חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

ייצור בירה בבית

מאת: ורד טויןיין ואלכוהול21/07/20138335 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

בירה נחשבת לאחד המשקאות האלכוהוליים הפופולאריים ביותר בעולם. לעיתים נדמה כי התסיסה המתבצעת בתהליך הכנת בירה, גורמת לתסיסה בקרב אנשים רבים מכל העולם, הרואים בבירה משקה חברתי ומלכד. "לשבת על בירה" כמשפט השגור בפי רבים, אינו מתייחס לאקט השתייה בלבד, כי אם ליכולת החיבור הטובה הטמונה בשתייה משותפת של המשקה. מחירי הבירה שמאמירים חדשות לבקרים, גורמים ללא מעט אנשים לפתח עצמאות ולראות בייצור בירה בבית כאופציה ריאלית וטובה מאוד.

ייצור בירה בבית הוא תהליך שדורש סבלנות רבה ודיוק. לשם ביצוע מיטבי של ייצור בירה בבית, עליכם להצטייד בכלים מתאימים, שאותם ניתן לרכוש בחנויות למכירת ציוד לייצור בירה בבית ויין:

- סיר גדול שנפחו גדול בליטר אחד או יותר מכמות הליטרים המתוכננת של המשקה.

- מיכל תסיסה בנפח זהה לסיר.

- אביזרים למדידה ולהעברת הבירה מהמיכלים לבקבוקים

- כלי ביקבוק

טרם תחילת תהליך ייצור בירה בבית צריך לחטא את כלי הבישול ואת הבקבוקים המיועדים לקיבול המשקה. החיטוי יכול להיעשות באמצעות הטבלה, השריה או מריחה של חומר ומטרתו להרחיק גורמים מזהמים העלולים לפגוע באיכות הבירה ובטעמה.

נביא לפניכם מתכון לייצור בירה בבית מסוג חיטה הפופולארי. בירת חיטה מבושלת עם כמות גדולה של חיטה, ומקורה לפני אלפי שנים במצרים העתיקה ובבבל.

על מנת לבצע ייצור בירה בבית בכמות של 20 ליטרים, עליכם להצטייד ברכיבים הבאים:

- 3 ק"ג לתת נוזלי חיטה

- 500 גרם לתת אבקתי יבש

- 60 גרם כשות CZECH SAAZ 2.5%

- מנה שמרים

- 14 גרם קליפות תפוז מיובשות[ יש להקפיד להוריד את הקליפה הלבנה]

- 7 גרם גרעיני כוסברה

- 300 גרם דבש

- 150 גרם סוכר תירס לביקבוק

אופן ייצור בירה בבית:

1. ראשית יש לחמם 10 ליטר מים לטמפרטורה של 70 מעלות ולכבות את האש.

2. להמיס את הלתת הנוזלי והאבקתי.

3. להרתיח את כל הנוזל לטמפרטורה של 95 מעלות משך שעה. בשלב זה של ייצור בירה בבית מקבל הנוזל טעמים וניחוחות טבעיים ונעלמים ממנו טעמי הלוואי. כמו כן, בשלב זה מתמוססות בנוזל חומצות, מה שמקנה לבירה את הטעם המריר האופייני לה.

4. להוסיף 45 גרם כשות לרתיחה של 60 דקות.

5. ב- 10 הדקות האחרונות להוסיף 15 גרם כשות ואת קליפות התפוזים והכוסברה.

6. בתום שעה לכבות את האש ולהוסיף את הדבש תוך כדי ערבוב להמסת הדבש.

7. להשלים את כמות המים ל- 20 ליטר ולקרר במהירות ל-20 מעלות. המטרה בקירור היא לגרום לשקיעת החלבונים שבמשקה.

8. להוסיף את מנת השמרים. לשמרים יש תפקיד חשוב בהפיכת הסוכר שבנוזל לאלכוהול ולפחמן דו חמצני.

9. להתסיס כשבוע ימים.

10. לבצע שפיה ולהתסיס שבוע נוסף. שלב ההתססה יסתיים רק כאשר נקבל בירה נטולת גזים ועם אלכוהול.

11. להוסיף את סוכר התירס תוך כדי שפיה ולבקבק.

12. להמתין כשבועיים ולשתות לרוויה.

כעת, לאחר ביצעתם תהליך ייצור בירה בבית יש לכם בירת חיטה מובחרת וטעימה מעשה ידיכם. כל שנותר לכם לעשות הוא לתת שם מקורי לבירה ולהזמין את החבר'ה "לשבת על בירה". הפעם – אצלכם בבית.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

ורד טוין

כתבת מקצועית בתחום העיצוב

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ורד טוין

מאת: ורד טויןעיצוב פנים28/07/131405 צפיות
כיצד לבחור בחוכמה חיפוי קיר זוכוית למטבח ומדוע מדובר בפיתרון מוביל בעיצוב מטבחים ובכלל? הינה התשובה!

מאת: ורד טויןעיצוב פנים22/07/131417 צפיות
כל מה שצריך לדעת על סוגי טפטים לבית ובכלל

מאת: ורד טויןעסקים - כללי22/07/132235 צפיות
כל מה שצריך לדעת על טיהור שפכים

מאת: ורד טויןעיצוב פנים22/07/131921 צפיות
כל מה שצריך לדעת על אדן חלון טרם רכישתו!

מאת: ורד טויןמחשבים וטכנולגיה - כללי22/07/132065 צפיות
כל מה שרציתם לדעת על ניהול מלאי ולא העזתם לשאול

מאת: ורד טויןגיל הזהב21/07/137064 צפיות
כל המידע על דיור מוגן

מאת: ורד טויןעיצוב גרפי21/07/138054 צפיות
כל מה שרציתם לדעת על הזמנות לחתונה

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172815 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142608 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/143004 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144506 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1413301 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148231 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148562 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica