קל לשכוח, אך עד לפני כמה שנים, הברז שבמטבח לא שימש רק עבור שטיפת ידיים ושטיפת הכלים, אלא גם היווה מקור להשגת מי שתייה. עם זאת, כיום ברוב המקומות בארץ, אם תיגשו למטבח ותציבו כוס שתייה מתחת לברז, אנשים עשויים לבחון אתכם בעין עקומה, כי מי שותה כיום מים מהברז? אם כן מה קרה לאורך השנים שהדברים התהפכו? ובכן האמת היא פשוטה, אנשים גילו שניתן להשיג יותר, אז למה להסתפק בפחות? מהו אותו "יותר"? ובכן כיום ניתן להשיג מים מסוננים שאינם מכילים מגוון חיידקים, פיח, חלודה ואף אבנים קטנטנות, אלא כיום ניתן להשתות מים מסוננים, כך שבין היתר גם הטעם והריח של המים הרבה יותר טוב, וכאשר מתרגלים לטוב, פשוט קשה לסוב לאחור.
מה להרחיק ומה לשמר
יש לשים לב שלצד מים שנקיים ממגוון מרכיבים בעייתיים, יש במים לא מעט מינרלים שהם כן חיוניים עבור הגוף שלנו. בין היתר מדובר על סידן, נתרן ומגנזיום. מכאן שלא רק שמים הם הכי בריאים לשתייה, אלא הם גם מכילים מינרליים חשובים. על כן כאשר בוחרים לרכוש בר מים, יש לוודא שאותו בר מים יודע להרחיק מה שאינו רצוי, אך באותה נשימה הוא יודע להשאיר מה שכן רצוי ואף חיוני לגוף. כך למשל כאשר מדובר באבנית, יש להבין שאבנית אינה מזיקה לגוף, ובטח שאינה מובילה לאבנים בכליות- כפי שרבים טועים לחשוב. אבנית היא בעצם התגבשות של סידן, כך שמלבד העובדה שהיא עשויה להצטבר בגופי חימום כגון קומקום, ובכך לקצר את תוחלת החיים, הרי שסה"כ מדובר בוויטמינים חיוניים.
הפרכות לצד אמיתות
אם נגענו בהפרכת השערות (אבנית אינה מובילה לאבנים בכליות), נמשיך ונפריך עוד טענה: צריכת מים מינרליים אינה מובילה לעששת בשיניים כיוון שהיא מפרידה את חומר הפלואוריד. מכאן נעבור לציין מגוון אמיתות- שתייה ממכשיר איכותי כגון בר מים תמי 4 מקנה לגוף את התנאים הטובים ביותר, הצבת מכשיר בבית מגבירה את שתייה המים של כל בני המשפחה, בחירה במכשיר בר מים תמי 4 מאפשרת ליהנות ממים איכותיים וטעימים מבלי לפגוע בסביבה עם כמויות של בקבוקים, ומבלי לחשוש מתופעות הלוואי של שהיית המים בבקבוקי פלסטיק לאור זמן. לבסוף נציין שתוספת בר מים תמי 4 מאפשרת שקט נפשי (המכשיר עומד בתקנים המחמירים ביותר) ובנוסף מוסיף נגיעה עיצובית חיונית בכל מטבח.