בירה נחשבת לאחד המשקאות האלכוהוליים הפופולאריים ביותר בעולם. לעיתים נדמה כי התסיסה המתבצעת בתהליך הכנת בירה, גורמת לתסיסה בקרב אנשים רבים מכל העולם, הרואים בבירה משקה חברתי ומלכד. "לשבת על בירה" כמשפט השגור בפי רבים, אינו מתייחס לאקט השתייה בלבד, כי אם ליכולת החיבור הטובה הטמונה בשתייה משותפת של המשקה. מחירי הבירה שמאמירים חדשות לבקרים, גורמים ללא מעט אנשים לפתח עצמאות ולראות בייצור בירה בבית כאופציה ריאלית וטובה מאוד.
ייצור בירה בבית הוא תהליך שדורש סבלנות רבה ודיוק. לשם ביצוע מיטבי של ייצור בירה בבית, עליכם להצטייד בכלים מתאימים, שאותם ניתן לרכוש בחנויות למכירת ציוד לייצור בירה בבית ויין:
- סיר גדול שנפחו גדול בליטר אחד או יותר מכמות הליטרים המתוכננת של המשקה.
- מיכל תסיסה בנפח זהה לסיר.
- אביזרים למדידה ולהעברת הבירה מהמיכלים לבקבוקים
- כלי ביקבוק
טרם תחילת תהליך ייצור בירה בבית צריך לחטא את כלי הבישול ואת הבקבוקים המיועדים לקיבול המשקה. החיטוי יכול להיעשות באמצעות הטבלה, השריה או מריחה של חומר ומטרתו להרחיק גורמים מזהמים העלולים לפגוע באיכות הבירה ובטעמה.
נביא לפניכם מתכון לייצור בירה בבית מסוג חיטה הפופולארי. בירת חיטה מבושלת עם כמות גדולה של חיטה, ומקורה לפני אלפי שנים במצרים העתיקה ובבבל.
על מנת לבצע ייצור בירה בבית בכמות של 20 ליטרים, עליכם להצטייד ברכיבים הבאים:
- 3 ק"ג לתת נוזלי חיטה
- 500 גרם לתת אבקתי יבש
- 60 גרם כשות CZECH SAAZ 2.5%
- מנה שמרים
- 14 גרם קליפות תפוז מיובשות[ יש להקפיד להוריד את הקליפה הלבנה]
- 7 גרם גרעיני כוסברה
- 300 גרם דבש
- 150 גרם סוכר תירס לביקבוק
אופן ייצור בירה בבית:
1. ראשית יש לחמם 10 ליטר מים לטמפרטורה של 70 מעלות ולכבות את האש.
2. להמיס את הלתת הנוזלי והאבקתי.
3. להרתיח את כל הנוזל לטמפרטורה של 95 מעלות משך שעה. בשלב זה של ייצור בירה בבית מקבל הנוזל טעמים וניחוחות טבעיים ונעלמים ממנו טעמי הלוואי. כמו כן, בשלב זה מתמוססות בנוזל חומצות, מה שמקנה לבירה את הטעם המריר האופייני לה.
4. להוסיף 45 גרם כשות לרתיחה של 60 דקות.
5. ב- 10 הדקות האחרונות להוסיף 15 גרם כשות ואת קליפות התפוזים והכוסברה.
6. בתום שעה לכבות את האש ולהוסיף את הדבש תוך כדי ערבוב להמסת הדבש.
7. להשלים את כמות המים ל- 20 ליטר ולקרר במהירות ל-20 מעלות. המטרה בקירור היא לגרום לשקיעת החלבונים שבמשקה.
8. להוסיף את מנת השמרים. לשמרים יש תפקיד חשוב בהפיכת הסוכר שבנוזל לאלכוהול ולפחמן דו חמצני.
9. להתסיס כשבוע ימים.
10. לבצע שפיה ולהתסיס שבוע נוסף. שלב ההתססה יסתיים רק כאשר נקבל בירה נטולת גזים ועם אלכוהול.
11. להוסיף את סוכר התירס תוך כדי שפיה ולבקבק.
12. להמתין כשבועיים ולשתות לרוויה.
כעת, לאחר ביצעתם תהליך ייצור בירה בבית יש לכם בירת חיטה מובחרת וטעימה מעשה ידיכם. כל שנותר לכם לעשות הוא לתת שם מקורי לבירה ולהזמין את החבר'ה "לשבת על בירה". הפעם – אצלכם בבית.