נזלת שמקורה אינו בהתקררות קלה או בשפעת קשה, נחשבה בעבר ללא יותר מאשר מטרד, גם כאשר הבינו שמדובר בסוג של נזלת אלרגית. בכלל, ההתייחסות לאלרגיות הייתה פחות רצינית מאשר היום, והיו פחות תרופות ודרכים לטיפול בתופעה. בשנים האחרונות הגיעו חוקרים לתובנה שנזלת אלרגית היא מחלה לכל דבר, והיא הרבה יותר מאשר מטרד. המחלה פורצת בגיל הילדות, בסביבות הגילאים 8-11 והיא נחשבת למחלה נפוצה. נזלת אלרגית קוטעת את רצף השינה בשל הצורך לקנח את האף לעתים תכופות, תחושות הגרוד והעקצוץ, והצריבה בעיניים. חוסר השינה גורם לחולשה ואיטיות בפעולות היומיומיות ואף להפרעות בריכוז.
כיצד מטפלים במחלה המטרידה- נזלת אלרגית?
אופן הטיפול בנזלת אלרגית מתחלק לשני סוגים- ישנן תרופות מפחיתות גודש המבוססות על סטרואידים ומופיעות בצורת ספריי, טבליות או נוזלים. הסוג השני מבוסס על אנטי היסטמינים שהינם חומרים נוגדי אלרגיה. אחת התרופות הטובות הנמצאות בשימוש הינה לורטדין. לורטדין הינה תכשיר אנטי היסטמיני כאמור, אשר אמור לטפל בסימפטומים של נזלת אלרגית המאופיינים בגודש של נזלת, התעטשות, תחושת עקצוץ ועיניים צורבות ודומעות. לורטדין מתאימה גם לתופעות של אלרגיה בעור. החומר הפעיל בתרופה מתאפיין בהשפעה ארוכת טווח, והוא ניתן כטיפול למקרים של נזלת אלרגית כאמור הנגרמת בעיקר מקדחת השחת. לורטדין מפחיתה את הגירוי בעיניים ובאף, מפחיתה את תדירות העיטוש ובמקביל גם את כמויות הנזלת.
לסכום
תופעות אלרגיות זכו סוף סוף להכרה כמחלות לכל דבר, ובשנים האחרונות ניתנה תשומת לב רבה לתופעות הלוואי של המחלה, גורמיה, ודרכי הטיפול השונות. ההתקדמות המחקרית והיישומית בתחום הביאה הקלה למיליונים רבים של אנשים שסבלו שנים רבות מתופעות הלוואי המטרידות של האלרגיה, ואיכות חייהם השתפרה לאין ערוך.