דמיון מודרך –
דמיינו לכם -
טלי עמדה בפני טיפול רפואי מסובך, עוד מילדותה היתה טלי נרתעת ממזרקים ומחטים והטיפול הנוכחי גרם לה לחרדה, טלי שמעה הסברים רפואיים ודברי הרגעה - ללא הועיל. לבסוף הציעה לה חברה שהינה מטפלת מוסמכת בדמיון מודרך להתנסות בכמה תרגילים. טלי דמיינה 'טיפול' בו היא מתחברת למזרקים מלאים באור, ואנרגיות טובות זורמות בגופה ומרפאות איברים פגועים. לאחר התרגיל, חשה טלי רגועה ונקייה, התחושה הטובה נשמרה לכל אורך הטיפול, להפתעת הרופאים, הטיפול הסתיים במאה אחוזי הצלחה, יש טיפול טבעי ל- חרדות אצל ילדים !
איך להגשים חלומות –
'סוף מעשה במחשבה תחילה', אמרו חז"ל. בשיטות רבות משתמשים בעיקרון של 'מחשבה יוצרת מציאות'. החשיבה האנושית מורכבת מחשיבה ויזואלית (חזותית) – דמיון. ומחשיבה ורבלית (מילולית). בדמיון מודרך משתמשים בחלק הוויזואלי: 'דמיון יוצר מציאות' – אם תדמיין היטב דבר מה תוכל להגשים אותו. ממחקרים מתקדמים ידוע כי המוח מתייחס לחוויה שהתרחשה בדמיון כאל חוויה אמיתית, ולכן דמיון מודרך מהווה סימולציה (הדמיה) מומלצת ליצירת למצבים רצויים.
מה למשל?
טיפול בדמיון מודרך יכול להוות כלי מקדם במגוון אינסופי של תחומים ומצבים, החל מבעיות קלות כמו כאב ראש ועד מקרים חמורים כמו פוסט-טראומה. בדמיון מודרך משמש ככלי למודעות עצמית ולקידום אישי בתחומים כמו: התחום הכלכלי, מערכות יחסים, העלאת ביטחון עצמי, העצמה אישית, מימוש עצמי וכד', כמו כן דמיון מודרך משמש ככלי לריפוי ולהקלה של כאבים פיזיים ונפשיים: פציעות, חולי כאבי לידה, חרדות, חששות, חסמים נפשיים, טראומות ועוד.
איך זה עובד?
קיימות מספר שיטות של דמיון מודרך כגון סלביה, קי ו-NLP, כמו כן קיים מגוון אינסופי של טכניקות ותרגילים. סשן של דמיון מודרך יתחיל בתרגילי הרפיה שמטרתם להביא את המתרגל למצב מדיטטיבי (מצב ביניים בין ערות לשינה), לאחר מכן תהיה התמקדות ישירה או עקיפה בנקודה בה רוצה המתרגל לעסוק, תוך שימת לב לתחושות, לחושים רבים (טעם, ריח וכו') ולפרטים רבים (צבעים, צורות וכו') ככל האפשר. מפרטי ההדמיה ניתן ללמוד רבות אודות מהלכים לא-מודעים של הנפש, ומהחיזיון כולו ניתן להגיע לצמיחה ולריפוי.
וכעת, זה הזמן לעצום את העיניים, ולחלום.