אנו חיים בעידן של חידושים והמצאות, שיפור תהליכים, רווחיות, פרנסה, כלכלה, יחסי אנוש ואנושיות, עיתות משבר, פיטורין, התייעלות ועוד.
בתוך כל הנושאים האלה מקומות עבודה רבים עושים הכול על מנת לנסות ולייעל את תפוקת העסק, רווחיות, והשארת העסק חי ובועט לשנים רבות וטובות.
לעיתים כמה שלא ננסה, העסק לא מתקדם. בנקודה זו אין ללכת "עם הראש בקיר". הרעיון של ייעוץ ארגוני מהווה כלי חזק ביותר לשיפור מעמד עסקים רבים, דרכי חשיבה, ופיתוח עובדים, מנהלים וכיו"ב.
תהליך ייעוץ ארגוני מצריך שיתוף פעולה גבוה מצד ההנהלה, עובדים, והיועץ אשר מגיע לשנות לעיתים סדרי חשיבה, פעולה ונהלים בארגון.
פיתוח ארגוני – זו לא מילה גסה –
תפקידם של יועצים ארגוניים יכול לשמש מפתח להצלחת או קריסת מקומות עבודה רבים. נכון שאין לתלות את הצלחת ו/או קריסת העסק בגלל יועץ ארגוני זה או אחר. אך תשומת לב יתרה לצרכי העסק, התאמה לעידן המודרני, והכלת דפוסי פעולה וחשיבה שיקדמו את הארגון כולו כגוף אורגני, יכולים לחולל פלאים לעתיד העסק, רווחיות ויעילות ותפוקת העובדים.
פיתוח ארגוני מאפשר שיפור תהליכים קיימים, הוספה וביטול קיימים. הפיתוח עצמו מנוהל בדרך של תכנית מסודרת, אשר מוקצב לה זמן, יעדים ותוצאות אופטימיות לעתיד העסק. הפיתוח עצמו יהיה לאחר הטמעה, הדרכה והשלמת תכניות הייעוץ הארגוני.
אחד מן הדגשים העיקריים ששלב הפיתוח הארגוני ימשיך להנחיל גם בעבודה השוטפת את השיפורים, דרכי חשיבה ושיתוף הפעולה ההכרחי בין העובדים, העובדים וההנהלה ולהיפך.
הדרך לשיתוף פעולה –
דרך ייעוץ ארגוני ניתן להגיע לשותפויות, החלטות, דרכי פעולה והבנה משותפת עם כל מרכיבי הארגון. הדבר תורם רבות ראשית להרגשה שיתופית, חיובית. השקיפות המתקיימת מצד הנהלת הארגון לעובדיה מוריד חומות אשר העפילו על שיתופי פעולה בפוטנציאל.
יועצים ארגוניים לומדים את תחום הייעוץ הארגוני מהיבטים שונים ומגוונים. אך הניסיון אותו הם צוברים בפועל מקנה מימד נוסף, מבחינת ביטחון עצמי, תוצאות מוכחות להראות ב"תיק העבודות" של היועץ ואף לעבוד בצורה שיתופית עם יועצים ארגוניים אחרים, ויחד להוביל עסקים רבים לדרך של עשייה פורייה ומוצלחת יותר.