עצירות נחשבת לתלונה שכיחה באוכלוסייה הבוגרת כאשר 30% מהאנשים בגילאי +70 סובלים מתסמונת זו. התלונות השכיחות במצב של עצירות הן יציאות קשות המלוות במאמץ, תחושת התרוקנות לא מלאה או מלאות, חוסר צורך להתפנות ועוד, כאשר לפעמים מתלוות למצב של עצירות תלונות נוספות כגון, כאבי בטן וראש, טעם רע בפה, בחילה והרגשה כללית לא טובה. במקרים כאלה יש לפנות לרופא לצורך התייעצות ולברר את הסיבות להופעת התסמונת. ישנן סיבות רבות להופעת עצירות אך בדרך כלל טיפול בעצירות יהיה מבוסס על אחת מהתרופות או התכשירים ללא מרשם הנמצאים בשוק.
עצירות נגרמת לרוב כאשר הגוף סופח את הנוזלים מהצואה הנמצאת במעי הגס, דבר שמביא להתייבשותה והישארותה במעי בדרך כלל באזור החלחולת והאנוס. למרות שהצואה נשארת באותו מקום הגוף ממשיך לספוח נוזלים והופך אותה לקשה אף יותר לפינוי. כתוצאה מכך רפלקס הפינוי שגורם לניע של המעי לא מופעל ויש צורך להתחיל בטיפול נגד עצירות . בדרך כלל רושם הרופא לתסמונת עצירות תרופות שמעודדות פעילות טבעית של המעי אך אינן מגרות אותו יתר על המידה כפי שעושים תכשירים טבעיים רבים הנמצאים בשוק שפועלים נגד עצירות.
המדפים בבתי המרקחת מלאים בתרופות "טבעיות" לצורך טיפול בעצירות שרובן נמכרות ללא מרשם. בדרך כלל תרופות אלה מכילות חומרים כימיים פעילים שמגרים יתר על המידה את המעי ועלולים לגרום עם הזמן לנזק מצטבר ואף להתמכרות. לכן חשוב להתייעץ עם רופא המשפחה שיתווה למצב של עצירות תרופות יעילות שאינן גורמות לנזק למעי. בנוסף, מומלץ לאנשים הסובלים מעצירות לנהל מעקב אחר תדירות היציאות שלהם וכן אחר סוגי המזונות שהם צורכים כדי לבדוק אם סוג מסוים של מזון גורם להופעת עצירות אצלם.
טיפול בעצירות בעזרת התרופות המקובלות בשוק יביא להקלה מהירה בסימפטומים, אך לאחר מכן יש לשקול לסגל אורח חיים בריא יותר המשלב תזונה נכונה עם פעילות גופנית שבועית. תזונה שכזו תכלול צריכה של פירות וירקות העשירים בסיבים תזונתיים וכן קטניות ודגנים מלאים. שתיית מים בהתאם להמלצות המקובלות (בסביבות 2 ליטר ביום)תורמת למשק הנוזלים בגוף ומונעת ספיחת יתר של נוזלים מהצואה במעי הגס ובכך מסייעת גם כן לטיפול בעצירות.