עורך דין זכיינות הוא, כמו שאפשר לנחש מההגדרה, עורך דין המתמחה בתחום הזכיינות. בדומה לתחומים משפטיים שונים: פלילים, נדל"ן, ענייני משפחה ועוד, תחום הזכיינות המתפתח הביא לכך שעורכי דין רבים בחרו להתמחות בתחום הזכיינות. האם, אי אפשר להסתפק בעורך דין המתמחה בדיני חוזים? בגדול התשובה היא לא. נכון, הסכמי זכיינות כוללים לא מעט מרכיבים הקשורים לדיני חוזים, אולם הסכמי זכיינות כוללים לא מעט מאפיינים ייחודיים והם דורשים התמחות מיוחדת. כשם שלא תתייצבו למשפט פלילי בלי עורך דין פלילי, אתם לא יכולים לחתום על הסכם זכיינות בלי שיעמוד לצדכם עורך דין זכיינות, השולט בתחום ובדקויות המשפטיות והעסקיות הייחודיות לו.
עורך דין זכיינות: התמחויות מיוחדות
בישראל, בדומה למדינות רבות ברחבי העולם, לא נחקקו עד עצם היום הזה חוקים המתייחסים באופן פרטני להיבטים השונים של עולם הזכיינות. לכן, החוקים החלים על הזכיינות הם חוקים ותקנות מתחומים שונים, בניהם: דיני חוזים וחברות, דיני עוולות מסחריות, דיני הגבלים עסקיים, ועוד. עורך דין המתמחה באחד או שניים מהתחומים הללו יוכל להעניק ייעוץ משפטי הולם לזכיינים ולחברות מזכות, אבל רק מי ששולט בכל התחומים הללו והתנסה בעבר בליווי וייצוג משפטי של זכיינים וחברות מזכות, יכול לעמוד מאחורי ההגדרה המחייבת: עורך דין זכיינות.
כך תבחרו עורך דין זכיינות
לעורך הדין שתבחרו תהיה השפעה משמעותית על החוזה שתחתמו.לכן, לפני שאתם מקבלי החלטה, מומלץ לערוך סקר שוק, לבקש המלצות מזכיינים וחברות מזכות, להיפגש עם מספר עורכי דין, לצמצם את הרשימה לשניים שלושה עורכי דין, ולבחור את המקצועי והמנוסה שבניהם, במגבלות המחיר. היות והקשר ביניכם עשוי להימשך גם מעבר לסגירת החוזה, מומלץ לקחת בחשבון גם את טיב הקשר האישי ביניכם.