הבדיל מבקשות אחרות, שאותן על החייב להגיש במועדים מסוימיםוקבועים, "טענת פרעתי" לא מוגבלת במועדים ואינה כבולה לציר הזמן של ביצועהתיק בהוצאה לפועל. ניתן להגיש אותה בכל עת כי פירעון החוב מייתר את הצורךבהמשך הליכי הגבייה. יהא תאריך הפירעון אשר יהא, הרי שהוא "מנקה" את החייבמחובו.
ביורוקרטיה, ביורוקרטיה, ביורוקרטיה
אין חובה לשכור את שירותיו של עורך דין אבל הגשת הבקשה ללא סיוע משפטיעלולה להביא לדחייתה מטעמים פרוצדוראליים ובירוקרטיים, גם אם היא צודקתונכונה. גם אם הבקשה צלחה את מבחן הבירוקרטיה, הרי שעדיין יש לשכנע את רשםההוצאה לפועל בדבר נכונות ואמיתות הטענות, ולצלוח את חקירתו של עורך הדיןשל הזוכה.
עצם הגשת הבקשה בטענת פרעתי לא מעכבת את הליכי הגבייה בתיק. על מנתלעכב אותם יש צורך בהגשת בקשה נפרדת לעיכוב ההליכים בתיק עד להכרעה בבקשה.
לאור ריבוי המקרים שבהם ניצלו חייבים את טענת פרעתי כדי להעלות טענותקלושות ותלושות מהמציאות, שנטענו ללא אסמכתא ומבלי שהוכחו, ב-2008 הוסיףהמחוקק סנקציה "עונשית", שלפיה רשם המוצא לנכון לדחות את הבקשה רשאי להטילעל החייב תשלום הוצאות מיוחדות בכל מקרה שבו נמצא כי לא היה בסיס לטענותשהועלו במסגרת הבקשה.
יוצא אפוא שחייב שהגיש בקשה מסוג זה ללא תימוכין ומבלי שיצליח להוכיח את טענותיו, מסתכן גם בתשלום הוצאות לזוכה בנוסף לתשלום החוב.
בבואו לדון בבקשה רשאי רשם ההוצאה לפועל לזמן את הצדדים לדיון בפניו, אךאפשר שהעניין יוכרע רק על סמך הבקשה והתגובה לה. נטל השכנוע, אם כן, הואעל החייב. עם זאת, ישנם מקרים שבהם עובר נטל ההוכחה אל כתפי