נתחיל מהסוף דווקא ונבהיר כי במשלוחי חבילות מחו"ל עם חברת בלדרות כגון DHL או UPS או GCX או EMS , במידה וחל המס כל ההתנהלות והתשלומים מול המכס לשחרור הטובין נעשים דרך חברות הבלדרות שבגין כך גובות עמלת שחרור. העמלה הזו איננה מחייבת וכי יש בידיכם את האופציה לשחרר את החבילה בעצמכם אך זה דורש הגעה פיזית וזמן שבשורה התחתונה העמלה של חברות הבלדרות יוצאת הכי משתלמת.
עד 75 דולר: משלוח המכיל טובין שהערך הכולל שלהם הוא עד 75 דולר פטור באופן מלא ממס הייבוא. יוצרים מכלל מוצרי טבק, משקאות משכרים וכוהל. מהבחינה הזו הערך הכולל המחושב לא מתייחס להובלה והביטוח, בהנחה שהם מחושבים בנפרד. לשם השוואה ניקח בתור דוגמא אוהד כדורגל שרוכש חולצה רשמית של הקבוצה שלו ב-70 דולר, וצריך לשלם דמי משלוח של 10 דולר. למרות שהסכום הכולל כאן יהיה 80 דולר, ולכן לכאורה מצריך מסי ייבוא, מכיוון שערך המוצר עצמו הוא פחות מ-75 דולר.
מוצרים בערך של 75-500 דולר: 17% מע"מ.
ערך של 501-1,000 דולר : מע"מ, מכס ומס קנייה (אם חלים)
ערך הגבוה מ-1,000 דולר: מע"מ, מכס ומס קנייה (אם חלים)
ברוב המקרים תשלמו על מוצר שערכו 75-500 דולר 17%, למעט מוצרים בודדים בהם האחוז גבוה יותר. במוצרים מהסוג הזה משלמים למעשה מע"מ ומס קניה אם הוא חל (למשל על טלוויזיות), אבל פטורים מתשלום מכס (למעט על מוצרי טבק, משקאות משכרים וכוהל). יש מוצרים שההתייחסות אליהם היא שונה ואף ייחודית. בטווח המחירים של 75-500 דולר צריך לשלם מס אחיד וכולל בשיעור לא קטן 48.1% . זאת למעט מוצרים ספציפיים עליהם משלמים רק את המע"מ: פנסים לרכב, צמיגים, מושבי בטיחות לתינוק או לילדן המותקנים ברכב, כריות אוויר, דסקיות, תופי ורפידות בלם מורכבות, מגבים לשמשות וחלקי מגבים, גלאי רוורס, שסתומים לצמיגים ומערכות ABS.
מוצרים שערכם 501-1000 דולר
בקטגוריה השנייה (501-1,000 דולר) המס הדרוש הוא מע''מ וכן מכס ומס קנייה, אם הם חלים על הפריט הספציפי. עדיין המס המרכזי והשכיח הוא 17%, אם כי יש יותר מוצרים שהאחוז הכולל שנגבה עליהם הוא 24% ומעלה. שיעור המס גם במקרה הזה מחושב על פי ערך החבילה בצירוף דמי המשלוח והביטוח.
מוצרים שערכם 1,000 דולר ומעלה
הקטגוריה השלישית והיקרה ביותר - מבחינת מחיר המוצרים וגם מבחינת המיסים - היא טובין שהערך הכולל שלהם הוא 1,000$. בקבוצה זו נמצאים גם המוצרים שחייבים לשלם עליהם מע"מ, מכס ומס קנייה (אם חלים) בלי קשר לעלות שלהם. אם עקבתם אחרי הכתוב במדריך, אתם אמורים לדעת במה מדובר: סיגריות, טבק, כוהל ומשקאות משכרים. גם כאן את שיעור המס מחשבים לפי ערך החבילה בתוספת של דמי המשלוח והביטוח, במקרה שקיימים. מבחינה מעשית במוצרים שערכם הכולל 1,000 דולר ומעלה יש עדיין חלק משמעותי של מוצרים שמצריכים 17% בלבד, אבל טווח רחב יותר של אחוזים.
חשוב לציין שהנתונים המוזכרים כאן הם כפי שמצהירים באתר רשות המיסים, ומיועדים לצרכי נוחות והבהרה בלבד והיא . תעריף המס עשוי להשתנות ויש להתעדכן באתר רשות המיסים.