חפש מאמרים:
שלום אורח
21.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

סימפטומים של חוסר שינה

מאת: רונןשינה 03/06/20131254 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

סימפטומים של חוסר שינה

חוסר שינה מוגדר כחוסר עמידה בדרישות הגוף לשינה הולמת במשכה ובעומקה. כמעט כל אחד מאיתנו עשוי לסבול במהלך חייו מחוסר שינה כאשר 15% מהאוכלוסייה סובלים ממנה באופן כרוני. בעוד כל אחד מאיתנו יודע כי אם הוא לא ישן מספיק הוא פשוט יהיה עייף ותשוש, הרי שחשוב לדעת כי חוסר שינה לאורך זמן עלול להשפיע עלינו במגוון דרכים נוספות, הרבה מעבר לעייפות זמנית וחולפת.

סימפטומים מידיים

חוסר שינה עשוי לפגוע ביכולת הריכוז וההתמדה שלנו והוא גורם לנו להרגיש מנומנמים גם כשאנו לא מבצעים מטלה פיזית (בעבודה, בפגישה וכו'). כמובן שחוסר שינה קיצוני עשוי גם לפגוע בצורה חמורה באלו אשר כן מבצעים פעולות פיזיות כגון הפעלת ציוד כבד ונהיגה ולכן עשוי להיות מסכן חיים!  בנוסף, הסובלים מחוסר שינה יגלו קשיים גדולים יותר להתעורר בבוקר והם תמיד יהיו מבין המאחרים שכן הם חוזרים לישון שוב ושוב עד להתעוררותם בלית ברירה.

בימי השגרה, חוסר שעות שינה גורם לנו לקיבעון, חוסר יכולת "לצאת מהבית", אפאטיות, חוסר אסרטיביות, הירדמות מוקדמת וניקורים מול הטלוויזיה. מחקרים רבים מראים כי חוסר שינה פוגע גם בזוגיות שכן חלק מהסימפטומים הנלווים לכך קשורים לירידה בפעילות ההורמונאלית של מערכות המין ולכן גם לירידה בליבידו (החשק המיני) אצל גברים ונשים כאחד.

סימפטומים בטווח הזמן הארוך

הסימפטומים המאוחרים והנלווים לחוסר שינה הם אלו הכרוניים אשר עלולים לפגוע בבריאותנו ואיכות חיינו בטווח הזמן הארוך. בין הסימפטומים היותר חמורים ניתן לציין יתר לחץ דם, סיכון מוגבר לשבץ מוחי, השמנה, סוכרת, היפרליפידמיה ועוד.  בעיות רפואיות אלו יכולות פעמים רבות להימנע במידה ומטפלים בחוסר השינה בזמן.  ככל שהזמן עובר, כך הולך ומתפתח לו חוסר שינה חמור יותר ומאחר ולא באמת ניתן "להשלים שעות שינה" הנזק פוגע היישר במוח אשר כה זקוק לשינה לשם חידוש ופריקת מתח חשמלי עד למצב בו ההתנהגות והאישיות שלנו משתנות לחלוטין, לעיתים עד להופעת דיכאון ואף להתפרצות של סאגות פסיכוטיות אצל אנשים מסוימים.

מכאן נובעת המסקנה הברורה – עם הופעת העייפות הבלתי מוסברת, יש לפנות לטיפול בהקדם ולמנוע הופעת תסמינים נוספים, מידיים וכרוניים במהלך חייכם. איכות שינה היא איכות חיים וחוסר בשעות שינה משפיע על כלל מערכות הגוף ובריאותכם. קחו זאת לתשומת הלב.

 

המאמר באדיבות  www.epidemic.co.il

 



תגיות המאמר: חוסר שינה


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת רונן

מאת: רונןבריאות השן03/06/131431 צפיות
צבע השיניים נקבע ברובו ע"פ צבעה של זגוגית השן, האמייל. עם השנים, חומרים רבים חודרים אל תוך שכבות האמייל וגורמים למראה שיניים שאינו לבן (צהוב, חום) אשר נחשב לפחות אסתטי.

מאת: רונןהגירה03/06/131670 צפיות
מי חשב שנגיע אל היום שבו אזרחות פולנית תהיה משהו שיש לשאוף אליו... אך היום הזה הגיע ומזה מספר שנים שאלפי אזרחים ישראלים מבקשים לעצמם אזרחות פולנית וזאת על מנת לממש אותה לתועלתם האישית בבוא הצורך.

מאת: רונןאסטמה ואלרגיה03/06/131946 צפיות
אלרגיה מוגדרת כתגובה של מערכת החיסון של הגוף כלפי חומרים אשר אינם מזיקים לו וכתוצאה מכך להופעת סימפטומים אשר מופיעים בדר"כ כתוצאה ממחלות.

מאת: רונןצרכנות03/06/131009 צפיות
בכל חג או סוף שבוע, כשאתם והחבר'ה מצטופפים בפארק בין הרעש והבלגאן של מאות משפחות שמנפנפות מול המנגל, אתם מבטיחים לעצמכם שבקרוב תרכשו גריל גז איכותי ותוכלו סוף כל סוף להתפנק.

מאמרים נוספים בנושא שינה

מאת: דוד כהןשינה 01/10/161608 צפיות
אין דבר מעצבן יותר מלישון כאשר בין הזוג נוחר. אבל לא רק אנחנו סובלים אלא גם הוא. תסמונת דום נשימה בשינה מזיקה ומצביעה על בעיה רפואית הדורשת טיפול.

מאת: אפרתשינה 28/05/153044 צפיות
הפרעות שינה יכולות לשבש מאוד את איכות החיים, במיוחד אשר סובלים מן בעיות של הפרעות שינה באופן קבוע. לרוב, מי שסובל זמן מסוים מן הפרעות שינה נשלח על ידי הרופא המטפל שלו או על ידי רופא המשפחה להשגחה במרפאת שינה. במרפאה זו האדם ישן את הלילה כשהוא מחובר למכשירים שונים. כך בהשחתם של רופאים ואחיות ניתן לבסוף לגלות את הסיבה הרפואית הגורמת לבעיה של הפרעות שינה. לעתים הפרעות שינה נוצרים כתוצאה מעין קשיים לנשום במהלך הלילה מה שגורם לנחירות.

מאת: רובי אוזןשינה 06/04/151956 צפיות
כמה פעמים מצאתם את עצמכם ערים באמצע הלילה? מתהפכים מצד לצד, קמים ומתהלכים ברחבי הבית ועדיין מתקשים להירדם. הפרעות שינה מלוות רבים מאיתנו במהלך השבוע. מחקרים רבים מראים כי אחוזים גבוהים באוכלוסייה הבוגרת סובלים מהתופעה אשר פוגעת בתפקוד היומיומי וגורמת לנו לחוש תשושים ועייפים במהלך היום.

מאת: רובי אוזןשינה 23/02/151707 צפיות
רבים מאיתנו סובלים מכאבי גב וצוואר הנגרמים מסיבות שונות. במקרים שכאלה בחירת מזרן היא החלטה חשובה אשר תשפיע באופן ישיר גם על איכות השינה וגם על רמת הכאב. מזרן נוח הוא עניין של פרספקטיבה המשתנה בין אדם לאדם על פי הרגלי עבר ומבנה גופני. בחירת מזרן היא איננה החלטה שאנו עושים כל יום, לכן חשוב לבדוק את הנושא לעומק, להשוות בין סוגי המזרנים, להתנסות ורק בסוף להחליט. רבים מהמומחים לעמוד השדרה טוענים כי לקימורי גב שונים, מחויבת תמיכה שונה.

מאת: מלטוניןשינה 15/06/144608 צפיות
זמן השינה לו אנחנו זקוקים בנוסף לזמן השינה שאנחנו למעשה ישנים, משתנה במהלך שנות חיינו, כאשר הורמון המלטונין מהווה מרכיב חשוב בתהליך.

מאת: Daniel.Bשינה 20/05/144996 צפיות
כמעט כל מי שנוחר מכיר את התופעה הזאת: התעוררות בבהלה באמצע הלילה שנובעת מתחושת מחנק נוראית שמחייבת אתכם לחפש אחר אוויר לנשימה. אם זה קורה לכם הרבה פעמים בלילה, יכול מאוד להיות שאתם צריכים סיפאפ.

מאת: מלטוניןשינה 20/02/148740 צפיות
מלטונין בא לשקף למוח ולשאר איברי הגוף את שעות החשיכה במהלך היממה, כמו גם את עונות השנה וכל זאת בהתאם לזמן ולמקום

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica