חפש מאמרים:
שלום אורח
21.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הנדסה ביו רפואית - מהי ולמה היא כל כך חשובה ומשמעותית לחיים של כולנו

מאת: מעיין סבןרפואה08/03/20151228 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

הנדסה ביו רפואית הינה תחום רחב ידיים המאגד בתוכו דיסציפלינות רבות כגון פיזיקה, ביולוגיה, מתמטיקה, אלקטרוניקה, הנדסה ועוד. מטרתה העיקרית של הנדסה ביו רפואית יצירת פתרונות לבעיות רבות מתחום הרפואה, בעזרת תכנון ופיתוח של מכשור רפואי, ומחקר של תופעות וסוגיות מהרפואה וממדעי החיים, לרווחתו ולתועלתו של המין האנושי.

הרקע להתפתחות התחום

שנות ה- 90 המוקדמות בלטו בהקשר של פיתוחים הנדסיים וציוני דרך חשובים בתחום ההנדסה, אשר סללו את השביל לאינטגרציה משמעותית בין עולמות הרפואה וההנדסה. דוגמא ידועה וחשובה הינה מתקן ה- MRI אשר סורק את הגוף באופן בלתי פולשני לטובת אבחונים תוך גופניים רפואיים רבים. הנדסה ביו רפואית שינתה מקצה לקצה את מה שידעה הרפואה עד לאותה נקודת זמן בה החל להתפתח התחום, והפכה את כל התחום ליעיל במאות מונים, בזכות שימוש במחשבים מתקדמים, התקנים ממוזערים, מאגרים מהירים לאחסון מידע, ננוטכנולוגיה ועוד. מהנדס ביו רפואי אחראי על הפיכת שירותים רפואיים לנגישים וזמינים הרבה יותר, לפעולות מנע ואבחונים מוקדמים של מחלות ובעיות רפואיות מגוונות, וכן לפיתוח מכשירים והתקנים שתפקידם זיהוי פגמים גנטיים ומחלות בגוף הנבדקים. זאת ועוד, ההנדסה הביו רפואית דואגת לקידום מחקרים בעולמות הרפואה ומדעי החיים, ומשתמשת בטכנולוגיות חדישות בכדי לפתח אופציות מחקריות ומדעיות חדשות שלא היה בעבר.

במה עוסק התחום

הנדסה ביו-רפואית חולשת על תחומים רבים בהם מוכשר המהנדס הביו-רפואי, הן בתחומי הנדסה והן ברפואה ובביולוגיה. מהנדס ביורפואי אחראי על פיתוח טכניקות ומכשירים לדיאגנוזות רפואיות, טיפולים ומעקבים. בהנדסה ביו רפואית משתמשים במגוון מערכות והשילוב ביניהן דרוש. מהנדס ביו רפואי נמצא בקשר יומיומי עם בעלי מקצוע רלוונטיים אחרים לתחום עיסוקו, לרבות רופאים ואנשי פיזיקה, ביולוגיה וכיוצא בזה. אינספור גילויים ופיתוחים נוצרו והתפתחו בזכותה של ההנדסה הביו רפואית על שלל מהנדסיה ברחבי העולם בעיקר החל מראשית שנות ה- 90 של המאה ה- 20 והלאה.

הנדסה ביו רפואית בישראל

תחום זה מפותח מאוד בארץ ישראל אשר נחשבת לאחת המובילות בעולם. כמאתיים חברות יצרניות פועלות בתחום זה בארץ, ועוד אינספור חברות סטארטאפ. מחקרים ופיתוחים רבים נעשים בישראל בהקשר של ביו רפואה ונזקפים לזכותה של ישראל מכשורים רפואיים רבים מאוד ופיתוחי טכנולוגיות בתחום, אשר נחשבים מובילים בכל העולם ונעשה בהם שימוש יומיומי בקליניקות, מרפאות ובתי חולים בפריסה עולמית. אי לכך ובהתאם לזאת, כבר אי שם בשנות ה- 70 החלו האוניברסיטאות בארץ להציע מסלולי לימוד לתארים מתקדמים בהנדסה ביו רפואית ובמקצועות הקשורים והנלווים. הנדסה ביו רפואית בטכניון וכן הנדסה ביו רפואית באוניברסיטת תל אביב הן שתי דוגמאות מצוינות, כמו גם אוניברסיטאות אחרות ומכללות שונות, וסטודנטים רבים מהארץ ומהעולם מוכשרים בהנדסה ביו רפואית כתאריך ראשון ושני ואף כדוקטורט מדי שנה בישראל.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

מעיין סבן

נומריקל בע"מ

טל: 1 962 962- 03

marketing@numerical.co.il

www.numerical.co.il

למד לבנות מודל תוך 30 דקות!

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת מעיין סבן

מאת: מעיין סבןתוכנה16/04/151936 צפיות
חברות רבות ברחבי העולם וכמובן גם בישראל עוסקות במלאכה המעניינת אך גם המאתגרת של פיתוח מוצרים אשר יש בהם אלמנטים טכנולוגיים. חלקן שייכות לצוות המו"פ של חברות אשר עוסקות גם בייצור בפועל של המוצרים, בעוד שחלקן נותנות את שירותי הפיתוח והתכנון לחברות יצרניות שונות ומגוונות.

מאת: מעיין סבןפיזיקה16/04/157704 צפיות
1905 לא הייתה עוד שנה בלוח כמו זו שהייתה לפניה וזו שבאה אחריה. לפחות לא אם תשאלו את כל מי שעוסק בפיזיקה ובתחומים הנלווים לה. שנה זו זכתה לכינוי המחייב והמרהיב "שנת הפלאות", Wunderjahr בשפתו הגרמנית של האחראי הישיר לכינוי שדבק בה - אלברט איינשטיין. הייתה זו שנה יוצאת דופן בה פרסם איינשטיין לא פחות מארבעה מאמרים פיזיקליים פורצי דרך, אשר שינו את כל החשיבה ומה שהיה ידוע עד לאותה נקודת זמן בארבעת ענפי הפיזיקה בהם עסקו המאמרים.

מאת: מעיין סבןפיזיקה16/04/1515364 צפיות
מכניקה חישובית הינה תחום המחקר האחראי על השימוש בשיטות חישוביות לטובת מחקרי תופעות הנשלטות ע"י עקרונות המכניקה. בטרם הופעת המדע החישובי (נקרא גם מיחשוב מדעי) כ"דרך שלישית" פרט למדעים ניסויים ותיאורטיים, נחשבה המכניקה החישובית כתת-תחום של המכניקה היישומית. כעת היא נחשבת כתת-תחום בתוך המדע החישובי.

מאת: מעיין סבןפיזיקה16/04/157776 צפיות
מגישים מקצוענים בבייסבול מסוגלים לגרום לכדור לנוע שמאלה, ימינה, למטה, ואפילו למעלה (בערך) על מנת שיחלוף על פני החובט של הקבוצה היריבה. הפיזיקה שמאחורי התהליך יכולה להיות מוסברת ע"י אפקט מגנוס.

מאת: מעיין סבןתוכנה16/04/151873 צפיות
מדענים כגון ניוטון, מקסוול ואחרים העניקו לנו את המודלים המתמטיים, "חוקי המדע" שהופכים לאפשרי את החיזוי המדויק של התפתחות מערכות ועצמים פיזיקליים בחלל ובזמן בהינתן תנאי שפה מסוימים ותנאי התחלה. מתמטיקאים יישומיים המציאו שיטות נומריות המסוגלות לייצר מספרים ושרטוטים המסייעים לתאר במדויק כיצד מערכות ועצמים יתפתחו בחלל ובזמן. הדבר מאפשר לנו לבצע סימולציות, להתאים פרמטרים, ובסופו של דבר לבצע תכנון טוב יותר, אם לא הטוב ביותר.

מאת: מעיין סבןתוכנה16/04/151882 צפיות
בארבע כתבות הספקנו להכיר את שיטת התכנון והייצור בעזרת מחשב, למדנו מי עושה בה שימוש ואילו שימושים נרחבים קיימים בעזרתה. בכתבה האחרונה בסדרה נבין מהי הטכנולוגיה העומדת מאחורי השיטה.

מאת: מעיין סבןתוכנה16/04/151883 צפיות
בשלושת הכתבות הקודמות למדנו מהי טכנולוגיית תכנון וייצור בעזרת מחשב, סקרנו את המשתמשים בשיטה ומהם השימושים הרבים שנעשים בה ברחבי העולם. בכתבה רביעית זו נצלול יותר פנימה ונציג את סוגי ה- CAD הקיימים ומי עשוי למצוא שימוש בכל אחד מהם.

מאמרים נוספים בנושא רפואה

מאת: דוד כהןרפואה23/09/201612 צפיות
בימינו, כשהבריאות עולה לראש סדרי העדיפויות, חשוב לדעת לבחור רופא מומחה לרפואת אוזן גרון, כדי למנוע בעיות עתידיות, כדי לטפל בבעיות קיימות וכדי לשלול מחלות.

מאת: קרוסלה הריון ולידהרפואה24/04/192489 צפיות
לא אחת שולח הרופא את המטופל לבצע CT של מערות האף כדי לאתר בעיה זו או אחרת. עיבוי ברירית הסינוסים - ממצא שכיח ב-CT של מערות הפנים. העיבוי מתרחש בדרך כלל כתוצאה ממצב דלקתי בסינוסים. הסינוסים הם למעשה חללי עצמות הפנים המלאים באוויר. בדופן החללים האלה מצויה רקמה עדינה – הרירית. הרירית היא זו שמייצרת את הליחה בעת הצטננות, אך במצב דלקתי יכול להיווצר מצב של עיבוי ברירית.

מאת: קרוסלה הריון ולידהרפואה19/03/193935 צפיות
מה הגורמים והתסמינים של סינוסיטיס אצל ילדים? וכיצד מטפלים?

מאת: דוד כהןרפואה30/01/192149 צפיות
סינוסיטיס היא מחלה זיהומית שיכולה להיות כרונית ולעיתים יש נטייה גנטית לחלות במחלה. הגורמים למחלה הם בעיקר הצטננות וגודש באף ובמערות הפנים (לחי, עיניים ועוד), כשיש כאבים שלא חולפים באזור הפנים חשוב להבדק ע"י רופא על מנת למנוע סיבוכים

מאת: ילדונתרפואה15/08/182596 צפיות
ניסויים בבעלי חיים אינם רק נושא מדעי אלא גם טעונים רגשית. למצדדים בניסויים בבעלי חיים וגם למתנגדים יש טיעונים צודקים, מוכחים וכבדי משקל. להלן ננסה להבין ולו במעט את מורכבות נושא הניסויים בבעלי חיים.

מאת: יצחק בכררפואה18/06/181583 צפיות
לחץ בעבודה ובריאות לקויה הם עניין שכיח. מחקרים רבים הוכיחו את הקשר הזה שבין לחץ נפשי לבין בריאות לקויה. המחקר הנוכחי מצא שלחץ נפשי גבוה גורם גם לאובדן ימי עבודה על רקע של בעיות נפשיות וכמובן להפסדים כלכליים. העובד הוא הנכס הכי חשוב של המעביד. עובד מרוצה הוא עובד יצרני. עובד מדוכא הוא עובד שלא ניתן למצות את יכולתיו. התפיסה הזאת מתבססת על מגוון רחב של מחקרים כולל המחקר הנוכחי שעסק בתחום הארגונומיה וההשפעה שיש למצבו הנפשי של העובד על היכולות שלו.

מאת: אלעד סאעת רפואה29/03/181486 צפיות
פריצת דיסק, חוויה זה בבטוח לא... פריצת דיסק... רק מלשמוע את צירוף המילים הזה נעשה כאב מדומה בגוף. ללא ספק פריצת דיסק היא בעיה בריאותית המעיקה על הסובלים ממנה ומשנה את איכות חייהם שלא לטובה כמובן. עם זאת עולמנו המפותח לא נותן לנו להישאר עם הכאב יותר מדי זמן ומצא לנו אפשרות מצוינת להעלים את הכאב.. קראו את המאמר הבא והכירו את הדרך.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica