בשנים האחרונות, עם התפתחותו של העולם העסקי, הפך יעוץ עסקי לתחום מבוקש. כמעט כל ארגון מסחרי אשר מוצא את עצמו על פרשת דרכים פונה אל אנשי מקצוע ליעוץ עסקי כללי או בנוגע לסוגיה מסוימת הרלוונטית לעסק. יועץ עסקי יכול להמליץ על נקיטת פעולות מסוימות הנוגעות לפרויקט מסוים (כגון מיזוג, רכישה, אקזיט, הנפקת מניות, חדירה לענף אחר וכדומה), לעזור לקבוע מדיניות או להתוות את ערוץ התפתחותו של העסק ולתכנן את הצעדים הנחוצים לשם כך.
מטרתו של כל יעוץ עסקי היא להשביח את העסק, להביא פרויקט נקודתי לכדי סיום מוצלח, לעזור לעסק לצאת ממשבר, או לשפר בכל דרך אחרת את פעילותו. יועצים עסקיים נשענים על נסיון רב בתחום, על השכלה מתאימה ועל היכרות עם מודלים עסקיים רלוונטיים. במילים פשוטות, יועצים עסקיים יודעים איך פועל עולם העסקים; מהי האסטרטגיה המומלצת בכל מצב; איפה ניתן למצוא נקודות כשל. מדובר בדרך כלל באנשים בעלי השכלה ונסיון עבודה בתחום של מנהל עסקים, בהתמחויות שונות כגון מימון, אסטרטגיה עסקית, קמעונאות, עסקים קטנים וכדומה. לעתים מתמחים היועצים בענף מסוים, כגון הייטק, תעשייה כבדה וכדומה.
מקצוע היעוץ העסקי בישראל ממוסד; היועצים מאוגדים תחת ארגון מקצועי שנקרא לשכת היועצים העסקיים בישראל, או ל.י.ה.י. בעל עסק יכול לקבל יעוץ עסקי אצל יועץ עמצאי, או לפנות אל חברת יעוץ. עסקים קטנים או עסקים בתחילת דרכם יכולים לקבל יעוץ עסקי גם דרך מט"י (מרכז טיפוח יזמות) מקומי, לרוב ללא תשלום. בבחירת חברת יעוץ עסקי יש להתחשב בכך שהחוק עדיין לא קבע הגדרות חד משמעיות בנוגע למקצוע. קיימת הצעת חוק משנת 2007, אשר לפיה יקבל יועץ עסקי רשיון לעיסוק בתחום. יחד עם זאת, בבחירת חברה ליעוץ עסקי ניתן להסתמך על בדיקת החברות בל.י.ה.י.
חברות זאת מבטיחה כי מדובר באנשי מקצוע בעלי השכלה רשמית ומוכחת בתחומים של מנהל עסקים, תעשיה וניהול, פסיכולוגיה ארגונית, כלכלה וכדומה, אשר צברו נסיון של 3 שנים בתחום היעוץ העסקי. לחלופין, מתירה הלשכה לאשר חברות למי שאין לו השכלה מתאימה אך מספר שנות הנסיון שלו בתחום גבוה יותר. לסיכום, למרות היעדר חקיקה בנושא של מקצוע היעוץ העסקי, ניתן להסתמך על תנאי הסף של הארגון המקצועי של יועצים עסקיים בישראל. חברות בארגון המקצועי מתאפשרת רק לאחר צבירת נסיון מוכח בתחום.