מצד אחד, הלוואי וכולנו היינו רוצים או נולדים להיות רופאים, מהנדסים או עורכי דין, כי כך היינו יכולים להשתכר טוב יותר. מצד שני, אם כולנו היינו עוסקים במקצועות יוקרתיים אלו ואחרים היו נוצרים שני מצבים בעייתיים: קודם כל, הייתה תחרות גדולה, שהייתה מאלצת להוריד מחירים, ואז בעצם מה הטעם? דבר שני, צריך איזון בעולם כי בלעדיו עלול להיות תוהו ובוהו, ואם כולנו נתעסק במקצועות יוקרתיים, מי יהיה שם כדי להתעסק בדברים האחרים.
לכל מי שמתחבר יותר לתחומים הומאניים ואלטרנטיביים עומדות אופציות רבות, ביניהן לימודי תקשורת, עבודה סוציאלית, נטורופטיה בצפון ועוד. כל מה שצריך זה רק להתמקד במה שמתחברים אליו ואוהבים אותו ומה שאנחנו מסוגלים לתאר את עצמו עובדים בו כל החיים.
כמובן שהשכר הוא דבר חשוב במקצוע שאנחנו בוחרים לעצמנו, ולכן, הרבה אנשים שבוחרים במקצועות שנחשבים נחותים או שקשה מאוד להשתכר בהם מקבלים הרמות גבה או "עידודים" לבחירת מקצועות אחרים. בוודאי אחד מכם סיפר למישהו שקרוב אליו שהוא רוצה ללמוד נטורופטיה בעמק יזרעאל וקיבל פרצוף עקום, במקרה הטוב. אין ספק שמדובר בתחושה לא נעימה, לכם ולמי שעיקם את הפרצוף שלו, אבל יש דרכים להתמודד עם התחושה הזו, ביניהם
מלבד הרגשות שנלווים לבחירה, בעיקר כתוצאה מהדרך שבה הקרובים מגיעים להחלטה, יש גם את העניין הכלכלי- מימון הלימודים. לחלקכם בטח זה יישמע מוזר, אבל יש הורים שלא מוכנים לממן לימודים (גבוהים) של הילדים שלהם, כי זה לא מה שהם רוצים בשבילם. למעשה, ההורים מציבים תנאי למימון או לעזרה כלכלית כזו או אחרת של ההשכלה הגבוהה של הילדים שלהם- או שילמדו משהו שהם רוצים עבור הילדים או שהילדים יצטרכו לדאוג לעצמם כלכלית.
אם קרה לכם שאמרתם להורים שאתם רוצים להתעסק בתחום רפואה סינית בעמק יזרעאל וקיבלתם את התגובה הזו, אתם יכולים לבחור בין שתי אפשרויות: אתם יכולים לעמוד בהחלטה שלכם ולנסות לממן את עצמכם תוך כדי הלימודים, או שתיענו לדרישות של ההורים. חשוב שתדעו שאין כאן נכון או לא נכון ומי שבוחר באפשרות השנייה לא צריך להרגיש חסר עמוד שדרה. ההחלטה שלכם צריכה להיעשות בצורה מחושבת עם ראייה לעתיד. אם בדקתם את הדברים לעומק ולקחתם בחשבון את כל האתגרים שיעמדו בפניכם וגיליתם שתוכלו לממן את עצמכם ללא עזרת ההורים שמתנגדים, בהצלחה!