מתכון מיוחד לחנוכה - קרוקטים
- 1 ק"ג תפוחי אדמה (כ-6 בינוניים), קלופים וחתוכים לרבעים
- 4 כפות גדושות פרמזן - אבקה
- 2כפות שמן זית
- מלח, לפי הטעם
- פלפל שחור, לפי הטעם
- אגוז מוסקט, לפי הטעם
- שמים את תפוחי האדמה בסיר גדול. מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה במשך 20-30 דקות, רק עד שתפוחי האדמה מתרככים.
- מסננים ומחזירים את תפוחי האדמה לסיר. מייבשים על להבה בינונית כדקה, עד שהם מפסיקים להעלות אדים.
- מועכים את תפוחי האדמה, מוסיפים שמן זית, פרמזן ומתבלים. מקררים לטמפרטורת החדר ומאחסנים לילה במקרר.
קרוקטים: "באקוגנים"
יוצרים כדורים בגודל אחיד מהפירה – אפשר להשתמש, כקנה מידה, בכף גלידה קפיצית. יש לדחוס את הפירה לכדור מושלם עד כמה שניתן.
בשלוש קעריות נפרדות, שמים את הקמח, הביצה ופירורי הלחם. מגלגלים את הכדורים בקמח, לאחר מכן בביצה ולבסוף מכסים מכל הצדדים בפירורי הלחם. אורזים את הכדורים בפלסטיקים, עדיף בשכבה אחת, ומאחסנים במקרר כמה שעות על מנת שהכדורים יתייצבו.
אפשר לחזור על פעולת הטבילה בביצה ובפירורי לחם לפני הטיגון, אבל לא חובה. בכל מקרה, אם הכדורים נרטבו, אפשר לגלגל אותם בעוד קצת פירורי לחם כדי שלא יתפוצצו בטיגון.
מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הקרוקטים עד הזהבה. מוציאים עם כף מחוררת לנייר סופג, מעבירים לכלי יפה ומגישים.
רעיון מעולה להכין את הקרוקטים להרמת כוסית לכבוד החג ולא להסתפק בהגשת סופגניות רגילות שניתן לקנות בכל קונדיטוריה.