רבים מאמינים שכתיבת תוכנית עסקית חיונית למטרה אחת בלבד, והיא גיוס הון. משמעות הדבר היא שפרויקט אשר לא נזקק למימון חיצוני יכול לצאת לדרך ללא תוכנית עסקית, שכן אין צורך לשכנע אף אחד להשקיע כסף במיזם. אמונה כזאת משקפת גישה חובבנית וחד צדדית, אשר רואה בהעדר הון עצמי את המחסום היחידי לפרויקט.
בפועל, תוכנית עסקית נועדה לעלות על כל נקודות החולשה של הפרויקט ולהציע את הפתרונות לנושאים הבעייתיים. אם יזם אינו רואה שום בעייה בפרויקט למעט הצורך בהשקעה, סביר להניח שלא חקר מספיק את הנושא ואיננו בקיא בו, או שמדובר במיזם חריג אשר באופיו איננו עסקי – כלומר שאינו צריך להביא רווח כלכלי. יש לציין שגם מיזמים שאינם למטרות רווח עשויים להיתקל בקשיים רבים למעט נושא המימון. ננסה להביא מספר דוגמאות למחסומים אפשריים, ולנושאים שאותם צריך לבדוק.
אחד הנושאים שדורש בדיקה ועשוי להוות מחסום הוא נושא האישורים. מדובר בנושא רחב, המקיף היבטים משפטיים ואדמיניסטרטיביים, וחשוב מאוד שיזם מתחיל יהיה מודע להם ויתאר אותם בתוכנית העסקית. דוגמא אחת היא צורך בקבלת אישורים כגון רשיון עסק או היתר בנייה. עצם הפקתם של האישורים האלה עבור מיזם חדש היא פרויקט בפני עצמו, שמצריך השקעה של זמן ותקציב, ושתוצאתו איננה תמיד ודאית. דוגמא נוספת היא רשיונות לעסוק במקצוע. לעתים מדובר בדרישה של החוק (למשל, חוק החשמל מגדיר מהי ההסמכה הנדרשת לתכנון ולביצוע מערכות חשמל), ולעתים מדובר בנורמות מקובלות אשר הפרתן עשויה לפגוע בעסק (למשל, רצוי שמדריך בחוג לילדים יהיה בעל תעודת הוראה והסמכה בתחום אותו הוא מלמד).
דוגמא נוספת למחסום שאינו קשור למימון היא נושא של רישום פטנטים, זכויות יוצרים וקניין רוחני. על היזם לבדוק ולוודא שהפרויקט אינו פוגע בזכויות יוצרים קיימות, או שניתן לרכוש את הזכויות. בנוסף לכך, אם במיזם מופיע רעיון חדשני, עליו לדאוג להגן עליו ולפעול לרישום פטנט. רישום פטנט כרוך בהשקעת משאבים ותקציב, ואיננו פעולה פורמלית בלבד.
לסיכום, תוכנית עסקית נועדה לעלות על כל הנקודות החשובות במיזם. מימון הוא נושא מכריע במיזמים רבים, אך אין זה הנושא היחיד אותו תוכנית עסקית צריכה לפטור. נושאים כמו הפקת אישורים מרשויות, הגנה על זכויות יוצרים ורישום פטנטים הם רק דוגמאות לסוגיות שעליהן יש לתת את הדעת בתוכנית העסקית.