חג פורים מתקרב וזה הזמן הנכון לחפש מתכון מעולה לאוזני המן. בקרוב עלינו להכין משלוחי מנות הכוללים אוזני המן, במקום לרכוש בחנויות כדאי להשתמש במתכון המצורף וליהנות מאוזני המן העשויים מבצק מתוק במילויים שונים כגון פרג, תמרים, קרם פטיסייר ועוד.
כדאי לדעת כי המנהג היהודי לאכול אוזני המן בפורים החל לפני זמן רב, באידיש קראו לעוגיות הממולאות פרג בשם מאן טאש, כלומר כיסוני פרג, ומכאן השתרש הביטוי אוזני המן. המאכל הפופולרי נועד לסמל את נס חג פורים, עם זאת ישנם חוקרים הטוענים כי המנהג השתרש בגלל מסורת פגאנית עתיקת יומין, ואת המאכל המזכיר אוזן אדם הכינו כמנחה לאלת הפריון והתשוקה.
מתכון קלאסי לאוזני המן מבצק פריך
יש מתכונים רבים ומגוונים לאוזני המן, עם זאת המתכון הקלאסי עשוי מבצק פריך. אפשר להכין את המתכון יחד עם ילדים וליהנות מאווירת החג יחדיו ומחוויה משותפת מלהיבה ומהנה.
מצרכים לבצק פריך אוזני המן:
3 כוסות קמח לבן (420 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1 כף תמצית וניל
200 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר (120 גרם)
2 ביצים
1 כף גרידת תפוז
אופן הכנת הבצק:
* לשפוך לקערת מיקסר עם וו לישה קמח, אבקת אפייה ומלח ולערבב דקה שתיים.
* להוסיף לקערה תוך כדי לישה חמאה, סוכר, תמצית וניל וגרידת תפוז.
* ללוש לבצק בערך 4-5 דקות, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
* להוציא את הבצק מהקערה, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה.
* לאחר כשעה בקירור להוריד את הניילון ולפתוח את הבצק על משטח מקומח.
* לרדד את הבצק מהמרכז לצדדים עד לקבלת בצק אחיד בעובי 1/2 ס"מ.
* לקרוץ כדורים בעזרת כוס מתאימה.
* בכל כדור מורחים במרכז הכדור כפית גדושה של מילוי לפי הטעם האישי.
* לקפל את הכדור שלוש פעמים ליצירת צורת אוזן, להדק קלות את הקצוות.
* להניח אוזן המן בתבנית עם נייר אפייה.
* לאפות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה 180 מעלות, למשך 12-15 דקות.
* לצנן לטמפרטורת החדר, לבזוק מעל אבקת סוכר ולהגיש.
מצרכים למילוי פרג:
אוזני המן אפשר להכין עם מגוון מילויים טעימים, המאכל המסורתי מכיל מילוי פרג אך אפשר להיות יצירתיים ולהכין שלל מילויים נוספים.
1 כוס חלב
3/4 כוס סוכר
50 גרם חמאה
3 כוסות פרג טחון
כוס פירורי ביסקוויט (פתי בר) או שקדים טחונים
1 כפית גדושה גרידת לימון
אופן הכנת המילוי:
* לחמם את החלב בסיר, להוסיף חמאה סוכר, להמתין לרתיחה.
* להסיר מהאש ולהוסיף לתערובת פרג ופירורי ביסקוויטים.
* להוסיף גרידת לימון, לצנן.
כדי ללמוד כיצד להכין אוזני המן ושלל מאפים נוספים באופן מקצועי, כדאי להירשם לקורס מקצועי. באמצעות קורס קונדיטוריה בבית ספר מוביל ללימודי הקולינריה תוכלו לשפר את המיומנות שלכם, להפוך את התחביב למקצוע, וליהנות מקורס מקצועי ואיכותי המתאים לכל מי שמעוניין להתמקצע בתחום ולשפר את הישגיו.