חפש מאמרים:
שלום אורח
18.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

עוסק מורשה - המדריך לעצמאי המתחיל

"העוסק" אגב הוא אתם וההבדל בין "פטור" למורשה" יכול להשפיע במידה ניכרת על ההתנהלות העסקית שלכם והצלחתכם. על כן מאמר זה מבקש לפרש עבורכם את עיקרי המשמעויות הטמונות מאחורי המונח "עוסק מורשה".

בהכללה ניתן לומר כי עוסק פטור ועוסק מורשה הן שתי הגדרות אותן גיבש אגף המע"מ ברשות המיסים בישראל, ומטרתן להבדיל בין עוסקים עצמאים המחויבים בדיווח ותשלום מע"מ לבין אלה שאינם חייבים בדיווח ותשלום.

על פניו הנטייה הטבעית היא להעדיף כמובן את ההגדרה אשר אינה מצריכה תשלום, אולם חובת התשלום מגיעה ושכר בצידה, במקביל לתשלום מע"מ עבור עסקאות בהן לקוחות העסק רכשו מכם מוצר או שירות תוכלו לקבל החזר על סכום המע"מ אותו שילמתם כאשר ביצעתם אתם (במסגרת פעילות העסק) עסקת רכישה של מוצר או שירות.

שיוך עוסק עצמאי לאחת משתי הקטגוריות: פטור או מורשה, מורכבת מתצריף של בחירה אישית, תקנות הרשות והכנסות העסק. החלוקה הראשונית והברורה ביותר נעשית על פי רמת ההכנסה השנתית של העוסק, כאשר יש רף מתחתיו רשאי העוסק לבחור מעמד של עוסק פטור ומעליו הוא מחויב במעמד עוסק מורשה. רף זה משתנה מעת לעת, אולם נכון ל-2014 הוא עומד על הסכום הלא צנוע של 79,482 ש"ח לשנה. יש לציין כי המגמה המאפיינת את גובה הרף (נכון לשנים האחרונות) היא עליה ולרוב מדי שנה מועלה הרף במספר מאות ש"ח.

מי מחליט איזה עסק יכול להיות מוגדר עוסק מורשה?

אדם המבקש לפתוח בפעילות עסקית עצמאית, מן הסתם אינו יכול לדעת מה תהיה הכנסת העסק לשנה הקרובה ועל כן הוא מתבקש על ידי רשות המיסים לבצע תחזית לגבי הכנסה זו ובהתאם לבחור את המעמד המתאים. עם תום שנת המס מחויב העוסק בדיווח על הכנסותיו ובמידה ואלה עלו בדיעבד על הרף הקבוע בתקנות , הוא נדרש לשנות את מעמדו (במידה ולא עשה כך לפני כן) לעוסק מורשה. כמו כן גם אם לא עבר את הרף הקבוע בתקנות רשאי עוסק פטור לבקש להמיר את מעמדו לעוסק מורשה, הדרך ההפוכה לעומת זאת אפשרית רק לאחר שנתיים בהן תצטרך להוכיח שמחזור העסק אכן נמוך, ומתאים להגדרת עוסק פטור.

פרמטר נוסף המשפיע על שיוך העוסק לשתי ההגדרות הוא – סוג העיסוק. תקנות רשות המיסים מציינות מספר עיסוקים אשר העוסקים בהם מחויבים לבצע פתיחת עסק מורשה לפחות, ללא קשר להכנסתם. מקור התקנה הוא ברצונה של רשות המיסים לקבל דיווח קפדני על עסקאות המתבצעות בתחומי עיסוק אלה, שכן הם נחשבים לבעלי פוטנציאל גבוה לביצוע העלמות מס.

תחומי העיסוק המדוברים הם: אגרונומים, אדריכלים, הנדסאים, חוקרים פרטיים, טוענים רבניים,טכנאים, טכנאי שיניים, יועצים ארגוניים, יועצי ניהול,יועצים מדעיים,כלכלנים, מהנדסים, מודדים, מנהלי חשבונות, מתורגמנים,סוכני ביטוח, עורכי דין, רואי חשבון, שמאים, בעלי מעבדות, מתווכי נדל"ן, סוחרי רכב, מורי נהיגה, רופאים, בעלי בתי ספר וגני ילדים.

מה זה אומר?

התנהלותו של עוסק מורשה כלפי אגף המע"מ שונה בתכלית מזו של עוסק פטור, שכן זה הראשון מחויב בדיווח חודשי רציף על העסקאות אותן ביצע (כלקוח או ספק) ובתשלום או קבלת החזר המתחייבים מדיווח זה.

מידע זה אינו תחליף להתייעצות עם רואה חשבון או יועץ מס.

 



תגיות המאמר: עסק מורשה, עוסק מורשה


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

באתר טוב לעסק תוכל למצוא מגוון של שירותים לעסקים ופתרונות יעודיים לעסק שלך.

בין הפתרונות ניתן למצוא: שירותי רואה חשבון, ביטוחים שונים כגון ביטוח משרד, מגוון פתרונות תוכנה לניהול עסק ועוד...

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת טוב לעסק

מאת: טוב לעסקראיית חשבון20/01/152005 צפיות
אחת השאלות אשר נשאלות על ידי עסקים, היא באיזה פונקציה להשתמש לצורך ניהול חשבונות העסק. ברואה חשבון או ביועץ מס, מה בעצם ההבדל ביניהם. במאמר זה ננסה להבהיר כיצד לבחור יועץ מס וההבדל מרואה חשבון.

מאת: טוב לעסקנדל"ן13/04/131328 צפיות
אחת השאלות המתבקשות בקרב ציבור המשקיעים השוקלים רכישת חלקת קרקע חקלאית משלל החברות המשווקות חלקות אלו הינה – אם אכן ההשקעה המוצעת הינה מוצלחת כל כך מדוע בוחרות החברות לשווקן לקהל הרחב ולא לשמור אותן לעצמן כהשקעה עצמית? לשאלה הגיונית זו מספר תשובות אפשריות והצגתן במאמר זה מיועדת לסייע לאותו ציבור משקיעים להבין טוב יותר להבין את אופן פעולתו של שוק ההשקעה בנדל"ן חקלאי.

מאת: טוב לעסקמיסים - כללי21/09/121494 צפיות
הקושי הכלכלי להתקיים בארץ, מעלה מחשבות אצל שכירים רבים, כיצד ניתן להגדיל את הכנסותיהם. אולם רשויות המס מחייבות דיווח והפקת חשבונית על עסקאות, האפשרויות העומדות הן: הקמת עסק - עם כל המשמעויות הכרוכות בדבר. שירות חשבונית לשכיר - שירות המאפשר לך להפיק חשבונית ללא צורך בהקמת עסק.

מאת: טוב לעסקהלוואות21/09/121232 צפיות
עסקים רבים זקוקים לעזרה כספית במהלך חיי העסק, ופונים למקורות מימון לעסקים לשם לקיחת הלוואה. במאמר זה נתאר את סוגי ההלוואות העומדות בפני עסקים.

מאת: טוב לעסקעסקים קטנים ובינוניים21/09/121234 צפיות
רוב בעלי העסקים המתחילים מוגדרים כעוסק פטור - עסקים אשר מחזור עסקאותיהם החודשי הממוצע אינו עולה על 6,624 ש"ח . רבים עדיין חושבים על פתיחת עוסק זעיר, אולם מונח זה אינו רלוונטי החל משנת 2002. במדריך זה תוכלו למצוא פרטים בכל הנוגע לפתיחת עוסק פטור חדש.

מאת: טוב לעסקעסקים קטנים ובינוניים21/09/122413 צפיות
חושבת על הקמת גן ילדים פרטי? במאמר זה ננסה לעשות לך סדר, בכל הנוגע לרישיון עסק לגן הילדים הפרטי, והצורך בקבלת היתר שימוש חורג לגני ילדים פרטי.

מאת: טוב לעסקביטוח עסק21/08/128707 צפיות
האם קיימת הצדקה לרכישת ביטוח עבור גן הילדים, או הפעוטון אותו אתם מפעילים? שאלה זו יתכן שהייתה רלוונטית לפני מספר שנים, אולם כיום ניתן לומר במידה רבה של ביטחון, כי ביטוח מסגרות חינוך פרטיות (ובוודאי ציבוריות) לגיל הרך הפכה לנורמה, וכמעט הכרח לכל יזם המבקש להפעיל מסגרת חינוך שכזו.

מאמרים נוספים בנושא עסקים קטנים ובינוניים

מאת: לילה בן הרוש עסקים קטנים ובינוניים12/07/211485 צפיות
דווקא ברגעי ההצלחה חייבים להמשיך ! פרסום , שיווק ויחסי ציבור הם אינם פעולות חד פעמיות שעושים רק שהעסק זקוק להחייאה ויש ביומן יותר ימים ריקים מאשר מלאים , הפעולות האלו הם חלק שוטף מניהול העסק ודווקא בתקופות שופעות וטובות יותר של העסק שיש תזרים כספים יותר נזיל , שם זה בדיוק הזמן שבו אפשר וצריך להמשיך לחזק את המותג או, את העסק בנוסף להתחדשות בלתי פוסקת.

מאת: בנימין קלינגרעסקים קטנים ובינוניים17/06/211322 צפיות
חשיבות ההתמחות המשפטית ויועץ מונציפאלי בכיר בתחום התכנון והבנייה תחום התכנון והבנייה הנו תחום תכנוני ומשפטי מורכב אשר עוסק במגוון נושאים, כגון קבלת היתרי בנייה, קבלת הקלות בנייה, קבלת אישור שימוש חריג, רישיון עסק,אישורי תכניות, שינוי ייעוד, טיפול בהתנגדויות, הפחתת / ביטול חיובים בהיטלי השבחה, הפקעות מקרקעין, תביעות פיצויים לפי סעיף 197 לחוק התכנון והבנייה, ייצוג בהליכים שננקטים בגין ביצוע עבירות בנייה, התמודדות עם צווי נריסה לפי החוק ועוד.

מאת: בנימין קלינגרעסקים קטנים ובינוניים01/06/211156 צפיות
תיקון 34 – רפורמת רישוי עסקים כבר כאן תיקון 34 לחוק רישוי עסקים – מה חדש? ב – 18/7/18 סיימה ועדת הפנים של הכנסת סדרת דיונים בהצעת החוק לרישוי דיפרנציאלי ואושר תיקון 34 לחוק רישוי עסקים בקריאה שניה ושלישית במליאה. תיקון 34 לחוק רישוי עסקים משמעותי ומחולל שינוי נרחב ומטרתו להקל על עסקים על ידי הפחתת הרגולציה והבירוקרטיה המוטלת על כתפיהם. הוא מכונה "רפורמה" וכדי לבדל אותה מרפורמות קודמות היא קרויה "רישוי עסקים דיפרנציאלי" .

מאת: בנימין קלינגרעסקים קטנים ובינוניים04/01/211353 צפיות
משרדנו סייע במחקר בסיוע להפחתת הנטל הבירוקרטי על בעלי העסקים. בקרוב עלויות הרישוי יקוצצו משמעותית. התיקון לתקנות רישוי עסקים יאפשר להתחיל לעבוד עם המסלולים המקוצרים. עסקים ברמת סיכון נמוכה יוכלו לקבל רישיון עסק על בסיס תצהיר, ללא תהליך האישורים המלא הקיים עד כה.

מאת: עוזי פלגעסקים קטנים ובינוניים03/05/201268 צפיות
בכל תהליך של פתוח עסקי או תכנון אסטרטגי ,מתבצע תהליך של ניתוח יכולות עסקיות, במטרה לזהות את נקודות החוזק והחולשה של העסק. באותה נשימה מתבצעת הערכה של ההזדמנויות העסקיות, והאיומים הנשקפים מסביבת התחרות הקרובה (מתחרים, לקוחות, ספקים תחליפים, חודרים חדשים) והסביבה הרחבה ( פוליטית, כלכלית, חברתית, רגולציה, טכנולוגית, שמירת הסביבה).

מאת: עוזי פלגעסקים קטנים ובינוניים05/04/201182 צפיות
כל בעל עסק ללא קשר לגודל העסק, חייב לבחון ולהעריך מנקודת ראות של "ועדת חקירה עצמית" איך הוא ועסקו חוו את האירוע הזה, ולהיזכר באירועים שליליים נוספים שחוו בעבר, בתהליך ניהול העסק שלהם, לקבל תובנות חדשות בניהול עסקי וליישמם בעסק שלהם.

מאת: עוזי פלגעסקים קטנים ובינוניים05/04/201049 צפיות
כל בעל עסק ללא קשר לגודל העסק, חייב לבחון ולהעריך מנקודת ראות של "ועדת חקירה עצמית" איך הוא ועסקו חוו את האירוע הזה, ולהיזכר באירועים שליליים נוספים שחוו בעבר, בתהליך ניהול העסק שלהם, לקבל תובנות חדשות בניהול עסקי וליישמם בעסק שלהם.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica