית, החברתית והסביבתית שיש בהתקנתם ובהתחשב בפוטנציאל הכלכלי הטמוןבמערכת עבור כל בעלי הדירות בבית המשותף כשהמערכת עצמה צפויה לייצר הכנסהשתכסה באופן מובנה את עלויות התחזוקה השוטפת שלה. בחוק נכללים תנאים מקדימיםשיש לעמוד בהם בטרם התקנת המערכת. לרבות מתן האפשרות לבעל דירה המתנגדלהתקנת המערכת, או המבקש להסיר מערכת לאחר שהותקנה, להגיש תביעה למפקח עלרישום מקרקעין שיוסמך להכריע במחלוקות בעניין זה. ההכנסות שיתקבלו מהמערכתיהיו חלק מהרכוש המשותף של כל בעלי הדירות (לרבות בעלי הדירות שלא תמכובהחלטה על התקנת המערכת) אך הם ישמשו בראש ובראשונה לטובת כיסוי הוצאותהתפעול והאחזקה השוטפות של המערכת.



 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
קלינגר בנימין יועץ בכיר לתכנון בנייה ורישוי נייד 0523-888813
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת בנימין קלינגר

מאת: בנימין קלינגרמוסדות שלטון25/07/233036 צפיות
הרבה לקוחות מגיעים למשרדינו לאחר שקבלו צו הריסה למצללה או גגון שחשבו בתמימות רבה שבנייתה אינה דורשת היתר בנייה . כן "חוק הפרגולות" תיקון 101 לחוק התכנון והבנייה קיבל תוקף והרבה עבודות פטורות מהיתר. ההנחיות די ברורות אך הרבה אזרחים לא מודעים למדניות העיריה או המועצה המקומית שצריכים להצמד אליה. כן ויש גם את תוכנית העיצוב הסביבתית .

מאת: בנימין קלינגרדמוקרטיה ושלטון25/07/233136 צפיות
התהליך מחייב אותנו לעבור מספר שלבים עד לקבלת ההיתר. השלב הראשון הוא בדיקת מידע, שלב בו אנו בודקים מול המועצה המקומית האם בכלל קיימת אופציה לתוספת בניה מצד המועצה המקומית ואגף השיכון והבינוי.

מאת: בנימין קלינגרשיפוצים25/07/233243 צפיות
מה ניתן לעשות במקרה של צו הריסה מנהלי צו הריסה מנהלי: בענף הבנייה, כל הליך של בנייה נדרש לאישורים מתאימים. אין זה סוד כי במקרה של היתרי בנייה, מדובר בביורוקרטיה מורכבת ומעייפת שעלולה להתארך חדשים ואף שנים, אך עם זאת אסור להתעלם מחשיבותם ונחיצותם העילאית של היתרי בנייה, אשר מבטיחים בנייה מורשית ובטוחה שעברה את כל הבדיקות הנדרשות וקיבלה היתר.

מאת: בנימין קלינגריזמות עסקית13/12/223249 צפיות
ידוע כי בנייה בשטחים המשותפים בבית משותף, תתאפשר רק בהסכמת 75% ומעלה מכלל דיירי הבניין בבית המשותף, וזאת עפ"י חוק המקרקעין, תשכ"ט-1969. אך מה הדין כאשר דיירים הרחיבו את דירת הגג שלהם תוך ניצול שטח המוצמד לדירת גג זו על חשבון השטח המשותף של הבית המשותף, בלא הסכמה של 75% מכלל דיירי הבית המשותף? ודוק – האם הצמדתו של שטח משותף לדירה, מקנה לבעלי הדירה זכות בנייה בשטח זה?

מאת: בנימין קלינגרחוק ומנהל20/11/222924 צפיות
קיבלת התראה על קנס מינהלי? בנית ללא היתר? חשוב לדעת את החוק בעניין קנסות מנהליים ,קנס קצוב ובעניין שימוש שלא ע"פ היתר הבנייה. חשוב גם לדעת שעומדים בפנייך מספר אםפשרויות בכדי לצמצם את ה"נזק" ולהמנע מקנס מינהלי. וגם אם קיבלת קנס מינהלי עדיין יש מה לעשות- לא סוף פסוק!

מאת: בנימין קלינגרדמוקרטיה ושלטון18/11/222976 צפיות
הרפורמה בתכנון, רישוי ובניה במסגרת תיקון 101 לחוק התכנון והבניה קבעה לוחות זמנים לתהליכי רישוי שונים עבור רשות הרישוי ומכון הבקרה וזאת במטרה לקצר, לייעל ולפשט הליכי רישוי בניה. לצורך כך וכחלק מתהליך הדיגיטציה של שירותי משרדי הממשלה השונים, בשנת 2016 הושקה מערכת רישוי זמין של מנהל התכנון המאפשרת הגשת בקשה להיתר בניה באופן מקוון. תהליך הוצאת היתר בניה לא אמור לארוך זמן רב לפי זמני המערכת, אך בפועל פרק הזמן מתארך כתוצאה מהתנהלות לקויה של הועדות ו/או של המבקש. במאמר זה נציג את פרקי הזמן המפורטים בחוק ואת פרקי הזמן המיושמים במציאות עד לקבלת היתר בניה. נציין שהזמן הממוצע היום לקבלת היתר בניה על פי לשכת האדריכלים הוא מעל שנתיים וחצי, הזמנים הרשומים מטה הם הזמנים של משרדים אשר מומחיותם היא הוצאת היתרי בניה. משרד קלינגר בנימין הינו המשרד היעיל ומהיר ביותר בקבלת היתרי בנייה.

מאת: בנימין קלינגרמו"מ16/11/222734 צפיות
דירת מגורים בראי העליון שדחה את עתירת רשות המסים פה אחד-פסיקה זו מחזירה עשרות אלפי דירות מגורים בישראל להיכנס לגדר דירת מגורים, על פי הפרשנות של החוק במשך עשרות בשנים, לפיה מבחן העל בחוק מיסוי מקרקעין הוא מבחן השימוש, ולא קיומה של תב״ע מתאימה או רישום בטאבו. העליון (14.11.2022), גם הפעם, אישר את החלטת ועדת הערר ודחה את ערעור המדינה בעניין שטיין (ע״א 1073/20): הסוגייה המרכזית שנדונה האם דירת מגורים המשמשת למגורים, ואולם אין לה היתר מתאים כחוק לשימוש למגורים, חרף שימוש בה למגורים ובידיעת העירייה, האם בעת מכירתה ניתן לקבל בגינה פטור ממס שבח או חישוב לינארי מיטיב במסגרת סעיף 48א(ב2) לחוק?

מאמרים נוספים בנושא אקטואליה

מאת: בנימין קלינגראקטואליה25/08/222641 צפיות
ניתן להגיש תכניות פינוי בינוי ישירות לאישור הוועדה המחוזית גם כשיש הסכמה של פחות מ-100% מהדיירים עו"ד אלעזר במברגר, ראש הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, הבהיר לאחרונה כי ניתן להגיש תוכנית פינוי-בינוי ישירות לוועדה המחוזית, ללא צורך בהסכמתה של הוועדה המקומית דבר שיכול לסייע להזיז פרוייקיים תקועים.

מאת: בנימין קלינגראקטואליה03/05/222363 צפיות
מי רשאי להגיש בקשה להיתר בניה? הנדסאי בנין, אדריכל, מהנדס , קונסטרוקטור או כולם? בקשות כעורך ראשי להיתר בנייה ובאילו מבנים? פסק דין שהתקבל בימים האחרונים בבית המשפט המחוזי בחיפה מפזר את הערפל ועושה סדר בסוגיה הבוערת. השופטת תמר שרון נתנאל, קבעה כי אדריכלים בלבד יוכלו לשמש עורכים ראשיים ולהגיש בקשות להיתר למבנים של ארבע קומות ומעלה. מהנדסים לעומתם, יהיו רשאים לשמש עורכים ראשיים ולהגיש בקשות להיתר רק כאשר מדובר במבנים פשוטים בשימושים מוגבלים, כשהכוונה היא למבני מגורים, אחסנה ומלאכה בני פחות מארבע קומות.

מאת: בנימין קלינגראקטואליה22/01/221801 צפיות
רישוי זמין ומידע חיוני בעניין הגשת בקשה לתיק מידע להיתר והליכי הרישוי: כחלק מתהליך הדיגיטציה של שירותי משרדי הממשלה השונים, ביוזמה הנקראת 'ממשל זמין', הוקם ב-2006 אתר רישוי זמין של מנהל התכנון, אשר מאפשר בקשה להיתר בנייה באופן מקוון לחלוטין. המערכת הוקמה בהתאם לתיקון 101 לחוק התכנון והבנייה.

מאת: בנימין קלינגראקטואליה16/09/211592 צפיות
בית המשפט לעניינים מנהליים בראשל"צ הורה לאחרונה לבטל שני כתבי אישום שהוגשו נגד עברייני בנייה, בנימוק שהמדינה התעלמה מתיקון מס' 66 לחוק סדר הדין הפלילי, המאפשר לסגור תיקים "קלים" בהסדר וללא מעורבות בית משפט.

מאת: בנימין קלינגראקטואליה19/08/211595 צפיות
מהו רישוי הבנייה? תהליך רישוי הבנייה מלווה את הבונה משלבי תכנון הבנייה ועד לסיום הבנייה. התהליך מתבצע מול הועדה המקומית לתכנון ובנייה. ועדות לתכנון ובנייה נמצאות בפריסה ארצית, לכל ישוב ועדה מקומית לתכנון ולבנייה אליה הוא שייך. לרשימת הועדות והיישובים לחץ כאן תהליך רישוי הבנייה מרכב מ 5 אבני דרך מרכזיות: התקשרות עם עורך בקשה - קבלת מידע להיתר- תכנון - קבלת היתר בנייה - מהלך הביצוע האם תמיד צריך לבצע את כל תהליך הרישוי? לרוב עבודות הבנייה יש לבצע את כל תהליך הרישוי ולקבל היתר בנייה, המהווה אישור מהוועדה המקומית לכך שתכנון הבניין תואם לתוכניות המאושרות ולדרישות הוועדה. ישנן מספר עבודות בנייה שמצריכות דיווח בלבד - פטור מהיתר. גם בפטור מהיתר הבנייה חייבת להיות בהתאם לדרישות הועדה המקומית והתוכניות המאושרות.

מאת: בנימין קלינגראקטואליה01/06/211373 צפיות
אז מה זה אגרות בניה והיטלי פיתוח? אגרות בניה והיטלי פיתוח, הינם תשלומי חובה המוטלים על ידי רשויות מקומיות ותאגידי מים וביוב, לשם מימון התקנתם ורכישתם של תשתיות ציבוריות בתחומן המוניציפלי כגון: כבישים ומדרכות, תיעול, ביוב וצנרת מים. אגרות בניה והיטלי פיתוח אלו נדרש לשלם מי שהוא בעלים של קרקע ו/או מי שמבקש לבנות על קרקע ו/או בעלים המעוניין להוסיף בניה למבנה קיים. לצורך גביית אגרות בניה והיטלי פיתוח יש צורך בהתקיימותן של עילות (“אירועי מס”) המצויות ברוב חוקי העזר ובכללי דמי ההקמה, אשר במועד התממשות

מאת: אברהם פכטראקטואליה26/05/211226 צפיות
איפה ההסברה הישראלית – ישנה, מנמנמת, מגמגמת ובעיקר מפגרת בזמן אמת. למה אין בישראל – שר הסברה? אם יש מקום לשר מים- יש בוודאות מקום לשר הסברה במשרה מלאה. אבל משחקי אגו – מאבק בין משרד החוץ ומשרד ראש הממשלה – מונעים זה שנים מינוי חיוני של שר הסברה בארץ, אך בעיקר בחו"ל, במיוחד בימים אלה של אנטישמיות מתגברת.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica