מבלי להתכוון, מעבר לשמחה, למוסיקה, להופעות ולנאומים, חלק גדול מתוך חווית האירוע תופס האוכל. אחד הדברים הראשונים שמתכננים בהפקת אירוע הוא סוג האוכל, אופן הגשת המנות, בחירת קייטרינג או בישול ביתי ועוד.
בתחום המזון, כלי האוכל תופסים מקום חשוב לא פחות בשדרוג האירוע ויצירת אווירה ועיצוב ייחודי.
מכיוון שלרובנו לא קיימים אינספור סטים שונים של כלי אוכל המספיקים כדי להאכיל את כל מוזמני האירוע, יש צורך לפנות לחברה של השכרת כלי אוכל.
רוב חברות אלו הן חברות המשכירות ציוד לאירועים וברשותם מוצרים שונים ורבים להשכרה. כך שהשכרת כלי אוכל יכולה להתבצע יחד הם הזמנת הציוד הנוסף לאירוע. אם ברצון החוגגים לייצר אופי ייחודי ומעניין מבחינה עיצובית ניתן לפנות לחברה המתמחה בהשכרת כלי אוכל ולבחור את הסוג המתאים, מתוך מבחר רחב של כלים.
השירותים המוצעים מחברות של השכרת כלי אוכל
יש אינספור סוגים שונים של כלים ובחירה נכונה בכלים תלויה בשיקולים לוגיסטיים ועיצובים. עבור בופה למשל יש צרך בכלים קלים ונוחים לאחיזה. הבדלים אלו יכולים להיות משמעותיים מבחינת הנוחות והאווירה באירוע.
חברות השכרת ציוד לאירועים מקצועיות מספקות ייעוץ והכוונה בבחירת הסגנון, הסוג וכמויות המוצרים הדרושים. כדאי להיעזר בשירות זה, כיוון שלרוב קשה מאוד להעריך את הכמויות ואת סוג הכלים שכדאי לבחור. יעוץ מקצועי כולל בתוכו ניסיון רב בבחירה מתוך הסוגים הרבים של הכלים והתאמת הכלים באופן מדויק לאירוע המסויים.
ישנם חברות הלוקחות על עצמן את שטיפת הכלים לאחר האירוע, זהו שירות נפוץ וכדאי לברר מראש פרט זה. הסרת אחריות שטיפת הכלים לאחר האירוע תאפשר לפנות את הזמן והמרץ ושמחה ולחגיגה שאחרי.
לחברות שונות, מדיניות שונה לגבי כלים הנפגמים או נשברים במהלך הערב. יש לסכם פרט זה מול החברה עוד לפני האירוע, מתוךל מחשבה על ההוצאות שעשויות לנבוע עקב האחריות על הכלים השבורים.
בעת עריכת ההזמנה רצוי להזמין יותר כלים מהכמות הנדרשת ואפילו כלי הגשה שונים ומגוונים, גם אם בתכנון לא נראה שיש בהם צורך. מכיוון שהאירוע נמצא בסביבה חיצונית באם עולה הצורך לאלתר ולגוון במהלך העיצוב וההגשה, רצוי שיהיה ברשותכם מבחר רחב של כלים.