ייצור יין בבית הוא כבר מזמן לא עסק לייניים ותיקים ומקצועיים בלבד. יותר ויותר אוהבי יין מחליטים לעשות מעשה ולהפוך את האהבה הגדולה לתחביב של ממש. אז אחרי שבחרנו אם צבעו של היין יהיה אדום או לבן מה נדרש, למעשה, לתהליך של ייצור יין בבית. בעיקר סבלנות ודיוק במילוי ההוראות.
תחילה יש לחטא את כל הכלים המשמשים לייצור יין בבית בעזרת תמיסת פוטסיום- מטהביסולפיט בריכוז של 20 גרם ל - 100 ליטר. יש למלא את הכלי המיועד ולהמתין 10 דקות. אחר-כך יש לשפוך את התמיסה או להשתמש בה לחיטוי שאר הכלים.
בשלב הבא של ייצור יין בבית נבדוק את הסוכר. בדיקת רמת הסוכר תעשה באמצעות הידרומטר המונח בתוך משורה ובה מיץ סחוט מהענבים. אם חסר סוכר מומלץ להוסיף עד שרמת הסוכר בשיקוי תגיע ללמעלה מ-22 אחוזים. כמות הסוכר הנדרשת עבור ייצור יין בבית פועלת לפי נוסחה מקובלת = (% הכוהל הרצוי - % הכוהל הנמדד בתירוש) X 20 גר' סוכר לליטר. חשוב לציין כי אחוזי הכוהל ביין הם תוצאה יוצא של רמות הסוכר שבו. רמות כוהל גבוהות ביין, ממעטות את תחושת השמנוניות שלו.
כעת בתהליך ייצור יין בבית מודדים את רמת החומציות. ריכוז חומצה סביר הופך את היין למרענן ופריך, בעוד יינות מעוטי חומציות נוטים להיות רדודים ושטוחים. בתהליך ייצור יין בבית, כמות חומצה סבירה עוזרת במניעת קלקול היין על-ידי חיידקים, ומשפרת את התסיסה. בעת ייצור יין בבית רצוי לבדוק את רמת החומצה בעזרת ערכה מתאימה. אם הרמה נמוכה, יש להוסיף חומצה טרטרית. בתום התהליך יש להפריד את הענבים מהשדרות, למעוך אותם ולשים אותם בכלי בעל פתח רחב.
בהמשך תהליך ייצור יין בבית יש לקחת חצי כוס מים רותחים, להמיס בתוכה שתי כפיות סוכר ולהמתין שאלה יתקררו לטמפרטורה של 40-35 מעלות. אחר-כך יש להוסיף למים את השמרים, להמתין כ-20 דקות, ולערבל את הכוס עד הורדת הקצף. יש להמתין 20 דקות נוספות, לערבל בשנית ולשפוך את התמיסה אל תוך התירוש. בחלוף 24 שעות צריכה להסתמן תסיסה. כאשר זו אובחנה יש להשקיע את הקליפות "הכובע" בתוך הנוזל 4-3 פעמים ביום במשך חמישה ימים עד שבוע. אם אין תסיסה בתהליך ייצור יין בבית, יש להכניס שמרים פעם נוספת. לאחר כשבוע עד עשרה ימים נוספים ללא ערבוב, יש לסחוט את הענבים ואת היין בלבד להכניס לתוך מיכל זכוכית (דמינזה) ולפקוק בעזרת מכסה עם נשם (AIRLOCK).
לאחר הפרדת היין וסחיטתו עדיין מרחפים חלקיקים מזעריים בנוזל ולכן כעבור 4-2 שבועות יש לבצע ביין הביתי שפייה באמצעות משאבה או צינור גרביטציה. עיקרו של תהליך זה בעת ייצור יין בבית נועד לפקוק את הכלי כראוי על-מנת שלא יישאר בו מקום לאוויר, שכן חמצן מהווה גורם מרכזי בהרעת טעמו של היין. לאחר השפייה יש להוסיף ליין טניסול ביחס של 1כדור לכל 100 ליטר או אבקת פוטסיום-מטהביסולפיט בריכוז של 2 גרם ל – 100 ליטר. רצוי בשלב זה להוסיף שבבי עץ אלון (2 גרם לכל ליטר). לאחר 8 - 6 שבועות נוספים, יש לבצע שפייה נוספת. לאחר השפייה יש להוסיף ליין טניסול ביחס של 1כדור לכל 100 ליטר או אבקת פוטסיום-מטהביסולפיט בריכוז של 2 גרם ל – 100 ליטר. על פעולה זו יש לחזור עוד 4- 5 פעמים נוספות כל 8-6 שבועות. החל משלושה שבועות לאחר הוספת העץ, יש לערוך טעימות מפעם לפעם, כאשר מרגישים את העץ ביין יש להוציאו מן הבקבוק. כאשר היין מוכן לשתייה יש לבקבקו, אולם לפני כן רצוי לערוך בדיקת SO2.