הא המדינה משקיע משאבים בהייטק הישראלי בטכנולוגיה הישראלית.
לא מזמן יצא לי לשבת בפורום מסוים באחד ממגדלי השן של החברות הגדולות בישראל בתחום ההשקעות בתחום הייטק והאזנתי כיצד מחלק המדען הראשי את התקציב שיועד לו, ונחרדתי, נזכרתי באותה רפובליקת בננות כיצד היא מחלקת את הכספים לאנשי החונטות השונות בתחומה. לא שיש להלין על המדען הראשי שאת עבודתו הוא עושה נאמנה, יש להלין על הדרך בו מקבלים חברות הזנק כספים מהמדען הראשי.
כמי שנותן ייעוץ עסקי אני מבין כי חברות ההשקעות, הבורסה, הקרנות, המוסדיים מדירים את רגליהם מתחום ההשקעות בחברות הזנק או ההייטק הישראליות, ההייטק הישראלי גייס מתחילת שנת 1998 פחות מ-20 מיליארד דולר רובו ככולו ממשקיעים זרים, מקרנות מחו"ל, 95% עד 97% גויסו מקרנות הפועלות בכלל בחו"ל.
כמי שנותן ייעוץ עסקי אין בכלל ספק כי מנוע הצמיחה המרכזי היום בתעשיות העולמיות הם החברות הטכנולוגיות, למעשה בישראל לא חסר מהנדסים או אנשי הייטק לעבודה מה שחסר זה השקעות ברמה כזאת שיוכלו להרים גבוה הזנקים בטכנולוגיה שיוכלו להעלות את תל"ג לנפש הרבה יותר גבוהה ממה שהם היום. אך אם לא נשמור על הגחלת ונתניע מהלכים בתחום ההיטק הישראלי נגיע למצב שיהיו לנו מוחות בורחים לארצות אחרות עם תקציב מדען שבקושי מגיע למיליארד שקל.
האמת היא ש כ יועץ עסקי שלא ניתן לפצח כה במהרה את שוק הייטק ולקחת את התקציבים מההשקעות במודלים הישנים, תעשייה, שירותים, קמעונאות, קטגוריות שהחזיקו את רף המשקיעים על בדר גודל מסוים כאשר ההשקעות בחברות הזנק ובהייטק דורשות יותר הבנה "לאן פני הדברים הולכים" בעולם הייטק שום דבר הוא לא וודאי ב-100% (גם בשאר אפיקי ההשקעות שום דבר הוא לא וודאי) רק שאפיקים אלה מוכרים למשקיעים בעוד השקעות בהייטק לא.
לא הכול שחור ולבן וישנם גופים חדשים דווקא ממזרח אירופה אשר כן משקיעים בחברות הזנק "טובות" עם פוטנציאל מכירה בעולם כולו הגם שכבר יש לחברות הזנק אלה חברות מתחרות הפועלות בעולם הייטק מזה זמן רב.
הסטטיסטיקה בשנים האחרונות חושפת ירידה מתמשכת בייצוא ובתפוקה של תעשיות עתירות הידע,