חפש מאמרים:
שלום אורח
24.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

עידן גרעיני חדש והשפעותיו על חברות ישראליות גלובליות

מאת: עו"ד גיל נדלדיני מיסים23/06/20191247 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

לפני כשנה, במהלך חודש מרץ 2018, נחקק בישראל החוק למניעת הפצה ומימון של נשק להשמדה המונית, התשע"ח-2018 (להלן: "החוק למניעת הפצת נשק להשמדה המונית"), במהלך שניתן לראות בו כיישור קו ישראלי עם רוח האמנה הבינלאומית למניעת הפצת נשק גרעיני (Treaty on the Non-Proliferation of Nuclear, הידועה גם בכינויה אמנת NPT).

מטרת החוק היא להגביר את יכולתה של ישראל לקחת חלק במאבק הבינלאומי בהפצת ובמימון נשק להשמדה המונית, בין השאר באמצעות הטלת סנקציות כלכליות באופן מיידי, על גורמים המקיימים פעילות כלכלית או מסייעים לגורמים שמפיצים ומממנים נשק להשמדה המונית במדינות המנויות בתוספת לחוק (איראן וצפון קוריאה), אשר הוכרזו ככאלה על-ידי מועצת הביטחון של האו"ם (להלן: "מועצת הביטחון") או על-ידי גורם מוסמך במדינה זרה.

החוק נועד להסדיר את ההליכים לקליטת הכרזות כאמור בישראל, באופן שעומד בסטנדרטים הבין לאומיים המחייבים בכל הנוגע לאימוץ הכרזות מועצת הביטחון.

החוק מגדיר "גורם מוכרז" כאחד מאלה:

(1) גורם שהוכרז על-ידי מועצת הביטחון כגורם המסייע לאיראן או לצפון קוריאה או לארגון בין מדינתי הפועל במדינות אלה, בהפצה ומימון של נשק להשמדה המונית. במשך ארבעה חודשים ממועד ההכרזה תאומץ ההכרזה באופן אוטומטי גם במדינת ישראל, ולאחר ארבעה חודשים יראו בגורם כגורם מוכרז רק אם שר האוצר הכריז עליו בצו ככזה;

(2) גורם שהוכרז על-ידי גורם מוסמך זר מחוץ לישראל, מכוח סמכותו לפי הדין החל עליו, כגורם המסייע לאיראן או לצפון קוריאה או לארגון בין מדינתי הפועל במדינות אלה, בהפצה ומימון של נשק להשמדה המונית, ושר האוצר הכריז עליו בצו ככזה.

בהתאם להוראות החוק, דינו של מבצע הפעולה שיש בה כדי לסייע לגורם מוכרז, הינו מאסר 9 שנים או קנס בגובה עד 904,000 ₪. אם נעברה העבירה בידי תאגיד הקנס יהיה כפול - דינו של המקיים פעילות כלכלית עם גורם מוכרז כאמור, הינו מאסר 3 שנים או קנס בגובה עד 904,000 ₪.

עוד קובע החוק כי נושא משרה בתאגיד ייפקח ויעשה כל שניתן למניעת עבירות על הוראות החוק למניעת הפצת נשק להשמדה המונית בידי התאגיד או בידי מי מעובדיו. המפר הוראה זו דינו קנס עד 14,400 ₪.

כמו כן, אם נעברה עבירת סיוע לגורם מוכרז או קשור לגורם מוכרז או ביצוע פעילות כלכלית עם גורם מוכרז או קשור לגורם מוכרז, חזקה היא כי נושא המשרה בתאגיד הפר את חובתו, אלא אם כן הוכיח כי עשה כל שניתן כדי למלא את חובתו. משמעות הדברים הינה הטלת אחריות נרחבת ומשמעותית על נושאי משרה בתאגיד לוודא כי התאגיד אינו מבצע כל פעילות כלכלית, ובוודאי שלא מסייע, לגורם מוכרז.

כיצד מגדיר החוק את אותה פעילות כלכלית האסורה לביצוע עם גורם מוכרז? החוק מציע הגדרה נרחבת למדי, וכולל כל פעילות שיש לה ערך כלכלי, בין שנעשית בתמורה ובין שנעשית בלא תמורה, ובכלל זה סחר, מתן או קבלה של הלוואה, מתן או קבלה של שירות לרבות שירות פיננסי, הקניה או קבלה של בעלות או של זכות אחרת ברכוש או מתן זכות כלכלית לפי דין.

לצד האיסור המוחלט על קיום פעילות כלכלית עם גורם מוכרז או גורם הקשור אליו, קיימת גם חובה על הפסקת פעילות כלכלית מיידית עם גורם מוכרז כאמור, וכן חובת דיווח למשטרת ישראל בגין חשד לקיומה של פעילות כלכלית כאמור.

רשימת הגורמים המוכרזים מפורסמת על-ידי "מטה הסנקציות" של משרד האוצר, מטה שהוקם מכוח חוק המאבק בתכנית הגרעין של איראן, התשע"ב-2012. מטה הסנקציות מעדכן תדיר את רשימת הגורמים המוכרזים באתר האינטרנט שלו, בכתובת הבאה: https://mof.gov.il/IsraelSanctions/DeclaredElementsList/.

(כזכור, בנוסף לגורמים המוכרזים מכוח החוק למניעת הפצת נשק להשמדה המונית, קיים איסור גורף, מכוח פקודת המסחר עם האויב, 1939, על קיום פעילות כלכלית ישירה או עקיפה בין מדינת ישראל ואזרחיה לבין איראן ו/או כל גורם איראני).

כיצד משפיע החוק על חברות ישראליות גלובליות?

בעידן של מדיניות סחר גלובלית וריבוי חברות ישראליות בעלות פעילות מסחרית בינלאומית, ובמיוחד נוכח האחריות הנרחבת המוטלת על נושאי משרה בהקפדה על ציות להוראות החוק, חשוב ואף הכרחי לקבוע נהלים ופעולות נדרשות, על מנת להבטיח כי חברה לא תסייע ו/או לא תקיים פעילות כלכלית עם גורם מוכרז או לגורם קשור לגורם מוכרז (אלא אם הותר לחברה לעשות כן על-ידי שר האוצר ובהתאם לתנאי היתר).

מעבר לפעולות המידיות הנדרשות על מנת ליישר קו עם רשימת הגורמים המוכרזים העדכנית דהיום, על מנת לעמוד בדרישות החוק, על חברות ישראליות הפועלות בשוק הגלובלי לוודא, למשל, כי בהתקשרויותיהן החדשות עם גורמים זרים הן אינן מתקשרות עם גורמים מוכרזים או גורמים הקשורים לגורמים מוכרזים; לקיים מעקב אחר רשימת הגורמים המוכרזים המתעדכנת מעת לעת; לוודא כי עובדיה מודעים לחובת הדיווח במקרים שבהם קיים חשד סביר כי החברה התבקשה לקיים פעילות כלכלית עם גורם מוכרז או גורם קשור; וכיוצ"ב.

* * *

הסקירה לעיל הינה בבחינת תמצית. המידע הכלול בה נמסר למטרות אינפורמטיביות בלבד ואין במידע כדי להוות ייעוץ משפטי. לקבלת פרטים נוספים, אנא פנו לעו"ד גיל נדל - ראש תחום יבוא, יצוא וסחר בינלאומי במחלקת מיסים ותגמול בכירים. בדוא"לGill.Nadel@goldfarb.com ו/או בטלפון 03-6089898.

 



תגיות המאמר: יבוא, יצוא, מכס, רשות המכס


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

עו"ד גיל נדל הכותב הינו עורך דין העוסק בדיני יבוא ויצוא, מסים עקיפים, דיני סחר חוץ, הובלה ושילוח בינלאומי וקנין רוחני, ומשמש כיועץ המשפטי של לשכת סוכני המכס והמשלחים הבינלאומיים – תל אביב. ניתן להוריד מאמרים נוספים פרי עטו של עו"ד גיל נדל באתר האינטרנט: www.nadel-law.co.il

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עו"ד גיל נדל

מאת: עו"ד גיל נדלמכס02/08/232775 צפיות
יבואנית נייר, חברה בע"מ, הגישה תביעה נגד רשות המסים, להשבת תשלומי מכס ששילמה בגין שינוי סיווג נייר מיובא, אשר אותו סיווגה התובעת בעת הייבוא כפטור מתשלום מכס.

מאת: עו"ד גיל נדלמכס19/07/232694 צפיות
בית משפט השלום באשקלון קיבל תביעה של יבואן, שהוכיח כי חברות השילוח ועמילות מכס שאיתן התקשר אחראיות מכוח פעולותיהן ורשלנותן לנזקים שנגרמו לו עקב אי התאמה בין תכולת המכולה שייבא לבין המסמכים שהוגשו למכס שהביאה להחרמת המשלוח.

מאת: עו"ד גיל נדלמכס17/07/236033 צפיות
יבואן זעיר הגיש עתירה, להורות למשרד התחבורה לחדש רישיון רכב זמני שפקע, וזאת בחלוף המועד שניתן היה לחדש את רישיון הרכב בהתאם לדרישת תקנה 282(א)(3) לתקנות התעבורה, תשכ"א-1961 ("תקנות התעבורה") . בית המשפט קבע כי משרד התחבורה התרשל בכך שלא עדכן את היבואן כי רישיון הרכב שקיבל הוא זמני ולכן יש לראות את הרישיון הזמני כקבוע.

מאת: עו"ד גיל נדלמכס24/11/222536 צפיות
תובעת הגישה תביעה נגד חברת שילוח ובלדרות ישראלית וכנגד חברה המנהלת את מסוף המטענים בנמל התעופה בן גוריון, בטענה כי משלוחים שהזמינה התובעת מסין לישראל, בעיצומה של מגיפת הקורונה, התעכבו בהגעה לישראל.

מאת: עו"ד גיל נדלמכס20/11/222663 צפיות
בסקירה זו נסקור את פסק דינו של בית המשפט השלום בפתח תקווה שדן בבקשה להחזרת התפוס, במסגרתה נדרש בית המשפט לשאלה האם התפוס, מוצר עשוי פלסטיק בדמות חזיר בר ועטוף בשיער אמיתי של בעל חיים, הינו חפץ נוי המותר בייבוא או שמא פוחלץ בעל חיים, האסור ביבוא וכיוצא מכך, נתפס על ידי רשות המכס כדין.

מאת: עו"ד גיל נדלמכס17/11/222531 צפיות
לאחרונה במסגרת בקשה שהגישה חברת ספנות לעיכוב הליכים בתיק תביעה שנפתח נגדה בגין נזקים למטען, קבע בית המשפט כי אין לקבל טענה של צד להסכם הטוען שלא ראה את התנאים הכלליים של ההסכם אפילו אם תנאים אלו הופיעו רק במסמך חיצוני או באתר האינטרנט של הצד השני, ובלבד שההסכם שבידיהם הפנה למקום בו מופיעים התנאים הנוספים.

מאת: עו"ד גיל נדלמכס06/11/222504 צפיות
במאמר זה נסקור את פסק דינו של בית המשפט לתביעות קטנות בכפר סבא, שקיבל את עמדת התובע, אדם פרטי שביצע ייבוא אישי, לפיה התנהלות הרשות בעניינו גרמה לו לנזק כספי ולעוגמת נפש.

מאמרים נוספים בנושא דיני מיסים

מאת: בנימין קלינגרדיני מיסים14/01/222248 צפיות
פורסם תזכיר חוק הכולל שורת תיקונים בחוק מיסוי מקרקעין נושא מיסוי מקרקעין תאריך פרסום 13.01.2022 תזכיר חוק שפורסם היום (ה') 13.1.22 להערות הציבור כולל שבעה תיקונים מוצעים בחוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה) שמטרתם עידוד מכירת קרקעות לבנייה למגורים, הרחבת מדרגות מס הרכישה לרוכשי דירה יחידה ותיקון עיוותי מס שונים. התיקונים המוצעים צפויים לעודד מכירת דירות מגורים בטווח הקרוב ומתוך שאיפה להביא להגדלת היצע ולהורדת מחירי הדירות. התזכיר פתוח להערות הציבור עד 3/2/22 בשעה 23:59

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים30/12/201249 צפיות
בית המשפט השלום, גזר על מהנדס כימיה, במסגרת הסדר טיעון; הטלת עונש - 33 חודשי מאסר בפועל וקנס בגובה חצי מיליון שקלים, זאת בנוסף ובכפוף לתשלום כל המס, בגין ההכנסה שהושמטה -38 מיליון. המהנדס הורשע בהעלמת הכנסות של 38 מיליון שקלים בחשבונות בנק UBS בשוויץ, לאחר שמכר את חלקו בחברה שהיה שותף בבעלותה ברומניה. המהנדס הודה בהשמטת ההכנסה בסך 38 מיליון ₪.

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים30/12/201269 צפיות
בשבועות האחרונים, הופיעו או התקשרו למשרדי, אזרחים ישראלים תמימים ומזדמנים, המחזיקים מטבעות דיגיטליים, בעיקר ביטקוין. להפתעתם, הללו התבקשו על ידי מחלקת המודיעין של רשות המסים, למלא טפסים הדורשים מהם גילוי מלא על נכסיהם והמס בהתאם. האזרח צריך למלא את הטופס, תוך ציון הנכסים אותם הוא מחזיק בארץ ובחו"ל. השאלות המופנות לאותם אזרחים הינן כלליות, תוך בקשה להצהרה על נכסים. רשות המיסים מכוונת לנכסי הביטקוין, מאחר ואלה הם נכסיהם העיקריים של מקבלי טפסי ההצהרה.

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים26/10/201513 צפיות
חוקי המס בישראל קובעים, כי מתנות פטורות ממס וזאת כל עוד הן ניתנו בתום לב. אולם, פסק דין תקדימי מחייב בבית המשפט העליון מיום 18 באוקטובר 2020, קבע כי הכנסות הרב – המערער, נכנסות בגדר סעיף 2(1) בפקודת מס הכנסה המחייב במס "השתכרות או רווח מכל עסק או משלח יד שעסקו בו תקופת זמן כלשהיא". המשמעות של הפסיקה המחייבת שהתקבלה בבית המשפט העליון הינה, שמעתה ואילך, ידוענים, מקובלים ולמעשה כל אדם בעל פרופיל חברתי – ציבורי – תקשורתי גבוה, צריך לדווח על שווי המתנות שלו, וכן – גם מחתונות ואירועים משמחים אחרים

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים10/09/201153 צפיות
בימים אלה – חודש דצמבר 2016, הופיעו במשרדי, סידרה חדשה של אזרחים תמימים ומזדמנים אשר להפתעתם התבקשו על ידי רשות המיסים להסביר את מקורות הכנסתם בגין: נסיעות לחו"ל, ריבוי דירות, דירות יוקרה, רכבי יוקרה.

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים10/09/201206 צפיות
רשות המסים קיבלה מידע על חשבונות של 35 אלף ישראלים בארה"ב

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים10/09/201079 צפיות
נציבות תלונות הציבור על שופטים והמפקח לפי סימן ה' 1 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד- 1984 הכפופה למשרד המשפטים פרסם חוברת הסבר על חובת הגשת הצהרת הון של שופט.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica