פתיחת עסק בלי כסף.
כן גם כאלה יש במציאות הישראלית.
אנשים אשר רצונם לפתוח עסק, מבלי להשקיע אגורה כהון עצמי, וכול ההשקעה לפתיחת העסק (גם שמדובר ברכישה של עט אחת לטובת העסק) מבקשים אנשים אלה לקבל כהלוואה)
כ מי שעוסק ב ייעוץ עסקי יוצא לי לפגוש את האנשים אשר מאד היו רוצים לפתוח עסק, הם יודעים כי המיזם או העסק שחשבו עליו יכול להיות "להיט" יותר מזה, הם רואים במיזם שלהם "משהו" שהוא לטובת הציבור ובא לעזור לאוכלוסייה כזאת או אחרת ולכן ה"בנק" בטח יתן להם מימון לפתיחת העסק!
אז שלא!
כ יועץ עסקי אני יכול לספר לציבור הקוראים כי בנק לא ייתן הלוואה לאף גורם אם הוא ידע כי היזם או זה שרוצה להקים את העסק לא משקיע אגורה מכספו האישי, בנק לא ייתן מימון למי שלא מוכן להשקיע או לא יכול להשקיע בעסק שהוא עצמו רוצה לפתוח. בנק הוא לא פילנטרופי, ובנק הוא לא אימא או אבא של מישהו, ורק המחשבה של מי שרוצה לפתוח עסק אין לו כסף בכדי להשקיע כבר מביאה את המסקנה שעסק כזה נועד לכישלון כבר ביום המצאת הרעיון שלו.
אין זה אומר כי מיזמים ועסקים חדשים חייבים הרבה כסף על מנת לפתוח אותם או להקים את המיזם, אך כפי שאנו יודעים הקמת עסק דורשת בראש ובראשונה כתיבה של תוכנת עסקית פחות עבור הבנק ויותר כלפי היזם או זה שרוצה להקים את העסק או המיזם, תכנית עסקית שכזאת יכולה לגלות לבעל המיזם את הצורך האמתי של העסק או המיזם שהוא הולך להקים.
למעשה בתכנית העסקית הנכתבת צריכים להילקח פרמטרים לא רק של צורך ההשקעה אלה גם התנהגות שוק, מצב שוק, כמה זמן העסק או המיזם לא יניבו תוצרת, כוח העמידות של המיזם ללא הכנסה המכסה את ההוצאות ועוד הרבה סוגיות הנלקחות מעולם ה "בפועל" של עסקים והתנהלות עסקים במציאות העסקית הכללית בישראל.
כ יועץ אסטרטגי זה הרי ברור כי מי שרוצה להקים עסק/מיזם/חברה בתחום הממכר או בתחום השירותים עדיף שיעשה זאת ביחד עם יועץ ומלה עסקי על מנת להבטיח כמה שיותר את שרידותו של העסק או המיזם בתקופת התבשלותו.
עסקים עושים עם כסף, עסקים מתוכננים נכון לא נדרשים להרבה כסף (הון עצמי) עסקים אשר מתכננים את מהלכיהם הקפידה ומקרבים אותו כמה שיותר למציאות העסקית אזי יש סיכוי טוב כי אכן יצליחו בעיסוקם