ודאי שאיש אינו רוצה לדמיין את היום בו הוא צריך לקבור אדם אהוב, אך על מנת להקל על ההלם והצער, כדאי לפחות להכיר את הבירוקרטיה ולדעת למה לצפות.
מהרגע שיש לכם תעודת פטירה, עליכם לדאוג לקבורה וטקס לוויה. השלב הראשון הוא ביצירת קשר עם בית עלמין באזור מגוריכם ותיאום הסידורים השונים. לרוב, מתקיימת הלוויה עוד באותו היום, לכן יש צורך לעשות דברים רבים בתיאום קצר.
בחירת בית העלמין יכולה להתקיים ע"י הנפטר עצמו, אם שמר לעצמו חלקת קבר בעודו בחיים, או שתצטרך להיות החלטה שלכם. רוב האנשים בוחרים לקבור במקום בו קבורים בני משפחה נוספים, אך יש מקרים בהם תרצו לשקול בכובד ראש היכן תתקיים הקבורה.
אם החלטתם שאתם עורכים קבורה אזרחית, עליכם למצוא בית עלמין אזרחי שיוכל לספק לכם זאת. מרבית בתי העלמין בישראל מקצים למעשה חלקות קבר אשר מתחום לשיפוטה של הרבנות. בחלקות אלה לרוב קוברים לא יהודים, אך גם אנשים שזכאים לקבורה יהודית ובוחרים לערוך קבורה אלטרנטיבית.
בתוספת תשלום, ניתן יהיה לבקש לערוך קבורה חילונית, חופשית בהתאם להעדפותיכם. במקרה זה, תוכלו לערוך טקס לפי ראות עיניכם, לבחור להקריא קדיש אם תבחרו או לסכם את הכל בטקס שקט ומכבד. נתון לבחירתכם.
בעוד שבדת היהודית כל אדם שנקבר, נקבר בתכריכים, בתי עלמין אזרחיים יאפשרו לכם לעשות זאת גם בארון אם תבחרו בכך. במקרה זה, יהיה צורך לבחור ארון ולהביאו למקום הלוויה בזמן.
חשוב שתדעו שבארץ תוכלו למצוא בתי עלמין רבים, ובערים רבות תוכלו לבצע קבורה אזרחית, ללא קשר לדתו של האדם הנפטר. אז דעו שזו זכותכם והיום בישראל ניתן לעשות זאת. לעיתים, בתוספת תשלום נוספת.