תוספי מזון חלבוניים מיוצרים מחלמון ביצה, סויה ומי גבינה. חלבונים מתפרקים בגוף והתוצר הסופי שלהן הוא חומצת אמינו, אותה גם ניתן לצרוך בצורת תוספי מזון. יש להפריד בין תוספי מזון חלבוניים למטרות ספורט ולבין מטרות תזונה נכונה ודיאטה.
העוסקים בספורט יעדיפו תוספי מזון העשויים ממי גבינה ואילו תזונאים ממליצים על צריכת חלבונים העשויים מחלמון ביצה. תוספי תזונה שהם חומצות אמינו אינם מומלצים לאנשים רגילים אלא רק לבדי בילדרים שעיסוקם הוא ניפוח השריר.
תוספי מזון חלבוניים ידועים כמפתחים שרירים עד כדי כך שיש נטייה לעכב את המטבולים שלהם בגוף על מנת לייצר עוד ועוד רקמות שרירים. כמובן שדבר זה אינו בריא כלל וכלל, יש לשמור על מינונים נכונים ומאוזנים ולא להשאיר עודף חלבונים בגוף.
לכן, תוספי מזון חלבוניים מומלצים רק במקרה של חוסר בחלבונים או בחוסר גיוון של מקורות מזון כמו מזון צמחי, ביצים ומקורות מקרו ביוטיים. אנשים פרטיים המתאמנים בחדר כושר 3 -4 פעמים בשבוע, אך אינם ספורטאים או בדי בילדרים, זקוקים ל90 גרם חלבון ביום. תוספי מזון חלבוניים אפשר לקחת בצורת כדורים.
יחד עם זאת, תוספי מזון חלבוניים יש לקחת בתאום עם אכילת פחמימות, כאשר על כל גרם חלבון יש לאכול שני גרם פחמימות. לשם כך יש לבנות תפריט עשיר בפחמימות: אורז, חזה עוף וירקות. לסיכום, תוספי מזון חלבוניים בהחלט מפתחים את רקמות השרירים אך יש לקחת אותם בצמוד לתזונה נכונה.