אלו שיש להם מחשבים מתחלקים לשניים- מצד אחד, יש את אלו שלוקחים את המחשב אל טכנאי רק כאשר יש בו תקלה. מצד שני, יש את אלו שלוקחים את המחשב לטכנאי לביצוע בדיקה תקופתית, גם אם על פניו נראה שהמחשב תקין.
מי מבין שני אלו לדעתכם יוכל ליהנות ממחשב טוב וחזק יותר, מחשב שיש בו פחות תקלות שצריך לשלם לא מעט כסף כדי לתקן אותן?
טכנאות מחשבים - לא רק במקרים של תקלות
רובנו מתייחסים אל טכנאי מחשבים בקרית חיים ומקומות אחרים כאל בעלי מקצוע שצריך אותם רק במקרי חירום, כלומר כאשר יש תקלה במחשב. אך האמת היא שטכנאי מחשבים עומדים לרשותנו גם כשנראה שהמחשב תקין ואין בו כל בעיה.
לפני הכל, חשוב לציין שמחשבים נוטים לעבוד לאט יותר כעבור שנה, מסיבות שונות ביניהן וירוסים שחודרים לתוכם, הצטברות של קבצים רבים שתופסים את שטח האחסון של המחשב ומאטים את הפעילות שלו ועוד. כדי למנוע מצבים כאלו רצוי ללכת למעבדת מחשבים כל שנה בערך כדי לעשות פרמוט הכולל ניקוי של הקבצים, מחיקת וירוסים, תולעים וכו' ולבסוף התקנה מחדש של מערכת ההפעלה.
תיקון מחשבים בקרית חיים וכל עיר או יישוב אחר הוא אם כן רק שלב אחד אחרי תחזוקה של מחשבים. התיקון נדרש בדרך כלל כשלא מתחזקים את המחשב בצורה הנכונה.
מה עוד טכנאי מחשבים יכולים לעשות עבורנו כדי למנוע תקלות או בעיות במחשב? טכנאים יכולים להציע לנו עבודות תחזוקה ושדרוג מגוונות. מלבד פרמוט של המחשב, טכנאים מקצועיים יכולים לעזור לנו לשדרג את המחשב כך שיעבוד טוב יותר וישרת אותנו היטב מבלי שנצטרך לרכוש מחשב חדש. לצורך הדוגמא, הם יכלים להגדיל לנו את שטח האחסון במחשב כשכמות הקבצים שאנחנו רוצים לגבות על המחשב הולכת וגדלה.
פתרון מצוין נוסף שטכנאים יכולים להציע לנו הוא הרחבת הזיכרון של המחשב, כלומר ה RAM- פעולה זו עוזרת למחשב לעבוד מהר יותר. הרחבת ה RAM היא יעילה וחשובה כאשר הפעילות במחשב הופכת להיות מורכבת יותר, למשל אם מתחילים להשתמש בתוכנה "כבדה" שלא נעשה בה שימוש לפני כן, והיא דורשת זיכרון מהיר יותר- תוכנות עיצוב גרפי, תוכנות תלת מימד ואנימציה וכדומה.