נשים בהריון הרוצות לטוס חייבות לקחת בחשבון לגבי מספר נושאים עיקריים. הראשון הוא גיל ההריון. חשוב להיזהר מישיבה ממושכת והיווצרות קריש דם. על אישה בשליש הראשון להריון לוודא האם מדובר בהריון בתוך הרחם או מחוץ לרחם. במחקר שנעשה לגבי דיילות בהריון בשליש הראשון נמא כי ישנה עלייה באחוז ההפלות הטבעיות.
השלב המומלץ לטיסות בהריון הוא השליש השני מאחר ואין סיכון מיוחד להריון. בשליש השלישי קיימים דיווחים על לידות מוקדמות בעקבות הטיסה, אמנם לא באחוז גבוה מדי אך חייבים לקחת נתון זה בחשבון. נשים הסובלות מלחץ דם גבוה הטיסה יכולה להחמיר את מצבן. על מנת למנוע היווצרות קרישי דם בזמן הטיסה על האישה לשתות הרבה, לגרוב גרביים אלסטיות המכסות את הרגל ולבחור מושב הקרוב למעבר בכדי לבצע פעילות ספורטיבית אחת לשעתיים ולקום ולהסתובב במטוס. בזמן הישיבה מומלץ לבצע כיוון ושחרור שרירי הרגליים על מנת להמריץ את הדם ולקחת תרופות נגד בחילות, הקאות ושלשולים.
על האישה לדאוג וליידע את חברת התעופה והצוות במטוס על עובדת ההיריון וכמובן לדאוג לביטוח רפואי מקיף אשר יכסה עלויות בטיסה ובארץ היעד. על כל אישה לדאוג למכתב מהרופא המטפל בו יצוין גיל ההיריון ואם ישנם סיבוכים לאורך ההיריון. עד שבוע 28 לא מוגבלות הטיסות ולאחר שבוע זה חייבים מכתב מהרופא המטפל. חברות התעופה מאשרות טיסה עד שבוע 36 בהריון יחיד ואילו בהריון של תאומים מאושר לטוס עד שבוע 32.
כעת לאחר שלקחנו בחשבון את כל הסיכונים, כל שנותר הוא לאחל טיסה נעימה וחופשה נעימה.
כותב המאמר הוא ד"ר אילון לחמן , בוגר הפקולטה לרפואה בטכניון ומומחה בכיר לגיניקולוגיה ומיילדות ומנתח בעל מוניטין.
אילון לחמן נחשב לרופא מהשורה הראשונה בזכות רמתו המקצועית הגבוהה והשיטות החדשניות אותן הוא מיישם בעבודתו.
הוא מנתח בכיר בבית חולים "אסותא" ומיילד באופן פרטי בבית-חולים "לניאדו".
טלפונים ד"ר אילון לחמן:
03-5462965
טל' למקרי חרום: 050-5401104