"ישראבלוף", כינה שופט ביהמ"ש העליון רובינשטיין את האופן שבו אוכפת עיריית תל אביב-יפו את חוק העזר העירוני, שאמור לגרום למניעת פתיחת סופרמרקטים בשבת. אלא מה? פסיקת בתי המשפט בכל הקשור לפעילות עסקים בשבת היא בעצמה ישראבלוף.
יאיר צברי, תל אביב-יפו מלידה, זוכר כי לפני 20 שנה לא היו כל כך הרבה סופרמרקטים, והם לא נפתחו בשבת, יאיר מוסיף ושואל כיצד הערים הגדולות באירופה כמו לונדון למשל, מסוגלות לסגור את הסופרמרקטים בסוף השבוע, ואילו אנחנו, שדוקא מעוניינים ביום חופשי, לא מסוגלים יום אחד ללא המרכול.
אכיפת העירייה בנושא היא מפתח לכל התייחסות העירייה לעסקיה ופרשנויותיה אל החוק. יאיר צברי שואל כיצד גוף המייצג והמשרת כל כך הרבה אנשים, לא מסוגל לאכוף חוק מדינה כלשונו, ומפרש מטעמיו את רמת האכיפה שלו. לאן הגיעה המדינה שלנו שגוף מחליט לפרש חוקים בדרכו, ומדוע עניין כזה צריך בכלל להתדיין בבית המשפט העליון, זה נורא פשוט, חוק הוא חוק הוא חוק. כמו שעבריין מורשע המקבל עונש מאסר, יושב בכלא ומרצה את עונשו, כך גם עיריה המקבלת את מרות המדינה ואת חוקיה. כמו שתושב משלם ארנונה לפי חוק, כך גם עירייה מחוייבת לנהלים והחוקים של המדינה. כמו כן את האכיפה יש לבצע באפס סובלנות, עסקים שיפתחו בשבת, אפילו רק פעם אחת צריך לסגור לחצי שנה ובעליהם צריך לקבל קנס של אלפי שקלים, רק כך מדיניות שמחזיקה קצר את פורעי החוק, יכולה לאכוף אותו במדינה כמו שלנו, רק עם מדיניות נוקשה אפשר ללכת רחוק באופטימיות, ולתת את הכבוד הראוי לבית המחוקק, ואת הכלים, לעירייה האוכפת.
יאיר צברי מתייחס גם לעניין התחבורה הציבורית ואומר כי גם היא צריכה להיות סגורה בשבת, כמו בפריס, בריסל ולונדון, בהם בסוף השבוע, התושבים אינם צריכים לסבול מהרעש והפיח של האוטובוסים, גם לתל אביב מגייע קצת שקט.
עם זאת, לא צריך לסגור את העיר. תיאטראות בתי הקולנוע, הברים, המסעדות והפיצוציות צריכים וחייבים לשרת הציבור לרווחתו גם בשישי ובשבת, יותר מזה, העירייה נהנית מעסקים אלו ביום החופשי והצלחתם במידה רבה היא גם הצלחתה, תל אביב-יפו היא עיר המהווה נקודת אור בתחום הפנאי והאופי הפלורליסטי, והחופשי שכל כך מייצג אותה, וכך צריך להיות.