אם אתם חולמים להכין בכוחות עצמכם עוגות בצק סוכר משגעות, תשמחו ודאי לגלות שזה אפשרי, ובעיקר לא מסובך כל כך, כפי שרבים חושבים. ניתן להשיג כיום בצק סוכר בחנויות רבות, וכמובן גם ניתן להשתתף בסדנאות המלמדות כיצד לאפות ולקשט באופן עצמאי עוגות בצק סוכר. רגע לפני הכנת העוגה, הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לאפות נכון, ובעיקר יעיל יותר, עוגות בצק סוכר טעימות טעימות...
הכינו עוגה גבוהה
עוגות בצק סוכר כוללות, במסגרתן פעמים רבות, לא מעט קישוטים. כדי שתוכלו לשלב אותם בעוגה, ובעיקר ליהנות מיצירה מיוחדת במינה, מומלץ לכם לאפות עוגות בצק סוכר גבוהות. לשם כך, השתמשו בתבנית אפייה עגולה קטנה מהרגיל, אך הכינו את העוגה בהתאם לכמות המצרכים הנדרשת. אפשרות נוספת, היא לאפות את העוגה בתבנית עגולה רגילה, אך להכפיל את כמות המצרכים. ניתן גם להשיג כיום תבניות אפייה גבוהות, המתאימות במיוחד לעוגות שונות, לרבות עוגות בצק סוכר.
הכינו עוגה בחושה ודחוסה
כשאתם מכינים עוגות בצק סוכר, חשוב שתבחרו במתכון של עוגה בחושה ודחוסה ככל האפשר. עוגות בצק סוכר צריכות להיות עוגות יציבות וחזקות יותר, שכן פעמים רבות הן נושאות עליהן אלמנטים וקישוטים שונים. אפשר למצוא היום מבחר של מתכוני עוגות בחושות, בין אם אלו עוגות טורט, עוגות שוקולד או כל עוגה אחרת שהכנתה קלה ופשוטה. עוגות בצק סוכר אינן אמורות להיות עוגות "ספוג" או עוגות אווריריות. הן צריכות להיות דחוסות, יחסית, אך כמובן גם טעימות.
השתמשו בקרם מתאים, ובעיקר – טעים
נכון, עוגות בצק סוכר מעוטרות בבצק עצמו, אולם, כדי להדביק את הבצק ישירות על העוגה יש להשתמש בקרם, המשמש כמעין דבק. ולכן, הכינו קרם טעים, אך גם כזה שיאפשר לכם להדביק את הבצק אל העוגה בקלות רבה. הקרם עבור עוגות בצק סוכר יכול להיות גנאש, ממרח שוקולד, ריבת תותים, ריבת שזיפים, ריבת חלב או כל קרם טעים אחר העולה על דעתכם. בעת הכנת הקרם, יש לוודא שצבעו בהיר יותר מצבע הבצק שיונח ישירות על העוגה, כדי שלא יבלוט מדי.
הקפידו לצפות את העוגה במלואה
שלב ציפוי עוגות בצק סוכר הוא שלב קריטי במיוחד, ובעיקר כדי להעניק את המראה המושלם לעוגה. כדי לצפות עוגות בצק סוכר יש לרדד את הבצק לעובי של חצי ס"מ, אך לא פחות מכך. בזמן אפיית העוגה או הכנתה חשוב לשמור על הבצק כדי שלא יתייבש. את זאת ניתן לעשות על ידי עטיפתו בניילון נצמד. לאחר רידוד הבצק בעובי המתאים, יש להניחו על העוגה. כדי להניח באופן מדויק, ניתן להיעזר במערוך עצמו, שסביבו יש ללפף את הבצק ובעדינות להפרידו ממנו ולהניח אותו ישירות על העוגה.
שלבו אלמנטים אכילים וטעימים שונים
עוגות בצק סוכר אינן מוכרחות לכלול אך ורק קישוטים העשויים מבצק סוכר. אפשר לשלב על עוגות אלו אלמנטים נוספים, וטעימים לא פחות. כמו, למשל, סוכריות צבעוניות, וופלים שונים וממתקים נוספים שיהפכו את העוגה לחגיגה אמיתית, ובעיקר חגיגה מתוקה וטעימה. חשוב שלא להעמיס בכמות האלמנטים השונים על העוגה ולבחור בכאלה שיכולים להוסיף לה סגנון ועניין רב יותר. עוגות בצק סוכר הן הרבה מעבר לקישוט. כמובן שהן נועדו להיראות מצוין ולמשוך תשומת לב, אך לא פחות, חשוב שתהיינה גם טעימות. מומלץ להשתמש בחומרי גלם איכותיים, בין אם זה בצק הסוכר עצמו ובין אם המצרכים השונים המיועדים להכנת העוגה.