טיולי בית ספר הם אירועים מועדים לפגיעות, נזקי גוף ולפציעות. כאשר אנו עוסקים בילדים, המדובר בטיפוסים נמרצים ובעלי אנרגיה שרבות הפעמים בהן שיקול דעתם אינו מוליך אותם לקבלת ההחלטה הנכונה והם אינם מעריכים נכון את הסיכונים הכרוכים במעשיהם.
לכן, קיימת אחריות רבה על הגורם המלווה בטיול בשמירה על הסדר התקין של הטיול ובשמירה על הילדים מפני מעשים פזיזים שלהם עצמם, וכן קיימת אחריות רבה להביא לידיעת הילדים בדבר גורמים מסוכנים שעלולים להופיע בדרכם.
מקרה של נזק גוף במהלך טיול בית ספרי נדון בתא (י-ם) 4868/03 סיוון מייזליש נ' חטיבת ביניים לבנות שם יצאו כמאה תלמידות אולפנת עפרה לטיול בן כמה ימים בדרום והתאכסנו בכפר הנוער ניצנה השייך לסוכנות היהודית, את הקשר בין האולפנה לכפר הנוער יצרה קק"ל.
בשעת הלילה הודלקה מדורה באזור כפר הנוער אשר סביבה ישבו הבנות, הכינו אוכל ושיחקו. בקרבת מקום הונח סיר ובו שמן רותח שבו נתקלה התובעת. בעקבות היתקלות זו זאת נשפכה עליה תכולת הסיר והיא סבלה מכוויות רבות.
טענתה של התובעת הייתה בדבר רשלנות של כלל הגורמים שאירגנו את הטיול בשמירה עליה ואחריותם לנזק שנגרם מפציעתה.
השופט קיבל את טענת התובעת וקבע כי מרגע הורדתו של הסיר מהאש היה על מלווי הטיול להרחיק אותו מקרבת התלמידות ולהניח אותו במקום בטוח. עוד הוסיף השופט כי בנסיבות העניין, כאשר מדובר על מדורה בשטח פתוח במקום שאינו מואר, סביר כי התלמידות יתרוצצו באופן חופשי באזור ולכן היה על הגורמים המלווים לצפות את התרחשות הנזק ולכל הפחות להזהיר את התלמידות מפני הסיר הרותח ולומר להן לנהוג במשנה זהירות.
לסיום קבע בית המשפט פיצויים בגובה 227,500 ₪ לטובת התובעת עבור ראשי נזק שונים. את האחריות בגין הפגיעה חילק בית המשפט בין כלל הנתבעים.
ניכר שבית המשפט לא חוסך בהטלת האחריות על כלל הגורמים המעורבים בארגוני טיולים בית ספריים וזאת במטרה שטיולים אלו, שכאמור מועדים לפגיעות ולפציעות עקב רשלנות, יעברו בשלום ועל מנת שהגורמים המארגנים ידעו שעליהם לנקוט בזהירות ולשמור בשבע עיניים על הילדים במהלך הטיולים.
נפצעת? פנה עוד היום לשיחת יעוץ עם עורך דין על מנת שתדע את זכויותיך