חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

היכונו למאי 2016- תיקונים בפקודת המכס באיחוד האירופי

מאת: עו"ד גיל נדלדיני מיסים30/03/2016759 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

שינוי כללי הערכת טובין לצרכי מכס:

ביטול "כלל המכירה הראשונה":

יתבצע שינוי בבסיס קביעת שווי הטובין לצורך הטלת המכס בכניסה לאיחוד האירופי. במצב הנוכחי טרם התיקון, בעלי עסקים יכולים לחסוך בתשלומי מכס בשל כלל הידוע כ"כלל המכירה הראשונה".. במסגרת כלל זה, ניתן בנסיבות מסוימות לקחת בחשבון את ערך הסחורה במכירה מוקדמת יותר בשרשרת האספקה, שהוא לרוב ערך נמוך, ולהטיל עליו את המכס.

לדוגמא, אם סחורה נמכרה מספק בסין לגורם ביניים ביפן, וממנו ליבואן באיחוד האירופי, הרי שבנסיבות מסוימות היה ניתן לשלם מכס בכניסה לאיחוד האירופי, על בסיס מחיר המכירה שבין הספק הסיני לגורם הביניים היפני (ולא על מחיר הרכישה האחרון של היבואן באיחוד האירופי).

תחת הכללים החדשים שייכנסו לתוקף במאי 2016, "כלל המכירה הראשונה" יבוטל ויוחלף ב"כלל המכירה האחרונה", שלפיו המכס על סחורה המיובאת לאיחוד האירופי ייקבע על בסיס המכירה האחרונה ליבואן באיחוד האירופי. שינוי זה יוביל לעליית סכומי המכס שיידרשו יבואנים לשלם.

השינוי הנ"ל כולל תקופת מעבר ולפיה הוא מאפשר לבעלי עסקים להשתמש ב"בכלל המכירה הראשונה" עד לתאריך 31.12.17, ובתנאי שהיבואן התקשר בחוזה בטרם תאריך 18.01.16.

עלייה בשיעור המכס על תמלוגים ודמי רישיון:

נכון להיום, תמלוגים ודמי רישיון שמשלם יבואן הסחורה לצד ג' (בעל המותג) כלולים בערך הסחורה לצורך חישוב שיעור המכס, כאשר אותם תמלוגים קשורים לטובין המיובאים ובמידה והם משולמים כתנאי למכירה של הטובין המיובאים. תנאים אלה הם תנאים בינלאומיים הקיימים גם במדינת ישראל.

לפי השינוי שייכנס לתוקף במאי 2016, ההיבט של "תנאי למכירת הטובין", יורחב כדי לכלול אפשרויות נוספות, כלומר תינתן לו פרשנות מרחיבה יותר משהייתה עד כה. שינוי זה יוביל לעלייה בשיעור תשלומי המכס על תמלוגים.

חובת הפקדת ערבויות:

לפני התיקון, בעלי עסקים רבים נהנו מסידורים מיוחדים שהשהו את מחויבותם לשלם מיסי יבוא (למשל מחסן ערובה). התיקון שייכנס לתוקף במאי 2016 ישנה זאת, ולאחר שיחול יחויבו אותם בעלי עסקים לתת בטוחה פיננסית שתכסה את סכום המס. שינוי זה יביא להטלת עלויות נוספות לבעלי עסקים.

יתרונות נושאי תו AEOC:

AEOC – "גורם כלכלי מאושר" בענייני מכס (authorized economic operator for customs), מהווה מעין "סטנדרט זהב" לבעלי עסקים המזוהים כעסקים בינלאומיים שיש להם שרשרת אספקה מאובטחת, והיבטי המכס אצלם מנוהלים כהלכה ובאופן בטוח.

לצורך עידוד בעלי עסקים לקבלת תו זה, השינוי שייכנס לתוקף החל ממאי 2016 יעניק יתרונות חשובים למי שמחזיק בו, ולמשל ויתור מלא על העמדת ערבויות שהיה חובה להעמידן עד כה, בנסיבות מסוימות.

חברות המעוניינות לזכות בתו AEOC לפני חודש מאי 2016, יתבקשו להגיש את בקשתן בהקדם לרשויות המכס, שכן לרשויות נדרש פרק זמן של 120 יום לבחון כל בקשה

 



תגיות המאמר: מיסים


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

עו"ד גיל נדל הכותב הינו עורך דין העוסק בדיני יבוא ויצוא, מסים עקיפים, דיני סחר חוץ, הובלה ושילוח בינלאומי וקנין רוחני, ומשמש כיועץ המשפטי של לשכת סוכני המכס והמשלחים הבינלאומיים – תל אביב. ניתן להוריד מאמרים נוספים פרי עטו של עו"ד גיל נדל באתר האינטרנט: www.nadel-law.co.il

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עו"ד גיל נדל

מאת: עו"ד גיל נדלמכס02/08/232661 צפיות
יבואנית נייר, חברה בע"מ, הגישה תביעה נגד רשות המסים, להשבת תשלומי מכס ששילמה בגין שינוי סיווג נייר מיובא, אשר אותו סיווגה התובעת בעת הייבוא כפטור מתשלום מכס.

מאת: עו"ד גיל נדלמכס19/07/232588 צפיות
בית משפט השלום באשקלון קיבל תביעה של יבואן, שהוכיח כי חברות השילוח ועמילות מכס שאיתן התקשר אחראיות מכוח פעולותיהן ורשלנותן לנזקים שנגרמו לו עקב אי התאמה בין תכולת המכולה שייבא לבין המסמכים שהוגשו למכס שהביאה להחרמת המשלוח.

מאת: עו"ד גיל נדלמכס17/07/235713 צפיות
יבואן זעיר הגיש עתירה, להורות למשרד התחבורה לחדש רישיון רכב זמני שפקע, וזאת בחלוף המועד שניתן היה לחדש את רישיון הרכב בהתאם לדרישת תקנה 282(א)(3) לתקנות התעבורה, תשכ"א-1961 ("תקנות התעבורה") . בית המשפט קבע כי משרד התחבורה התרשל בכך שלא עדכן את היבואן כי רישיון הרכב שקיבל הוא זמני ולכן יש לראות את הרישיון הזמני כקבוע.

מאת: עו"ד גיל נדלמכס24/11/222470 צפיות
תובעת הגישה תביעה נגד חברת שילוח ובלדרות ישראלית וכנגד חברה המנהלת את מסוף המטענים בנמל התעופה בן גוריון, בטענה כי משלוחים שהזמינה התובעת מסין לישראל, בעיצומה של מגיפת הקורונה, התעכבו בהגעה לישראל.

מאת: עו"ד גיל נדלמכס20/11/222588 צפיות
בסקירה זו נסקור את פסק דינו של בית המשפט השלום בפתח תקווה שדן בבקשה להחזרת התפוס, במסגרתה נדרש בית המשפט לשאלה האם התפוס, מוצר עשוי פלסטיק בדמות חזיר בר ועטוף בשיער אמיתי של בעל חיים, הינו חפץ נוי המותר בייבוא או שמא פוחלץ בעל חיים, האסור ביבוא וכיוצא מכך, נתפס על ידי רשות המכס כדין.

מאת: עו"ד גיל נדלמכס17/11/222467 צפיות
לאחרונה במסגרת בקשה שהגישה חברת ספנות לעיכוב הליכים בתיק תביעה שנפתח נגדה בגין נזקים למטען, קבע בית המשפט כי אין לקבל טענה של צד להסכם הטוען שלא ראה את התנאים הכלליים של ההסכם אפילו אם תנאים אלו הופיעו רק במסמך חיצוני או באתר האינטרנט של הצד השני, ובלבד שההסכם שבידיהם הפנה למקום בו מופיעים התנאים הנוספים.

מאת: עו"ד גיל נדלמכס06/11/222437 צפיות
במאמר זה נסקור את פסק דינו של בית המשפט לתביעות קטנות בכפר סבא, שקיבל את עמדת התובע, אדם פרטי שביצע ייבוא אישי, לפיה התנהלות הרשות בעניינו גרמה לו לנזק כספי ולעוגמת נפש.

מאמרים נוספים בנושא דיני מיסים

מאת: בנימין קלינגרדיני מיסים14/01/222236 צפיות
פורסם תזכיר חוק הכולל שורת תיקונים בחוק מיסוי מקרקעין נושא מיסוי מקרקעין תאריך פרסום 13.01.2022 תזכיר חוק שפורסם היום (ה') 13.1.22 להערות הציבור כולל שבעה תיקונים מוצעים בחוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה) שמטרתם עידוד מכירת קרקעות לבנייה למגורים, הרחבת מדרגות מס הרכישה לרוכשי דירה יחידה ותיקון עיוותי מס שונים. התיקונים המוצעים צפויים לעודד מכירת דירות מגורים בטווח הקרוב ומתוך שאיפה להביא להגדלת היצע ולהורדת מחירי הדירות. התזכיר פתוח להערות הציבור עד 3/2/22 בשעה 23:59

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים30/12/201236 צפיות
בית המשפט השלום, גזר על מהנדס כימיה, במסגרת הסדר טיעון; הטלת עונש - 33 חודשי מאסר בפועל וקנס בגובה חצי מיליון שקלים, זאת בנוסף ובכפוף לתשלום כל המס, בגין ההכנסה שהושמטה -38 מיליון. המהנדס הורשע בהעלמת הכנסות של 38 מיליון שקלים בחשבונות בנק UBS בשוויץ, לאחר שמכר את חלקו בחברה שהיה שותף בבעלותה ברומניה. המהנדס הודה בהשמטת ההכנסה בסך 38 מיליון ₪.

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים30/12/201256 צפיות
בשבועות האחרונים, הופיעו או התקשרו למשרדי, אזרחים ישראלים תמימים ומזדמנים, המחזיקים מטבעות דיגיטליים, בעיקר ביטקוין. להפתעתם, הללו התבקשו על ידי מחלקת המודיעין של רשות המסים, למלא טפסים הדורשים מהם גילוי מלא על נכסיהם והמס בהתאם. האזרח צריך למלא את הטופס, תוך ציון הנכסים אותם הוא מחזיק בארץ ובחו"ל. השאלות המופנות לאותם אזרחים הינן כלליות, תוך בקשה להצהרה על נכסים. רשות המיסים מכוונת לנכסי הביטקוין, מאחר ואלה הם נכסיהם העיקריים של מקבלי טפסי ההצהרה.

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים26/10/201502 צפיות
חוקי המס בישראל קובעים, כי מתנות פטורות ממס וזאת כל עוד הן ניתנו בתום לב. אולם, פסק דין תקדימי מחייב בבית המשפט העליון מיום 18 באוקטובר 2020, קבע כי הכנסות הרב – המערער, נכנסות בגדר סעיף 2(1) בפקודת מס הכנסה המחייב במס "השתכרות או רווח מכל עסק או משלח יד שעסקו בו תקופת זמן כלשהיא". המשמעות של הפסיקה המחייבת שהתקבלה בבית המשפט העליון הינה, שמעתה ואילך, ידוענים, מקובלים ולמעשה כל אדם בעל פרופיל חברתי – ציבורי – תקשורתי גבוה, צריך לדווח על שווי המתנות שלו, וכן – גם מחתונות ואירועים משמחים אחרים

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים10/09/201141 צפיות
בימים אלה – חודש דצמבר 2016, הופיעו במשרדי, סידרה חדשה של אזרחים תמימים ומזדמנים אשר להפתעתם התבקשו על ידי רשות המיסים להסביר את מקורות הכנסתם בגין: נסיעות לחו"ל, ריבוי דירות, דירות יוקרה, רכבי יוקרה.

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים10/09/201197 צפיות
רשות המסים קיבלה מידע על חשבונות של 35 אלף ישראלים בארה"ב

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים10/09/201068 צפיות
נציבות תלונות הציבור על שופטים והמפקח לפי סימן ה' 1 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד- 1984 הכפופה למשרד המשפטים פרסם חוברת הסבר על חובת הגשת הצהרת הון של שופט.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica