כיצד מכינים עוגות בצק סוכר טעימות
הכנת עוגות בצק סוכר הינו מתכון בטוח לעוגות שגם נראות נהדר וגם טעימות מאד.
המרכיבים שמהן עשויות עוגות בצק סוכר הן:
מים
גלוקוזה צבעונית
אבקת ג'לוטין
חלבון ביצה בכמויות המתאימות לגול העוגה שאתם מתכוונים להכין
הכנת עוגות בצק סוכר מתבצעת במספר שלבים. את חומרי הגלם חייבים לערבב עד שמקבלים את המרקם הרצוי של הבצק. כדי שיתקבל בצק גמיש דיו, מוסיפים לעיסה, סוכר או אבקת קורנפלור, עד שנוצר בצק גמיש במידה המספקת.
שלב הרידוד, הוא השלב הבא של ההכנה, שכדאי לעשות אותו על משטח שיש.
יש לרדד את בצק הסוכר עד שהוא מגיע לגודל של כחצי סנטימטר.
השלבים המתקדמים של הכנת עוגות בצק סוכר
בשלב של הרידוד, ניתן להוסיף סוכר או קורנפלור כדי לקבל את מידת הגמישות הרצויה.
בשלב הבא, אתם יוצרים שכבה מפרידה של ריבה או קרם על גבי העוגה הבחושה שעליה מניחים את בצק הסוכר.
עצתנו, היא לשים על הבצק סוכר, קרם או חומר מבודד אחר שאינו דורש קירור.
שלב הבא, הוא שלב המערוך. בשלב המערוך, מגלגלים את בצק הסוכר על המערוך ולאחר מכן מפרישים אותו במהירות על העוגה הבחושה עם הקרם או הריבה.
המהירות נדרשת כאן, כדי למנוע יצירה של סדקים על העוגה.
אחת מהתכונות הידועות של בצק סוכר, הוא התייבשותו המהירה בעת שעובדים איתו.
לכן, תמיד כדאי לדעת מראש מה אתם עומדים לעשות איתו.
מה עושים עם השאריות של הבצק
כשמכינים עוגות בצק סוכר, יכולים להכין מהשאריות הרבה דברים יפים. אתם יכולים להוסיף לשאריות צבעי מאכל לפי בחירתכם, ליצור דמויות או צורות ולשים על העוגה. לחלופין, אתם יכולים לשמור את השאריות לעתיד בהקפאה, וכשתרצו ליצור צורות לעוגות אחרות, או אפילו להכין עוגיות, יהיה לכם מספיק בצק להכין מהן קישוטים או דמויות לעוגות אחרות.
כדאי להזכיר שגם את השאריות ניתן לאכול, והן תמיד תוספת מקסימה לכל עוגה גם כקישוט.
אם החלטתם להוסיף לעוגה קישוטים נוספים פרט לשאריות שנשארו לכם מהבצק, אתם יכולים לצייר על העוגה בעזרת צבעי מאכל לעוגות, ולהפוך את העוגה שלכם לעוד יותר אטרקטיבית.
כיצד מכינים ציפוי עבור עוגות בצק סוכר
אחת מהשאלות המעניינות ביותר היא כיצד מצפים עוגות בצק סוכר. כדי שהציפוי שעל העוגה יהיה חלק ואחיד, ללא גבשושיות, צריכים לשמור על מספר כללים.
חשוב לזכור שצריך ללוש היטב את בצק הסוכר לפני שמרדדים אותו. לישה אחידה ויעילה של הבצק, והימנעות מהוספה גורפת של קורנפלור או אבקת סוכר, יבטיחו ציפוי שלא יהיה יבש אך יהיה חלק. אם עושים הרבה מדי שימוש בקורנפלור, עלולים להיווצר סדקים בציפוי, מכיוון, שהקורנפלור הינו חומר מייבש.
טיפ נוסף, הוא לשמן מעט את הידיים במרגרינה לפני שלשים את הבצק. ציפוי חלק ואחיד של העוגה, מעניק לה מראה הרבה יותר מקצועי.
כדי להגיע לתוצאות טובות יותר, אפשר להשתמש במכשיר שנקרא: מגהץ לבצק סוכר.
מגהץ בצק סוכר, הינו מכשיר פלסטיק קטן שנועד לעבור על העוגה לאחר שהיא עטופה בבצק סוכר. המכשיר מחליק את העוגה בצורה מקצועית ויסודית, ויכול לעשות את כל ההבדל בין עוגת בצק סוכר מקצועית שרק יצאה עכשיו מהקונדיטוריה, לבין עוגת בצק סוכר חובבנית וחסרת חן.
הציפויים של עוגות בצק סוכר יכולים להיות עשויים מקרם, קרם שוקולד, ריבה מומסת במים, קרם חלבה ואחרים. חשיבות הקרם היא לקשר בין העוגה לבצק הסוכר.
כדי שלא ייווצרו סדקים כשמכינים את הקרם על העוגה, חייבים לעבוד מהר ולהניח את הקרם לפני שהסדקים נוצרים.