נפתח נגדכם תיק הוצאה לפועל או אפילו מס' תיקים, אסור לכם לוותר. זהו תהליך, אשר מצריך איזון והמטרה החשובה בתיקים מסוג אלה היא להגיע לפירעון חובות. יש לדעת, כי קיימות הגנות רבות אשר עומדות לרשות החייב בכדי לא לפגוע בו בפגיעה כלכלית מוגזמת אם נגדו או אם נגד בני משפחתו. חשוב לנהל את התיק בדרך יעילה באמצעות עורך דין הוצאה לפועל. הנושים פותחים תיקים של הוצל"פ, כנגד בעלי עסקים ואנשים פרטיים, אשר מאחרים גם בתשלומים. חייב או זוכה, אשר ינסה להגיש בקשה ללא הכשרה משפטית מקצועית, עשוי לגרום לעצמו נזקים היות והוא פעל לא מתוך הכוונה וליווי של עו"ד המתמחה בתחום ההוצל"פ.
ישנם מקרים רבים, אשר החייבים מגישים בעצמם בקשות לאיחוד תיקים או לביטול עיקול על חשבון הבנק, המשכורת או ביטול הגבלה על רישיון הנהיגה. במקרים רבים, רשמי ההוצאה לפועל עשויים לדחות את הבקשה היות ובקשותיהם אינם מנומקות דיים או שהן לא מפרטות את הנימוקים המשפטיים הדרושים. כל חייב בתיקי הוצל"פ, יתבקש להציג דוחות על מצבו הכלכלי או הכספי. יש לציין , כי רק עורכי דין המתמחים בנושא הוצל"פ, ידעו באיזה אופן יש לתקוף החלטה המורה על ביטול רישיון הנהיגה של החייב או עיקול משכורתו. מדובר על תחום משפטי לכל דבר ועניין ועוה"ד המתמחים בנושא מכירים היטב, את כל החקיקות והפסיקות וכן, את ההתנהלות מול רשמי ופקידי ההוצל"פ.
ממה כדאי להיזהר בייצוג מול הוצאה לפועל?
ראשית, היום קיימות חברות המציגות עצמן כמומחיות לסיוע עבור חייבים בהוצל"פ. יש לדעת, כי אלה הן חברות חיצוניות המציגות עצמן כאלה המסייעות לחייבים {בתשלום כמובן}]. ההבטחות שתינתנה בתיקים השונים של החייבים, הן הבטחות סרק שאין בהן שחר או כל בסיס שהוא חוקי. מי שיטפל בתיקי הוצאות הפועל שלכם, יהיה חייב להיות עו"ד בתחום ההוצל"פ אשר ייצג כבר חייבים והצליח להוציא אותם מהתסבוכת שהם נקלעו אליה.
עוה"ד המתמחים בנושא הוצל"פ, יוכלו אף לסלק את העיקולים וההגבלות שהוטלו על החייבים באמצעות משא ומתן מול הזוכה, מה שעשוי אף לחסוך זמן נוסף ובמקרים שונים, אף חיסכון כספי. אם תיפנו לעו"ד המתמחה בכל הקשור אל הוצל"פ, תוכלו לחסוך הרבה זמן וכסף וכן, טרחה, עוגמת נפש וזמן רב.
מהו איחוד תיקים בהוצל"פ והאם זה כדאי?
יש לציין כי שינם הליכים שונים בהוצל"פ, אשר מעמידים לרשותו של החייב מגוון של פתרונות, כך שיוכלו לסייע לו לפרוע את חובו בצורה יעילה וללא פגיעה מיותרת בכלכלתו או בחייו או בחיי בני משפחתו. אחד מהמקרים הידועים הינו הגשת בקשה לאיחוד תיקים. מדובר על הסדר תשלומים לחייב אשר יש לו חוב מעל ל-13,000 ₪. החייב יצהיר ויוכיח כי הוא מוגבל באמצעים ויצטרך לשלם תשלום ראשון שהוא ערך של 3% מסכום החוב. התשלומים ייפרשו על פי הכנסות החייב ויכולותיו הכלכליות. יש לציין כי עמידה של צו איחוד תיקים, דורשת עמידה בתנאים נוקשים שלא כל חייב יוכל לעמוד בהם , כגון מניעה מפתיחת חשבון בנק, שימוש בשקים או בכרטיסי אשראי כל עוד הוא בצו איחוד תיקים ולכן, האפשרות העדיפה היא הליך פש"ר {פשיטת רגל} אך בכל מקרה, יש לפנות לעו"ד לקבלת יעוץ מקצועי ולבחון את כדאיות איחוד התיקים.