חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

כמבוקש

מאת: דורון עמיתייעוץ עסקי16/07/2012749 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

למאמר הזה אני אקרא "כמבוקש" והוא בא כדי לעזור לו במקצת לאותם בעלי העסקים אשר עסקם קרס.

רבים הם בעלי העסקים אשר עסקיהם קרסו בשנים האחרונות וכדבר מובן מאליו נפתחו נגדם תיקים בבתי המשפט ולאחר מכן בלשכות ההוצאות לפועל ברחבי המדינה. כמו שכבר הזכרתי במאמרים קודמים למעלה מ-38 אלף עסקים נסגרו רק במהלך שנת 2011 ולאור המצב הכלכלי והתחרות בנשק זה לא יהיו המספרים הסופיים של עסקים שיקרסו. (נכון אני לא מעודד אבל כ-יועץ עסקי אני רואה את הנולד).

אני חוזר למשפט "כמבוקש" בפני בתי המשפט בישראל יש קרוב למיליון תיקים פתוחים (בכול התחומים) אבל במאמר זה אתייחס לתחום העסקי/אזרחי ולשכות ההוצאה לפועל.

אדם אשר עסקו קרס ונקרא אל בתי המשפט כמוהו כאדם עוור ההולך בדרך ללא מאור כאשר המקל המפלס את דרכו הוא עורך הדין שאתו. ישנם עורכי דין הגונים שיספרו ללקוח שלהם את המשפט הנכון לתחום בתי המפשט היום דהיינו "אתה יודע איך אתה נכנס אך אתה לא יודע איך אתה יוצא" וישנם עורכי דין שיפגינו בטחון עצמי מופרז מול הלקוח ויטעו בו את התחושה שאם המקרה שלו הוא הולך לנצח, בטוח, ובגדול. לסעיף זה אני רוצה להעיר שהדבר הבטוח ביותר בהליכה אל בית המשפט הינו שכר הטרחה של עורך הדין. מעבר לזה שום דבר הקורה בין כותלי בית המשפט אין אח ורע למציאות, או למקרה שהביא את הקורס לבית המשפט.

אנחנו מדברים על מערכת משפטית שקורסת מבחינת עומס תיקים על שופט אחד ולכולם ידוע התאבדותו הטראגית של שופט בית המשפט בירושלים ששם קץ לחייו בגלל אותו עומס תיקים שלא עמד בו מול דרישת המערכת.

כאשר המערכת קורסת, ויומני השופטים כול כך עמוסים כבר בשלב הזה נעשה עיוות דין כלפי הפונים או הנזקקים לבית המשפט: השופטים לרוב חסרי סבלנות, השופטים מנסים בכול כוחם להגיע לפשרה בתיקים כבר בתחילת הדיון, השופטים שמים את כובד משקלם על יכולות החשיבה של התובע או הנתבע בזה שהם מרמזים רמזים שונים מה יקרה לתיק באם ייפסק כך או שיפסק כך. ומשפט צדק לא יכול לצאת מזה. שופטים ובעיקר רשמי בית המשפט לא יכולים "אנושית" שופט או רשם הוא רק בנאדם כמוני כמוך כמו כולם, ועומס התיקים והניירת בכול תיק אינה סבירה לזמן המוקצב לכול תיק ותיק לקרוא את התיק בפרוטרוט, להחליט החלטות בעקבות קריאת התיק כפי שנדרש משופט הפוסק בחיי אדם ובני אנוש. וכאשר הנתבע מקבל תשובה מבית המשפט "כנדרש" פירוש הדבר שהשופט עבר על התיק ולא קרא את התיק, כי גם תשובה "כנדרש" הבאה על פי בקשת התובע ללא הסבר או נימוק מסביר כי לשופט, פשוט, לא היה זמן לקרוא את התיק. בניגוד למשפט האזרחי ניתן למצוא את הקלות של בתי המשפט בישראל בגלל העומס הבלתי אנושי עליו שולח למעצרים אנשים חפים מפשע. וזאת היא פעולה שבית משפט "רגוע" עם הקצבה של מספר תיקים התואם את יכולתו ושעות עבודתו היה יכול להעניק לבאי פתחו. הדבר בדיוק דומה לאותם מתמחים ורופאים בבתי חולים אשר נאלצים לעבוד 48 שעות ביממה כמשמרת על מנת להציל חולים. האם רופא או מתמחה אחרי 17 שעות עבודה יכול לקבל החלטות נכונות, מאוזנות, האם הגוף האנושי יכול לעמוד בלחצים אלה? זה בדיוק מה שעובר על האזרח בבית המשפט.

נשיא בית המשפט לשעבר השופט ברק כתב "משפט אינו רק היגיון: הוא גם רגש. לא רק השכל , אלה גם הלב הוא כלי חשוב לעבודת המשפטן, המשפטן עוסק בחיים, והחיים אינם רק מוח , אלה גם לב. ברוב המקרים הפתרון הנכון הוא זה העולה בקנה אחד עם ההיגיון ועם הרגש גם יחד" פתרון הנוגד את תחושת הלב הנו לרוב פתרון לא נכון (עיוני משפט כרך ט"ז 209-210) ”יש שופט שהוא משפטן טוב אבל הוא לא מענטש (בנאדם) הוא מכונה. אתה לא רוצה שופטים כאלה"(עושה הכובעים – עמוד 69) "המשפטנים הטובים ביותר שהם בני האדם הטובים ביותר שהם מענטש שיש להם את היכולת להסתכלות כוללת –השופטים אינם צריכים לייצג את החברה הישראלית – אלה לשקף אותה ואת בעיותיה"(עושה הכובעים עמוד 76)

לדעתי מערכת המשפט היא עולם מופלא, מרתק, ומעניין, ולא סתם סטודנטים רבים החליטו ללמוד משפטים בגלל העניין והחומרים בהם עוסקים בתי המשפט דהיינו בגורלם של אנשים, אך כול זה מתגמד לאור האמת באולמות המשפט כאשר בית המשפט עמוס ואין לו יכולת להעניק סעדים מתאימים למתארחים באולמו.

במדינת ישראל חוקק הנקרא חוק יסוד כבוד האדם וחירותו. וחלק מהחוק בא להגן על זכות הפרט להגן על כבוד האדם וחירותו, הכרה בערך האדם, בקדושת חייו, בכבודו, בקנינו, אין מגבילים את חירותו, ועוד הגנות על ערך חייו של האדם דווקא מי שאמור להגן על חוקי יסוד אלה של האדם על פי החוק שנחקק לא זוכה בבתי המשפט ליומו ועל כך יש להצר בחברה דמוקרטית כמונו.

כ-יועץ עסקי חשוב לי מאד כי בעלי עסקים שקרסו יטמיעו ש-מרגע הקריסה, מערכות המשפט הם המקום היחידי שיכול להגן עליהם (כמובן בהנחה שכולנו צדיקים) ומאד חבל שהמערכת השלטונית לא מאפשרת לבתי המשפט לעשות את עבודתם.

כ-יועץ עסקי אני שומע את הוויכוחים של עורכי הדין עם לקוחותיהם במסדרונות בית המשפט, ובתוכי אני יודע מה בדיוק יקרה באותו רגע שיכנסו לאולם בית המשפט.

כ-יועץ עסקי אני ער לזה שמספיק ששופט יאמר מילה לכאן ולכאן כבר הצדדים (התובע והנתבע) יכולים לקבל פיק ברכיים וכול הבלון שהפריחו מחוץ לכותלי האולם יתפוצץ להם בפנים וישתק אותם לחלוטין.

וכפי שאמרתי בבתי המשפט בישראל אתה יודע איך אתה נכנס אבל לא איך אתה יוצא. ושזה יעמוד לכם לנגד עינכם כול הזמן שאתם נזקקים לשירותיו.

נ.ב. אינני רוצה ליצור את הרושם כי אכן לא נעשה צדק בבית המשפט, או שהתנהלות כפי שתיארתי נמצאת בכול אולמות המשפט, המאמר שלי נועד להכין אתכם ולשפוך אור מתוך ניסיון אישי וכ-יועץ עסקי של בעלי עסקים בטיפולי.

הכי חשוב זה שתהיו חזקים, ותלכו עם האמת שלכם.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

דורון עמית יועץ שיווק..

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת דורון עמית

מאת: דורון עמיתיזמות עסקית08/06/141541 צפיות
האם אפשר לפתוח עסק בלי כסף? אולי? מה שבטוח שעסק הנפתח ללא הון עצמי של היזם או הבעלים לא יכול להחזיק לאורך זמן, עסקים לא שורדים בגלל שלא מתכננים אותם נכון והרצון לפתוח את העסק גובר על ההגיון לעשות את העסק בבטחון המקסימלי שלו.

מאת: דורון עמיתהלוואות20/05/141226 צפיות
הבנקים בישראל שינו מגמה, היום הם תומכים ב לתת אשראי לעסקים קטנים ובינוניים, האמת שההחלטה והמדיניות נכונה, הסיכון בפיזור אשראי לעסקים קטנים ובינוניים הוא נמוך שלא כמו בתאגידים הגדולים, היכן נכנסת הסוכנות היהודית לכול הסיפור הזה

מאת: דורון עמיתשיווק20/04/143369 צפיות
איך צריך לעשות שיווק לעסקים קטנים, האם שיווק בעסקים קטנים ובינוניים דומים לשיווק בעסקים וחברות גדולות

מאת: דורון עמיתיזמות עסקית14/04/141184 צפיות
עולם העבודה משנה כוון, הרבה מאד שכירים חייבים לקחת מגמה זאת ברצינות ולא להשען על התאוריה של שכיר, קבוע, בטוח וכ"ד

מאת: דורון עמיתייעוץ עסקי11/04/141203 צפיות
חשיבות העובד בעסק או בארגון אין לה אח ורע, השאלה כיצד אנו מקשרים בין הצורך והיכולת האנושית לבין הטרדות המרובות הפוקדות כול עובד ועובד

מאת: דורון עמיתייעוץ עסקי04/04/141122 צפיות
אם כמנהלים או בעלי עסקים נצליח לדעת להתמודד מול גחמות העובדים אזי נוכל ליצור סביבת עבודה נכונה אשר לשמה הוקמה החברה או העסק.

מאת: דורון עמיתייעוץ עסקי03/04/141226 צפיות
למעשה, לא צריך לפתוח עסק, להשקיע, לעבור את כול התלאות היום יומיות, מספיק להיות עובד ציבור או לעבוד בחברה ציבורית

מאמרים נוספים בנושא ייעוץ עסקי

מאת: ישראל רף ייעוץ עסקי22/11/222584 צפיות
טו בשבט מתקרב ובא ! עציצים ממותגים למתנות חברים יקרים אשמח מאוד לעזרתכם להגשים לי חלום להשריש בתודעה של האנשים בכל התחומים את הרעיון לתת בטו בשבט חג האילנות מתנות עציצים ממותגים או מארזים בשילוב עציץ ממותג שלהם קשר הדוק לחג כמתנות לעובדים, ללקוחות וחברים גם בכנסים ואירועים עסקיים. נשמח לעזור ישראל רף 052-2978583

מאת: בנימין קלינגרייעוץ עסקי25/08/221568 צפיות
הכנסת אישרה לאחרונה שינויים בחוק המכר (דירות), בקריאה שנייה ושלישית. השינויים עתידים להשפיע רבות על יחסי מוכר-קונה, בכל הנוגע לעסקאות מכר של דירות קבלן ואלה נכנסו לתוקף החל מה-7 ביולי (ורק ביחס להסכמים שייחתמו לאחר מועד זה).

מאת: ישראל רף ייעוץ עסקי02/01/22979 צפיות
עוד מעט יחול חג האילנות. בעלי עסקים תנו ללקוחות, לעובדים ולקולגות העסקיים מתנה פופולרית ביותר שניתן להעניק בחג ט"ו בשבט. עציצים ממותגים ומארזי שי בשילוב עציץ ממותג מזכרת לשנים רבות נשמח לעזור ישראל רף 052-2978583

מאת: בנימין קלינגרייעוץ עסקי03/08/211287 צפיות
חריגות בניה והדרך להכשרתם- בנימין קלינגר יועץ מונציפאלי בכיר מרבית מחריגות בנייה הינן, למעשה, תוספות ושינויים לבניינים הנעשים ללא קבלת היתר בנייה מהרשות המקומית חלקם עם שינויים בקונסטרוקציה והגדלה מעבר לרווי הבניין ולפעמים גם מקווי המגרש ,או שימוש בניגוד להיתר שניתן לנכס. במקרים רבים חריגות הבנייה נעשות בידיעה, לעיתים תוך כדי בנייה או בזמן שנראה שהגיע להתאים את הנכס לדרישות הבעלים

מאת: בנימין קלינגרייעוץ עסקי22/04/211022 צפיות
עיכוב וביטול צו הריסה מנהלי חשוב לדעת כי צו הריסה מנהלי שהוצא למבנה מסוים איננו בגדר חוק פסוק. במקרים אלו יש לפעול במהירות רבה, ובתוך שלושה ימים לכל היותר, להגיש בקשת עיכוב צו הריסה מנהלי אשר יכולה להביא בסופו של יום גם לביטולו.

מאת: מיכה קורייעוץ עסקי15/02/211106 צפיות
כולם מכירים את האמרה "ידע הוא כח" וכל בעל עסק ניצב בפני שאלה מה נכון יותר לעשות למכור ידע או לחלק אותו בחינם.

מאת: בנימין קלינגרייעוץ עסקי30/12/201604 צפיות
לאחרונה, במספר מקרים, בתיקים פליליים הנוגעים לעבירות בניה, בתי המשפט (בית המשפט לעניינים מקומיים ובית המשפט המחוזי) קבעו סטנדרט מחמיר ביותר לקבלת ההגנה היחידה שהיתה לאדריכלים ולמהנדסים. בשורה של פסקי דין, נקבע על ידי בתי המשפט, שהאדריכל והמהנדס הינם "אחד מסוכניו החשובים של החוק לתכנון ובנייה" שאם הם יודעים על עבירת בנייה הם צריכים לדווח על כך לפיקוח העירוני וכי גם פיקוח עליון צריך להתבצע באופן הרבה יותר צמוד מאשר היה מקובל. בתי המשפט קבעו שביקור באתר הבנייה על בסיס "קריאה" או על בסיס של פעם ב –

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica