גוף האדם מורכב מלבד ממים, גם ממנרלים, חלבונים, שומנים ועוד, יש חומרים שהגוף מייצר בעצמו ויש חומרים שאנו חייבים לצרוך אותם ממקורות חיצוניים, אומגה 3 ואומגה 6 הן חומצות שומן חיוניות ביותר שהגוף לא מייצר אותן בעצמו, אי לכך עלינו לצרוך אותן מן הטבע.
אומגה 3 - למה זה טוב?
חומצות שומן כגון אומגה 3 חיוניות ביותר לגוף האדם, חומצות אלו שומרות על לחץ דם תקין, מחזקות את המערכת החיסונית של הגוף, שומרות על מערכת העצבים, על הראיה ועוד תפקודים רבים וחיוניים, ללא חומצות שומניות הגוף לא יחזיק מעמד וימות.
כיוון שכיום כבר לא נותנים שמן דגים, נוצר מחסור בחומצת שומן אומגה 3 באוכלוסיה, כתוצאה מכך יש יותר מחלות וצריכה הולכת וגוברת של תרופות.
כיום יש יותר מודעות לבריאות ולרפואה מונעת וצריכת השומנים הרעים (חומצות טראנס) הנוצרים בתהליכי ייצור המזון (מרגרינה למשל?) נמצאת בירידה מתמדת, ומנגד נרשמת עליה בצריכת שומנים טובים (רב בלתי רוויים) ובצריכת אומגה 3 במיוחד.
אומגה 3 - מקורות צריכה
שמן פשתן ושמן דגים הם שני מקורות עיקריים לצריכת אומגה 3 לפני שנים היו נותנים לכל ילד בגן כף שמן דגים, היום כבר לא. כיום אפשר לרכוש גלולות המכילות שמן דגים עם ריכוז גבוה של אומגה 3 צריכת שניים עד ארבע גלולות כאלו ביום עונות על דרישות הגוף.
בשמן פשתן ניתן לתבל סלט למשל, שתיים עד שלוש כפות בסלט יענו על הצורך.