חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

אני לא טיפוס של מתכונים

מאת: דודישמתכונים ואוכל - כללי15/03/20161678 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

הביטוי שהכי זכור לי מהילדות הוא "קצ'קה בלצ'קה" שזה אומר משהו כמו: אני פותח מקרר, מה שמוצא זורק לתבנית האפייה והופ יוצאת לי פשטידה או לחילופין זורק לסיר והופ יש לי תבשיל או מרק מהביל. כזה הוא אבא שלי. המתנגד המר ביותר של המתכונים. הוא ממש חש סלידה ממתכונים.

כל פעם ששאלתי אותו, אבא למה אתה מאלתר? הוא היה רוטן – אני יודע מה אני עושה, אני לא צריך מתכון בשביל לדעת לבשל. אם לא דיי בזאת, אבי היה איש צבא ולכן הוא בישל מה שהוא מכיר הכי טוב – אוכל על טהרת השמן והתיבול המוגזם. אתם בטח אומרים, נו, אז לפחות אימא הצילה את המצב עם המתכונים שעברו דורות במשפחה שלה. אז זהו, שאימא באה מבית פולני שמכינים בו בעיקר קניידלעך וקציצות תפלות, ממש הסטיגמה במלוא מוחשיותה.

המצב היה כל כך גרוע עד שבשלב מסוים החלטתי שאני לוקחת את העניינים לידיים ומכינה אוכל לכולם. זה קרה בגיל דיי מוקדם, אולי 15, שהפכתי את הוריי לסו שפים שלי בעוד שאני פוקדת עליהם בסופר איזה מצרכים להביא ומה לחתוך ולגרד במטבח בעת ההכנה. את המתכונים הייתי מוצאת בכל מיני ספרי בישול ובאתרי אינטרנט. אבי תמיד היה רוטן מתחת לשפם – "האוכל שלה לא טוב לנו", "המתכון הזה בטוח לא יצליח לה", "אה, הנה את רואה? הכמויות לא מדויקות", "ובכל מתכון יש תמיד משהו שאי אפשר למצוא בסופר". אבל אני לא התייאשתי ולמדתי את רזי הבישול תוך כדי שתמיד הכנתי ארוחות מעשה ידיי להתפאר.

כשתפסתי ביטחון, גם אני התחלתי לאלתר קצת ולשנות מתכונים, או למעשה לשדרג אותם, אבל בניגוד לאבא שלי תמיד התבססתי על משהו קיים. לא עשיתי "קצ'קה בלצ'קה" ואם היה חסר לי אחד ממרכיבי המתכון הייתי מחפשת אם יש תחליף מתאים. היום ההורים שלי משתוקקים בציפייה להזמנות לארוחת צהריים אצלי, והם תמיד מבסוטים מהמנות שהמוגשות לשולחן. אבא שלי אפילו אומר: "הדרך ללבו של גבר עוברת בבטן, אז את יקירתי מסודרת".

ובכל זאת, אם אני אביא לו את המתכון ממנו אני הכנתי את התבשיל הטעים להפליא שהוא אכל אצלי, הוא יסרב בכל התוקף לנסות. עכשיו יש לו כבר תירוצים אחרים לעת זקנה: "מה, עכשיו בגיל שלי, יש לי סבלנות למתכונים?", "אני מספיק מבוגר ובעל ניסיון במטבח, מתכונים זה לצעירים כמוך שעדיין לא שולטים בעניינים".

אם יום אחד יזמינו אותי למאסטר שף, אני אולי יכולה לספר להם את סיפור חיי הקולינרי. איך זה לגדול בבית של הורים שלא יודעים לבשל, וללמוד מאפס את כל מלאכת הבישול לבד מאפס, בלי מתכונים מסבתא במחברת מצהיבה ובלי הדגמות חיות איך חותכים ואיך מקפיצים, ואיך מתבלים". בוואן ליינר, זהו סיפורה של אוטודידקטית במטבח שהמתכונים היו המורים הכי טובים שלה לבישול!

 



תגיות המאמר: מתכונים


 
     
     
     
   
   
     
   
 

מאמרים נוספים מאת דודיש

מאת: דודישמתכונים ואוכל - כללי24/08/186752 צפיות
אמנם פורים כבר עבר אבל עבור טבעונים, תחפושת היא לא רק עניין של לבוש. הזמנתם חברים לא טבעוניים לארוחת ערב ואתם רוצים להמם אותם במנה שתגרום להם לחשוב פעמיים?

מאת: דודישחוק ומשפט - כללי07/07/183753 צפיות
רבים מרגישים שאין להם את הזכות להגיש בקשה לתו נכה או בטוחים שמא הם לא עומדים בתנאים המחמירים שמציב ביטוח לאומי והוועדה הרפואית שלו, עד כדי כך שלעתים הם אפילו לא טורחים לבדוק אם מגיע להם תו נכה או לא

מאת: דודישגינון13/06/1812706 צפיות
בשלב כלשהו במהלך השנים האחרונות החל להתפתח ולהשתכלל קונספט חדש של גידול צמחים, והמשתלות המסורתיות שכולנו מכירים הושפעו מן הקונספט הזה והחלו אט אט לקבל תפנית מעניינת.

מאת: דודישעסקי מזון31/05/183463 צפיות
"רק מחילופי המשפטים הקצרים הללו, נשמע כאילו עמדנו להיות אסירות במקום כלשהו בהרצליה ושבקרוב מאוד תמנע מאתנו האפשרות לנהל באופן חופשי את מאורעות ארוחת הערב שלנו או לפחות לצאת אל הרחוב ולתור אחר אחת כזאת.

מאת: דודישיהדות27/05/181897 צפיות
כשאני חושבת על מצבים בהם אני רוצה לייחל לבריאותו ואושרו של אדם היקר לי, תמיד עולה בראשי איזושהי תפילה לבריאות שאני הוגה מתוך לבי.

מאת: דודישבריאות ורפואה כללי21/05/182932 צפיות
עם חלוף השנים מתגלות יותר ויותר מחלות שניתן לטפל בהן באמצעות קנאביס רפואי. האפקטיביות של הטיפול מתגלה כיעילה בהרבה מאשר זו של התרופות המיוצרות בתהליכים כימיים.

מאת: דודישדתות02/05/182576 צפיות
ממש לא מזמן יצא לי להתקל בשאלה די מעניינת באחד האתרים אשר קיים בהם מדור 'שאל את הרב'. למען האמת, חיפשתי קצת מידע בנושא תיקון הכללי

מאמרים נוספים בנושא מתכונים ואוכל - כללי

מאת: דוד כהןמתכונים ואוכל - כללי02/04/205696 צפיות
כשמתכוננים לעריכת ארוחה חגיגית, לא מתחשבים רק באוכל אלא גם בעיצוב השולחן. בדרך כלל משתמשים בכלי הגשה יוקרתיים. כלים אלה יכולים להיות גם מפלסטיק, כלים חד פעמיים. הבאנו כמה טיפים לשימוש בכלי הגשה חד פעמיים יוקרתיים.

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי24/03/205606 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: shlomy מתכונים ואוכל - כללי22/01/205873 צפיות
מתכננים אירוע בקרוב? רוצים לבחור את הקייטרינג הנכון ביותר עבור האירוע, וזה שיתרום להצלחה שלו בצורה הטובה ביותר? אם כן כדי לכם לקרוא את המאמר הבא:

מאת: ניב אבןמתכונים ואוכל - כללי21/01/205990 צפיות
אך מה ניתן לעשות כאשר רוצים לחגוג אירוע באווירה יותר אישית, מבלי לאבד את הייחודיות של ארוחת שף טעימה ומזמינה ללא טרחה שמצריכה עמידה מול כיריים ותנורים בוערים? בשביל זה בדיוק קיימים שפים אישיים.

מאת: שרון צרפתימתכונים ואוכל - כללי13/11/196274 צפיות
יש לשים את הדגש לגבי התוכן האישי על מנת לרדת מהר ובהצלחה

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי30/07/196507 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: חיים נוימתכונים ואוכל - כללי25/10/183257 צפיות
מסעדת "וינה" השוכנת ברחוב בן יהודה 62 בתל אביב היא מסעדה ותיקה שנוסדה לפני כשבעים שנה והמתמחה באוכל יהודי נוסח מזרח-אירופה. בשנים האחרונות קמה לה עדנה לארוחה מבית האימא הפולניה או הרומניה או הרוסיה ורבים שבים ופוקדים מסעדות המתמחות באוכל היהודי המנחם הזה, חלק רב מהם תיירים ולאחרונה גם צעירים שחזרו ממסע קניות בארצות מזרח אירופה ובמיוחד מפולין, שם הפירוגי הוא מאכל לאומי.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica