עצירות מבוגרים או עצירות נגרמת בין היתר עקב ספיחה של נוזלים מהצואה הנמצאת בתוך המעי הגס והופכת בשל כך לקשה והגוף מתקשה להוציאה. סיבה נוספת להופעת עצירות מבוגרים קשורה לנפח שתופסת הצואה בתוך חלל המעי הגס, כאשר במקרים מסוימים רצפטורים עצביים הפזורים לאורך דפנות המעי לא מפעילים את רפלקס הפינוי הגורם לתנועת מעיים תקינה בשל גודל צואה קטן מהרגיל. במקרים אלה המעי ממשיך לספוח נוזלים והצואה הופכת לקשה עוד יותר ופעילות הפינוי הטבעית נפגעת. מצב שכזה עלול להיות מסוכן ויכול גם לגרום להופעת דלקת בתוספתן, ורידים ברגליים וטחורים.
במקרה של הופעת תסמונת עצירות תרופות מרשם יעשו את העבודה, אך ניתן גם למצוא תרופות שלא מצריכות מרשם רפואי לצורך טיפול בעצירות ונמצאות כיום על מדפים בבתי מרקחת. תרופות מדף אלו הן יעילות ובטוחות לשימוש ופועלות תוך זמן קצר יחסית ומקלות על הבעיה. במקרים בהם נובעת תסמונת העצירות ממחלות רקע אחרות כגון, הפרעות מטבוליות או אנדוקריניות (סכרת לדוג'), הפרעות על רקע עצבי או במקרים בהם נעשה שימוש ממושך בתרופות מרשם הגורמות לעצירות, ניתן לפנות לרופא כדי לקבל נגד עצירות תרופות שיקלו על התופעה אך לא יסתרו את הפעולה של תרופות אחרות.
טיפול בעצירות יכול להיעשות גם באמצעות שינוי הרגלי תזונה וניהול אורח חיים בריא הידוע כתורם לפעילות המעיים. צריכת מזונות עשירים בסיבים תזונתיים כגון, קטניות (סויה,שעועית, אפונה ועוד) פירות וירקות, גורמים להגדלת נפח הצואה ולגירוי הרצפטורים העצביים הנמצאים במעי כך שפעולת המעיים חוזרת לסדרה. לאנשים הסובלים מעצירות מומלץ גם להרבות בשתייה מאחר וכמות הנוזלים במעי הגס חוזרת לרמה תקינה כך שתהליך התייבשות הצואה וספיחת הנוזלים ממנה זוכה להקלה.
ילדים, גברים, נשים וקשישים סובלים בשלב כלשהוא בחייהם מתסמונת עצירות, אך ברוב המוחלט של המקרים מדובר במצב שמגיב לטיפול תרופתי. אם אתם סובלים מעצירות, צמצמו את שתיית הקפה שלכם (צריכה מוגברת גורמת לעצירות) בצעו פעילות גופנית על בסיס יומיומי, שנו את הרגלי התזונה שלכם ונהלו מעקב אחר פעולת המעיים כדי לראות אם אכן מדובר במצב של עצירות. היה וכן אפשר לפנות לרוקח בבית המרקחת הקרוב ולקבל תרופה בטוחה ויעילה נגד עצירות.