האם אנו רוצים לשתות קפה טוב או לשלם בזול על הקפה
שמכינים קפה בבית ובדרך כלל זה נס קפה עולה לנו כפית אחת של קפה, שתי כפיות סוכר, חלב ומים חמים הנמזגים לתוך הכוס! הערכה שלי כי כוס קפה מהבית המחיר יכול להגיע בן .50 א"ג ל-1 שקל תלוי כמה קפה או חלב שופכים פנימה. כאשר אנו רוצים לשתות קפה הפוך או כול כוס קפה כשמו הוא אנו נדרשים לשלם 12 שקלים (הערכה).
השאלה עם מחיר הביניים המוצע לנו כרגע ע"י מספר בתי קפה שרוצים למחזר את ההצלחה הפרסומית ויחסי הציבור שקופיקס יצרה מביא לנו בסופו של יום את ארומה הקפה שרצינו, את הטעם המיוחד של הקפה שאנו אוהבים או אוהבים להריח או ההנאה שבחוויית הקניה ברשתות הגדולות והמוכרות עם כול החגיגה סביב המכירה של הקפה.
כמי שעוסק ב ייעוץ עסקי החלטתי כי אני יוצא לאחד הסניפים הגדולים של רשת קפה מוכרת וידועה, וכך סתם באופן אקראי אני נעמד עם לוח כתיבה ועליו טופס שאלות ללקוחות של אותו סניף רשת בתי הקפה, כ יועץ שיווק עניין אותי בעצמי לשמוע חוות דעת של אנשים הרגילים לשתות קפה ברשתות הקפה.
האמת שהתשובות שקיבלתי היו מהממות ודי אהבתי את הטעם והשכל של הצרכן הישראלי כאשר יותר אנשים אמרו לי "אני לא אוותר על קפה שאני רגילה לשתות פעם ביום בבוקר בשביל 7 שקל הפרש" "לך תחפש את אלה שמוכרים ב-5 שקל עד שאמצע אותם כבר ילך לי החשק לקפה" "אני לא מוותר על קריאת העיתון "ישראל היום" בבית הקפה למרות שאני לוקח באריזה של TAKAWAY" "אני יודע מה הם מכיסים שם אולי מוהלים את החלב עם מים" "ראה לחוות שתית קפה זה טקס וכאשר אני מזמין את הקפה שלי ומבקש כוס מים ליד זה עושה לי את היום, שאלה שמחפשים כול דבר בגרוש יקנו קפה ב-5 שקל כבר שמעתי שהסנדויצ'ים שם הם לא טריים ויבשים" ועוד תשובות כאלה ואחרות שעם אני משקלל את כול התוצאות 90% מהאנשים ימשיכו לרכוש ולשתות קפה בבית הקפה או ברשת שם הם רגילים לשתות. האמת שזה מזכיר לי את סטרבק האמריקאי.
כ יועץ עסקי האמת ששמחתי שעשיתי לי את הסקר הקטן הזה זה שוב הביא אותי לחשיבה כי לא רק המחיר קובע גם לערך יש חשיבות, ולא תמיד מחיר הוא זה שמנצח.
כ יועץ שיווק דעתי היא כי בכלל המהלך השיווקי שנעשה בתקופה האחרונה בנושא הקפבה הוא מבריק עם לא מבריק +