במה עוסקים יועצי מס?
במובן הפשוט ביותר יועץ מס הינו בעל מקצוע, אשר הוסמך לכך באופן רשמי, המסייע ללקוח בניהול התנהלותו מול מוסדות הגובים מס בישראל: מס הכנסה, מע"מ, ביטוח לאומי וכו'.
בפירוט- יועץ מס מוסמך לייצג את לקוחותיו מול רשויות המס ולהגיש בשמם את המידע הנדרש אודות פעילותו הפיננסית וכן לייעץ ולהדריך את לקוחותיו בפעולות שונות: הקמת עסק, השגת מעמד של עוסק פטור או עוסק מורשה, הגשת דו"ח שנתי למס הכנסה, הגשת דיווחים שוטפים למע"מ, ביצוע תיאום מס וכן הלאה. כמו כן ישנם יועצי מס המספקים שירותים נלווים דוגמת ניהול שוטף של חשבונות הלקוח.
מטבע הדברים מרבית הלקוחות הנדרשים לסיוע בהתנהלות זו הם בעלי עסק או בעלי מעמד עצמאי.
בחירת יועץ מס - פרמטרים רלוונטיים
מכלול השיקולים הרלוונטיים בעת קבלת החלטה על שכירת יועץ מס דומים בחלקם לשיקולים אותם תיקחו בחשבון במהלך בחירת כל בעל מקצוע: אמינות, זמינות, התרשמות אישית ועלות.
הקושי הגדול יותר הוא כמובן בניסיון לשקול פרמטרים ייחודיים לתחום ייעוץ המס, כלומר- רמת מקצועיות. בהנחה שגם אתם כלקוחות אינכם ניחנים בידע מקצועי נרחב בתחום המיסוי קיים קושי מסוים בבחינת רמת המקצועיות של יועץ המס היושב מולכם ומנסה לשכנע אתכם כי הוא בעל המקצוע המתאים ביותר לניהול חשבונות העסק שלכם.
על מנת לקבל החלטה מושכלת יותר מזו המתבססת על אינטואיציה בלבד, כדאי לזכור כי בתחום המיסוי נוצרו במהלך השנים גופי מקובלות ותקנות ייחודיות לתחומים וענפים עסקיים שונים.
בהתאם מומלץ לבחור ביועץ מס אשר מייעץ או ייעץ לעסקים בעלי אופי דומה לעסק אותו אתם מפעילים, שכן סביר להניח כי יועץ מס אשר בין לקוחותיו נמנים כבר מספר חשמלאים (כדוגמה) יהיה בקיא יותר בהוצאות הייחודיות המוכרות לניכוי עבור בעלי מקצוע זה.
הבדל בין יועץ מס לרואה חשבון ?
יועצי מס ורואי חשבון הינם בעלי מקצוע בעלי הסמכה רשמית העוסקים שניהם בתחום ניהול חשבונות וייצוג לקוחות מול רשויות המס. ההבדל בין שני המקצועות מתמקד בסוג ההסמכה והסמכויות הרשמיות אשר הסמכה זו מעניקה להם, כאשר ראיית חשבון היא הסמכות המקצועית הגבוהה יותר.
לימודי ראיית חשבון נעשים במסגרת אקדמית במסלול בן 4 שנים, בסיומו נדרש הסטודנט לעבור את מבחני לשכת רואי החשבון בישראל ולאחר מכן לבצע התמחות בת שנתיים.
לימודי ייעוץ מס לעומת זאת נמשכים כשנה, בסיומם נדרש הסטודנט לעבור מבחן תעודה רשמי, ולהתמחות במשך 12 חודשים.
תקנות וחוקי המס בישראל מעניקים בהתאם סמכויות שונות לרואה חשבון וליועץ מס בנוגע לייצוג בעלי עניין מול רשויות המס, כאשר חברות ציבוריות ועסקים בעלי מחזור עסקים גדול (מעל חצי מיליון ₪ לערך) נדרשים להיות מיוצגים על ידי רואה חשבון.
אין בהבדלים המתוארים לעיל בכדי להעיד כי רואה חשבון עדיף על יועץ מס, נהפוך הוא עבור עסקים ובעלי מקצוע רבים יועץ מס יכול להוות פתרון יעודי מוצלח אשר יחסוך הוצאות מס ניכרות.
כמו כן, עבור חברות ועסקים בעלי מחזור עסקים גדול מסוימים קיימת הצדקה לשכירת שירותי רואה חשבון וכן שכירת יועץ מס המתמחה בתחום פעילותה הייעודי של החברה.