חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

ייצור בירה בבית

מאת: ורד טויןיין ואלכוהול03/02/20131127 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

ייצור בירה בבית הוא תחביב שובר תאוצה בקצב מסחרר, בקרב ישראלים ואנשים ברחבי העולם המערבי בכלל. מה יש בתחביב הזה שמושך כל כך וגורם לנו להקדיש לו שעות רבות מן הזמן הפנוי שלנו? מעבר לתוצאה הסופית, כנראה שעצם התהליך, שדורש לו מעט קשב, הבנה ועבודה פיסית, מהווה עבורנו סוג של תרפיה ומאפשר לנו להתחבר למשהו עד הסוף.

בהמשך, ניתן לכם מעט אינפורמציה רלוונטית אודות תהליך של ייצור בירה בבית הפרטי. ניתן לכתוב עמודים על גבי עמודים על הנושא, אך אם אתם ממש בתחילת הדרך, לא נלאה אתכם בפרטים הקטנים ונעניק את כל האינפורמציה  הרלוונטית עבור מייצר הבירה המתחיל.

את חומרי הגלם המשמשים לייצור בירה רוב המבשלות בעולם קונות כשהם מוכנים מראש. באופן כללי, ובמיוחד כשמדובר ב- ייצור בירה בבית, יש לרכוש מראש לתת מוכנה ולא שעורה (שאחר כך יש להפוך ללתת). במבשלה, לוקחים את הלתת וגורסים אותו כדי לחשוף את פניו למים, ואז, בהדרגה, משרים את הלתת במים למשך שעתיים בערך. השלב נגמר כשמתקבל נוזל מתקתקוכל הסוכרים התמוססו לתוך הנוזל הזה. המים צריכים להיות בעלי טמפרטורה של שישים וחמש מעלות. יש להוציא את הלתת מתוך המיכל ולהישאר רק עם הנוזל הצבוע והמתקתק הזה. הנוזל שנשאר במבשלה אמור לעבור הרתחה בטמפרטורה של מאה מעלות במשך שעה, אולי קצת יותר. כאן, נכנסים למעשה לשלב של בישול הבירה. הרתחת הבירה מתרחשת תוך שימוש בדודי בישול שעשויים מנירוסטה, וכך אנו מבשלים את הבירה וממיתים חיידקים ויצורים לא רצויים אחרים. כעת, יש להוסיף את הכשות, כשהשאלות מתי מוסיפים בדיוק וכמה כשות מוסיפים, משפיעות ב מידה מובהקת על רמת המרירות שתתקבל בבירה שלנו.

אם אוצים להוסיף טעמים או תבלינים, ניתן לעשות זאת או ממש בשלב של ההרתחה ובישול הבירה, או לאחריו. הטעם העמוק יותר יתקבל אם נוסיף את הטעמים הנדרשים עוד בשלב הכנת הבירה, וטעם מעודן יותר (וגם חזק ובולט יותר), יתקבל אם נוסיף את התבלינים הרצויים לאחר הבישול.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

ורד טוין

כתבת מקצועית בתחום העיצוב

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ורד טוין

מאת: ורד טויןעיצוב פנים28/07/131406 צפיות
כיצד לבחור בחוכמה חיפוי קיר זוכוית למטבח ומדוע מדובר בפיתרון מוביל בעיצוב מטבחים ובכלל? הינה התשובה!

מאת: ורד טויןעיצוב פנים22/07/131417 צפיות
כל מה שצריך לדעת על סוגי טפטים לבית ובכלל

מאת: ורד טויןעסקים - כללי22/07/132236 צפיות
כל מה שצריך לדעת על טיהור שפכים

מאת: ורד טויןעיצוב פנים22/07/131922 צפיות
כל מה שצריך לדעת על אדן חלון טרם רכישתו!

מאת: ורד טויןמחשבים וטכנולגיה - כללי22/07/132065 צפיות
כל מה שרציתם לדעת על ניהול מלאי ולא העזתם לשאול

מאת: ורד טויןגיל הזהב21/07/137064 צפיות
כל המידע על דיור מוגן

מאת: ורד טויןיין ואלכוהול21/07/138336 צפיות
כל מה שרציתם לדעת על בישול בירה בבית

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172816 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142609 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/143004 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144507 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1413305 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148231 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148563 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica