ארבעת ספרי הבשורה נכתבו על ידי מתי, מרקוס, לוקס ויוחנן אשר היו תלמידים של ישוע עצמו או של תלמידיו הראשונים. ספרים אלו מספרים על חייו של ישוע ועל דרשותיו, וכן על צליבתו ועל תחייתו לאחר המוות. לאחר שעלה ישוע השמיימה המשיכו תלמידיו בפועלו ועל כך מספר הספר "מעשי השליחים". ספרי הברית החדשה הנותרים הם האיגרות, אשר בהן מובאים רעיונות דתיים רבים, וחזון יוחנן ("האפוקליפסה") אשר מתאר את העתיד להתרחש באחרית הימים.
ספרי הברית החדשה שימשו מקור השראה למיליונים רבים של אנשים מאז שנכתבו לפני קרוב לאלפיים שנה. לא רק אלו המאמינים בישוע רואים בהם טקסטים מרכזיים, אלא למעשה השפעתם ניכרת בתרבות המערבית כולה. למעשה כמעט ואין כיום יצירה ספרותית, קולנועית או אמנותית שאינה מתייחסת באופן זה או אחר לכתבי הקודש. גם יוצרים המגדירים עצמם כחילונים גמורים ספוגים בערכים שמקורותיהם נלקחו ישירות מן הברית החדשה. מעבר ליצירות אשר דנות בחייו של ישוע ותלמידיו, הרי שגם יצירות "דמיוניות" לחלוטין הנוצרות כיום מתבססות על רעיונות היסוד שהעניקו כתבי הקודש לתרבות המערבית.
המרכזיות של הברית החדשה בתרבות בה אנו חיים מביאה רבים להתעמק בכתבי הקודש, מתוך רצון למצוא תשובות לשאלות המעסיקות את האדם המודרני כיום. ואכן ניתן למצוא בכתבי הקודש התייחסות לנושאים בוערים כמו זוגיות, שלטון, מהי האמת ומהו האלוהים, טבע האדם ונושאים רבים אחרים שהרלוונטיות שלהם מעולם לא פגה.
קריאה בברית החדשה יכולה להיות מפתיעה עבור מי שמעולם לא התעניין בכתבי הקודש, שכן הוא ימצא לא רק את התכנים רלוונטיים אלא גם את השפה והסגנון. הברית החדשה וכתבי הקודש בכלל כתובים במגוון רחב מאוד של סגנונות, אשר הופכים אותם ללא ספק ליצירה הספרותית המעניינת והחשובה ביותר בעולם. לא במקרה מחזיקים כתבי הקודש בשיא מיוחד של תרגום ליותר מאלפיים שפות!