חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מתכונים לפסח שיהפכו את החג לטעים יותר

מאת: דודישמתכונים ואוכל - כללי16/03/20163919 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

בחג הפסח כולנו סובלים על בשרנו ועל בטננו משלל מגבלות קולינריות. היצע המוצרים בסופר נמוך יותר, כאשר רבים מן המדפים מכוסים ניילון, בארוחות החג מגישים המון מנות כבדות העשויות מקמח מצות, בשר, דגים, וכל מיני דברים כבדים שגורמים לך אחר כך להתהלך כמו זומבי.

בחוץ אין הרבה מקומות לאכול בהם, והתחליפים הכשרים שהמסעדות מציעות יקרים יותר וטעימים פחות באופן משמעותי. בכלל זה חג שמומלץ בו יותר לאכול בבית, בחוג המשפחה, ולבצע כל מיני אלתורים יצירתיים על מנת ליצור מנות מעניינות שבכל זאת יצליחו להתעלות על המחסור בהרבה מאוד חומרי גלם.

זה חג שכדאי לאכול בו הרבה ירקות, מכל הסוגים, להשתמש בתיבולים ובתבלינים כדי לרגש את החך, לאלתר מיני קציצות ומאפים מקמחי תירס ותפוח אדמה, ולהימנע ככל הניתן מקמח מצות. קמח מצות הוא חומר הגלם הכי לא אכיל שיש בתרבות שלנו, ולאף אחד לא ממש בא לסבול כפי שסבלו בני ישראל כשהם נאלצו לאכול ממנו בהיעדר אופציות אחרות.

הנה המלצה למתכון חביב למנה שתוכלו גם לאכול ללאנץ' וגם להגיש לשולחן בארוחת החג. נתון לגמרי לשיקולכם. אפשר על בסיס המתכון הזה ליצור עוד הרבה מתכונים לפסח בשינוי של ירקות (תפוחי אדמה, בטטות) וקטניות.

קציצות כרישה (מה שנקרא פראסה) עם עדשים

קודם כל, מה צריך?
1/2 קילו כרישה (אבל החלק הלבן בלבד), נקייה וחתוכה
2 בצלים גדולים, מקולפים להפליא
1/2 כוס  עדשים ירוקות
2-3 כפות קמח תירס
מלח, פלפל שחור
4 ביצים גדולות

ועכשיו, איך מכינים?
1. אנחנו שמים את הכרישה והבצלים בתוך סיר, ממלאים את הסיר בהרבה מים ומבשלים במשך כ-30 דקות, עד שהם מתרככים לחלוטין. באותו הזמן אנחנו מבשלים את העדשים בסיר נוסף עם הרבה מים (הערה קטנה וחשובה: לא להמליח) במשך כ-30 דקות, עד שהעדשים נעשות רכות. עכשיו מסננים היטב.
2. בשלב הבא אנחנו סוחטים את הכרישה טוב-טוב. לטובת העניין אנחנו גם משתמשים במכונת בשר וטוחנים את הכרישה והבצלים. במידה ואתם מעוניינים להוסיף בשר, מכניסים גם אותו למכונה יחד עם הכרישה. אבל עזבו אתכם מבשר, זה סתם מכביד על המנה הזו. סיימתם? יופי, מעבירים לקערה.

3. עכשיו אנחנו מוסיפים לקערה עדשים מבושלות וקמח תירס, מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים את הביצים בזו אחר זו, כשאנחנו לשים במקביל את התערובת, עד שמתקבלת לנו עיסה אחידה להפליא, לא דביקה ובהחלט אוורירית. שימו לב: אם התערובת יבשה מדי או לא מספיק אוורירית, אז מוסיפים ביצה נוספת.
4. שלב אחרון ודיי: עכשיו ניצוק למחבת שמן לטיגון בגובה של 3-4 ס"מ ונחמם מעל להבה בסדר גודל בינוני. ניצור מהתערובת קציצות ונטגן במשך חמש דקות מכל צד, עד שהקציצה תזהיב. לבסוף מניחים את הקציצות על נייר סופג ומגישים איך שרוצים - חם או קר.
5. בתיאבון!

 



תגיות המאמר: מתכונים לפסח


 
     
     
     
   
   
     
   
 

מאמרים נוספים מאת דודיש

מאת: דודישמתכונים ואוכל - כללי24/08/186752 צפיות
אמנם פורים כבר עבר אבל עבור טבעונים, תחפושת היא לא רק עניין של לבוש. הזמנתם חברים לא טבעוניים לארוחת ערב ואתם רוצים להמם אותם במנה שתגרום להם לחשוב פעמיים?

מאת: דודישחוק ומשפט - כללי07/07/183753 צפיות
רבים מרגישים שאין להם את הזכות להגיש בקשה לתו נכה או בטוחים שמא הם לא עומדים בתנאים המחמירים שמציב ביטוח לאומי והוועדה הרפואית שלו, עד כדי כך שלעתים הם אפילו לא טורחים לבדוק אם מגיע להם תו נכה או לא

מאת: דודישגינון13/06/1812709 צפיות
בשלב כלשהו במהלך השנים האחרונות החל להתפתח ולהשתכלל קונספט חדש של גידול צמחים, והמשתלות המסורתיות שכולנו מכירים הושפעו מן הקונספט הזה והחלו אט אט לקבל תפנית מעניינת.

מאת: דודישעסקי מזון31/05/183463 צפיות
"רק מחילופי המשפטים הקצרים הללו, נשמע כאילו עמדנו להיות אסירות במקום כלשהו בהרצליה ושבקרוב מאוד תמנע מאתנו האפשרות לנהל באופן חופשי את מאורעות ארוחת הערב שלנו או לפחות לצאת אל הרחוב ולתור אחר אחת כזאת.

מאת: דודישיהדות27/05/181897 צפיות
כשאני חושבת על מצבים בהם אני רוצה לייחל לבריאותו ואושרו של אדם היקר לי, תמיד עולה בראשי איזושהי תפילה לבריאות שאני הוגה מתוך לבי.

מאת: דודישבריאות ורפואה כללי21/05/182932 צפיות
עם חלוף השנים מתגלות יותר ויותר מחלות שניתן לטפל בהן באמצעות קנאביס רפואי. האפקטיביות של הטיפול מתגלה כיעילה בהרבה מאשר זו של התרופות המיוצרות בתהליכים כימיים.

מאת: דודישדתות02/05/182576 צפיות
ממש לא מזמן יצא לי להתקל בשאלה די מעניינת באחד האתרים אשר קיים בהם מדור 'שאל את הרב'. למען האמת, חיפשתי קצת מידע בנושא תיקון הכללי

מאמרים נוספים בנושא מתכונים ואוכל - כללי

מאת: דוד כהןמתכונים ואוכל - כללי02/04/205697 צפיות
כשמתכוננים לעריכת ארוחה חגיגית, לא מתחשבים רק באוכל אלא גם בעיצוב השולחן. בדרך כלל משתמשים בכלי הגשה יוקרתיים. כלים אלה יכולים להיות גם מפלסטיק, כלים חד פעמיים. הבאנו כמה טיפים לשימוש בכלי הגשה חד פעמיים יוקרתיים.

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי24/03/205606 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: shlomy מתכונים ואוכל - כללי22/01/205873 צפיות
מתכננים אירוע בקרוב? רוצים לבחור את הקייטרינג הנכון ביותר עבור האירוע, וזה שיתרום להצלחה שלו בצורה הטובה ביותר? אם כן כדי לכם לקרוא את המאמר הבא:

מאת: ניב אבןמתכונים ואוכל - כללי21/01/205990 צפיות
אך מה ניתן לעשות כאשר רוצים לחגוג אירוע באווירה יותר אישית, מבלי לאבד את הייחודיות של ארוחת שף טעימה ומזמינה ללא טרחה שמצריכה עמידה מול כיריים ותנורים בוערים? בשביל זה בדיוק קיימים שפים אישיים.

מאת: שרון צרפתימתכונים ואוכל - כללי13/11/196275 צפיות
יש לשים את הדגש לגבי התוכן האישי על מנת לרדת מהר ובהצלחה

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי30/07/196507 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: חיים נוימתכונים ואוכל - כללי25/10/183257 צפיות
מסעדת "וינה" השוכנת ברחוב בן יהודה 62 בתל אביב היא מסעדה ותיקה שנוסדה לפני כשבעים שנה והמתמחה באוכל יהודי נוסח מזרח-אירופה. בשנים האחרונות קמה לה עדנה לארוחה מבית האימא הפולניה או הרומניה או הרוסיה ורבים שבים ופוקדים מסעדות המתמחות באוכל היהודי המנחם הזה, חלק רב מהם תיירים ולאחרונה גם צעירים שחזרו ממסע קניות בארצות מזרח אירופה ובמיוחד מפולין, שם הפירוגי הוא מאכל לאומי.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica