חפש מאמרים:
שלום אורח
21.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

דג הנקאי ודג החקיין - אבולוציה במבחן

מאת: בתיה כץפילוסופיה03/11/20191123 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

דג הנקאי ודג החקיין - אבולוציה במבחן

מאת דניאל בלס

- זה לא שיתוף הפעולה היחיד בטבע!

במאמר על התנין וציפור התנינן הצגנו סימביוזה בין התנין לציפור המקננת בתוך שיניו כדי לאכול את שאריות המזון. האם אבולוציה מסוגלת ליצור סימביוזה בין בעלי חיים, או שרק תכנון עומד מאחורי הדברים?

יהיו אנשים אשר ינסו לבטל את הסימביוזה שבין התנין לתנינן בטענה שעדיין מדובר במקרה נדיר. אך אין זה אומר ששיתוף פעולה קיצוני בין בעלי חיים בטבע הוא נדיר. למעשה, מקרים רבים של שיתוף פעולה קיצוני בין טורף לנטרף מתועדים בטבע.

שיתוף פעולה כמעט זהה קיים גם בים הגדול, אצל דג הנקאי (Labroides). דג הנקאי הוא דג קטן בצבעים מסויימים מאוד, אשר מתקיים בסימביוזה מדהימה עם דגים גדולים ממנו. דג הנקאי מתקרב בלא חשש אל דגים הגדולים ממנו, רבים מהם הם דגים טורפים, והוא אוכל שאריות ותאים מתים בין קשקשיהם, ואפילו בתוך הלוע שלהם. נראה שדג הנקאי אינו חושש ללקט מזון מבין קשקשיהם של דגים גדולים, בידיעה שהם לא יפגעו בו לרעה.

הדגים הטורפים לא חושבים לרגע לטרוף את היצור הקטן המקנן בתוך לועם, ולמעשה עוצרים כאשר הם רואים אותו ופותחים את פיהם בפניו, כאילו הם יודעים שדג הנקאי בא במטרה לנקותם. ואם זה לא מספיק, דג הנקאי אף מוסיף לאותת "ללקוחות" הבאים בתנועות מיוחדות, והם נעצרים כדי לזכות לטיפול שיניים בזה אחר זה. את דג הנקאי הדגים הטורפים מזהים על פי צבעיו המיוחדים.

אפילו צלופח המורנה המסוכן יודע שלא

לפגוע בדג הבא לנקות את שיניו החדות!

בל נשכח שמדובר כאן באינסטינקטים. הדגים לא באמת יודעים או מבינים את התהליך שהם שותפים לו. הדגים פועלים מתוך תכונות מולדות. הדג הטורף לא חושב לרגע על המצב ההגייני של הלוע שלו, ודג הנקאי לא חושב לרגע שעליו להציע את עצמו לניקוי דגים גדולים ממנו. מה יהיה ניתן לומר על מנגנון מעין זה, המשלב בו מספר חלקים מופרדים הפועלים בתיאום? כיצד האבולוציה מסוגלת להסביר תכנון עדין כל כך שבין טורף לנטרף?

אנשים הכופרים במציאות הבורא, מצליחים בדרך שאינה מובנת לי, לסבור את הבלתי יאמן - שהתהליך המורכב הזה, הנראה לכל בר-דעת כתכנון מוחלט, הוא למעשה ברירת מוטציות אקראיות לחלוטין!

לשיטתם - שכפול גנטי השתבש, והדג הטורף קיבל "במקרה" אינסטינקט במוחו לפתוח את פיו בפני דג בעל צבעים כשל דג הנקאי, שכפול גנטי נוסף השתבש במוחו של דג הנקאי אשר הוסיף בו "במקרה" אינסטינקט לאכול שאריות מלועם של דגים טורפים... וכך נוצר שיתוף הפעולה המדהים הזה.

אני מעדיף להאמין בקיומם של פילים ורודים המסובבים את העולם עם האוזניים מאשר להאמין לתרחיש כל כך מטורף של אבולוציה. ברור לכל בר-דעת שעוד נותרה מעט בינה בקודקודו, שמצב מורכב כל כך, בו פועלים בתיאום בעלי חיים שונים לגמרי כפאזל, לא היה יכל להיווצר בדרך של ברירת מוטציות מקריות.

אם זה לא תכנון, איני יודע מהו תכנון. לדעתי זוהי עובדה גמורה שמדובר בתכנון של בורא, אשר יצר את הטבע הנ"ל בין דג הנקאי לדגים הטורפים.

- מתוחכם יותר מכל דמיון!

אך בזה לא תם העניין, כי מסתבר שישנו בים הגדול גם דג מסוג אחר, המנצל את שיתוף הפעולה העדין בין דג הנקאי לדגים הטורפים. מסתבר שישנו דג טפילי בשם "דג החקיין" (Aspidontus Taeniatus או False Cleaner fish) הנראה ממש כמו דג הנקאי, גם בגודלו, גם בצורתו וגם בצבעיו. וממש כמו דג הנקאי, הוא מתקרב לדגים טורפים בלא חשש, אך במקום לנקות אותם, הוא מקרסם מהם חתיכות בשר!

הדגים הטורפים, שהתוכנית בראשם אינה מאפשרת להם לתקוף את דג הנקאי, אינם מבינים כיצד הם נאכלים בידי הדג. הם כלל לא מבינים זאת.

במילים אחרות:

(1) מאות מוטציות מקריות חלו במאות מיני דגים גדולים, חלקם אף טורפים, אשר זכו "לדעת" לאפשר לדג קטן מהם להכנס לפיותיהם כדי לנקות אותם, ולזהות דג זה בצבעים המיוחדים לו.

הם לא מגרשים אותו. הם מתנהגים כאילו הם

יודעים שדג הנקאי בא במטרה לנקות אותם.

(2) מוטציה מקרית גרמה לכך שדג הנקאי אינו חושש מהדגים הגדולים, מכיוון שהוא "יודע" שהם לא יטרפו אותו, גם כאשר ילקט מזון מבין קשקשיהם.

(3) מוטציה מקרית גרמה דג נוסף, שאינו קשור לשיתוף ההדדי הנ"ל, זכה להראות כמו דג הנקאי.

(4) מוטציה מקרית גרמה לדג הנוסף להתחקות לדג הנקאי, ו"לדעת" שהדגים הגדולים לא יטרפו אותו גם בבואו לנשוך אותם!

על כך שאלתי אבולוציונים -

"האם אתם מתפללים לאבולוציה שלוש פעמים ביום או רק מאמינים בה?"

- כל בר דעת שהוא אינו משוחד - מבין!

כל בר דעת יבחין מיד שגורם אינטלגנט חיצוני יצר את המצב השיתופי "הבלתי אפשרי" הזה בין יצורים שונים בטבע. אבולוציה לא יכולה להיות אחראית לכך. אבולוציה ביצור אחד לא יכולה לעבוד בתיאום עם אבולוציה ביצור אחר.

האבולוציה אמורה להיות עיוורת, אך הטבע הנצפה רחוק מלהיות עיוור. משמע שאין כאן אבולוציה, אלא תכנון.

בברכה,

דניאל בלס.

המאמר הוגש בחסות קורסים לחיים טובים

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

לקבלת קורסים חינם במייל בנושאים: חינוך ילדים, זוגיות ומודעות עצמית

כנסו לקורסים מעניינים

מעונייינים בזוהר מתוק מדבש

כנסו לקישור

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת בתיה כץ

מאת: בתיה כץתאולוגיה03/12/196468 צפיות
תיאורית האבולוציה סוברת שבעלי חיים מתפתחים מבעלי חיים פרימיטיביים מהם, בתהליכים איטיים ובמשך מיליוני שנים. למשל, שדג מסוגל להפוך לזוחל וזוחל לציפור או יונק וקוף פרימיטיבי לאדם החושב. אנו נבחון את התיאוריה לפי סעיפים, ונענה על כל ראיה שהללו מציעים לתיאורית ההתפתחות ההדרגתית.

מאת: בתיה כץתאולוגיה03/12/196458 צפיות
במאמר על התנין וציפור התנינן הצגנו סימביוזה בין התנין לציפור המקננת בתוך שיניו כדי לאכול את שאריות המזון. האם אבולוציה מסוגלת ליצור סימביוזה בין בעלי חיים, או שרק תכנון עומד מאחורי הדברים? יהיו אנשים אשר ינסו לבטל את הסימביוזה שבין התנין לתנינן בטענה שעדיין מדובר במקרה נדיר. אך אין זה אומר ששיתוף פעולה קיצוני בין בעלי חיים בטבע הוא נדיר. למעשה, מקרים רבים של שיתוף פעולה קיצוני בין טורף לנטרף מתועדים בטבע.

מאת: בתיה כץבעלי חיים - כללי03/12/196360 צפיות
אך מה יהיה ניתן לומר על מנגנון המשלב בו מספר חלקים מופרדים הפועלים בתיאום? הרי כדי שאבולוציה תשמור מקרה כלשהו, עליו לתת יתרון הישרדותי משמעותי בו ברגע, אחרת היצור לא "ישרוד יותר טוב מאחיו". מסתבר שקיימים מנגנונים בטבע המראים של"אבולוציה" ניחנה גם בראיית העתיד, או במילים אחרות, עובדה נוספת לקיומו של גורם אינטלגנטי חיצוני.

מאת: בתיה כץתאולוגיה03/12/196524 צפיות
מתוך מיקרוסקופ או אפילו באמצעות עין בוחנת, יתגלו טביעות האצבע כבקעים בתוך העור, רכסים ועמקים מסוטטים, קוים עמוקים המקבילים אלה לאלה. הן גורמות לכך שהידיים שלנו מחוספסות קמעה. הסיבה לכך היא גאונית.

מאת: בתיה כץמדעי הטבע - כללי03/12/196433 צפיות
תיאוריה זו התבססה על הרעיון של מישהו בשם לאמרק, אשר טען כי היצורים משתנים והופכים מותאמים לסביבתם הודות לשינויים הסביבתיים והמאמצים שהם עושים לשם כך. לפי תיאוריה זו סברו שבני האדם העתידיים יהיו נמוכים ובעלי אצבעות ארוכות...

מאת: בתיה כץתאולוגיה02/12/19102780 צפיות
לפני פחות ממאה שנה היו מלמדים בבתי הספר כי הג'ירפה מתחה את צווארה ולכן נולדו צאצאיה עם צוואר ארוך יותר. כמו כן היו מספרים כי הדג במים הרדודים רצה מאות ללכת על החוף, ולכן צאצאיו נולדו עם סנפירים-רגליים. זו היתה תיאוריית האבולוציה של פעם, אך עד היום הזה יש אנשים החושבים שזה מה שהאבולוציה טוענת.

מאת: בתיה כץתאולוגיה02/12/196206 צפיות
חלק מהתומכים בתיאורית האבולוציה, מנסים לטעון שהסיכוי שהחיים נוצרו בעצמם הוא יותר טוב מהגרלה בלוטו,

מאמרים נוספים בנושא פילוסופיה

מאת: בתיה כץפילוסופיה02/12/196246 צפיות
כידוע, כל הנסיונות ליצירת חיים, אפילו הפשוטים ביותר, מחומרים שאינם חיים, נכשלו. מעולם לא הצליחו ליצור במעבדה אפילו תא חי בודד אחד, ומפליא הדבר, בהתחשב בכך שיצירת החיים לא היתה צריכה מחשבה לפי דעתם, אלא רק "מזל".

מאת: בתיה כץפילוסופיה02/12/196208 צפיות
מה המדע יודע על תחילת החיים? האם זמן יכול ליצור בעלי חיים מחומר דומם? כיצד יכל להיווצר התא הראשון, והאם אבולוציה היא בכלל אפשרית? במאמר זה נגלה ביחד את התשובות.

מאת: אבי בכרפילוסופיה09/01/183994 צפיות
התבונה המעשית על פי קאנט ומדוע נכשלים כל הניסיונות לתיאודיציה? קאנט בנסותו לענות על השאלה הזאת מתחבט באותה קושיה שמעולם לא נתנה מנוח לחלק המאמין של האנושות, והיא התהייה על צדקתו המוחלטת של האל. בעיית התיאודיציה (צירוף המלים היווניות "תיאוס", שמשמעה אל, ו"דיקֶה", שפירושה צדק), כפי שנוהגים לכנותה בשיח הפילוסופי, עוסקת בניסיון לפתור את המתח הבלתי נסבל בין הרוע והסבל שמלווים את עצם קיומנו בארץ ובין הטוּב המושלם המיוחס לאל אשר ברא את העולם ומושל בו.

מאת: אבי בכרפילוסופיה06/01/183833 צפיות
כאשר כתב אפלטון את משנתו על מבנה המשפחה כפי שתפס זאת בעת ההיא, היה לו ברור ששלטונות יוון לא יאהבו את הנאמר בלשון המעטה מכיוון שהיא סתרה את מטרת המשפחה על פי תפישתם ועל פי מה שהטיפו, אשר על כן אפלטון מנסה לעדן במעט את משנתו ולמתנה באופן שתתאים יותר לתכתיבי השליטים ואמונתם בכדי למנוע את קצפם עליו, וכך נתפשת המשפחה על פי אפלטון כפי שאני מביא זאת במאמר זה בתוספת היגדים פילוסופיים שונים של אפלטון בנושא משפחה, חברה, מדינה אוטופית וכל מה שמסביבם.

מאת: חגי הופרפילוסופיה24/02/167035 צפיות
למה לחיות? זו שאלה נצחית, אך דומה שעדיין לא מצאו לה תשובה מספקת. להלן אסקור כמה גישות בקשר אליה.

מאת: shmolikפילוסופיה17/11/144364 צפיות
כולנו רוצים הצלחה בחיינו, ובכדי להצליח צריך לפעול. אך מה צריך לעשות בשביל לפעול - מוטיבציה, וזהו הדבר אותו אני מבקש להעביר אליכם הקוראים במאמר זה, מוטיבציה.

מאת: אבישי פולקפילוסופיה02/01/149170 צפיות
סוקרטס - פילוסוף יווני שחי לפני כ-2500 שנה. הוא לא הותיר אחריו כתבים כלשהם, וידיעותינו עליו מגיעות מתיאורים חיצוניים, בעיקר תיאוריו כפי שהוא מופיע ביצירותיו של תלמידיו. סוקרטס עסק בעיקר בתורת המידות ובענייני ניהול החברה והמדינה.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica