כיום ישנה מודעות גבוהה יותר מבעבר באשר למרכיבי המזון והשפעתו על גופנו. אם בעבר פשוט אכלנו מה שהיה על מדפי הסופר מבלי לחשוב האם זה באמת כדאי, הרי שהיום האינפורמציה בנוגע לתכולת המזון האמתית מגיעה לאוזנינו דרך ערוצי התקשורת השונים: אנו שומעים על כך בטלוויזיה, קוראים על כך באינטרנט ומתעדכנים אפילו בשיחות חולין על תגליות חדשות בנושא בריאות מוצרים אלה או אחרים. שפע המידע מאפשר לנו לבחור בעצמנו מה להכניס לפינו ובאילו כמויות, ולעצב לעצמנו ולמשפחתנו תזונה בריאה יותר ממה שהיינו רגילים.
לאכול בריא זה לא רק ירקות ופירות. ישנה חשיבות רבה גם לאופיים של המותרים אותם אנו בוחרים ממדפי רשתות השיווק. ירקות למשל, יכולים להגיע במגוון אופנים: ישנם ירקות טריים, ירקות קפואים, ירקות משומרים או ירקות מבושלים, שעלינו רק לחמם במיקרוגל ולאכול. ואפילו בתחום המוצרים הטריים קיימים לעתים הבדלים בין מוצרים אורגניים לבין גידולים רגילים - אשר עשויים להכיל חומרי ריסוס המזיקים לבריאותנו. מאחורי כל מוצר הקיים בשוק קיימת אינפורמציה רבה בנוגע לשאלה עד כמה הוא באמת מזין ובריא, ועלינו מוטלת האחריות לקבוע עד כמה אנו רוצים להקפיד על כל ביס שאנו טועמים.
אז למה כדאי לאכול בריא?
כולנו יודעים כי כדאי לנו לאכול מזון בריא, ולא רק בזמן דיאטה, אבל אם אתם עדיין לא שם ואתם זקוקים לשכנוע נוסף, אז הנה לפניכם 5 סיבות מסודרות ומנומקות למה כדאי גם לכם להצטרף לכל אותם אנשים שכבר עושים משהו בריא למען עצמם ומשפחתם:
- זה מסייע במניעת מחלות - הוויטמינים והמינרלים הקיימים בירקות ופירות מחזקים בין השאר את המערכת החיסונית. למשל ידוע כי ויטמין C מסייע בשמירה על בריאות והגנה מפני וירוסים. כל זמן שאנו מכניסים לגופנו מזון בריא, גופנו מתפקד כראוי, בעוד שאכילה של מזונות מזיקים המכילים פסולת רבה, גורמים לכך שגופנו משקיע מאמצים רבים בפינוי הפסולת, ולכן הוא חלש יותר מבחינה חיסונית.
- זה מסייע לשמור על אורח חיים תקין והרגשה טובה - תזונה איכותית המכילה את כל צרכי גופנו, משפרת פלאים את הערנות ואת היכולות הקוגניטיביות. בנוסף לכך, מזון בריא מתעכל טוב יותר במערכת העיכול, כך שאנו סובלים פחות מעצירות, גזים ותופעות מציקות הדומות לאלה. מחקרים שונים מראים כי אכילה מרובה של מזון לא בריא כגון ג'אנק פוד, עשויה לגרום לכאבי ראש ומגרנות. אם ברצוננו לצמצם למינימום את הסיכון לסבול מטרדות אלו, רצוי להתחיל לעשות שינוי תזונתי אמתי.
- זה טעים - אם פעם חשבנו כי אוכל בריא זה רק שמן קיק, סלט חסה וחלבון ביצה נטול טעם, הרי שהיום ניתן להרכיב תפריט קולינרי שלא חסר בו דבר - ועדיין לאכול רק מזון בריא ומזין. בשנים האחרונות נכנסו לארץ השפעות ממטבחי המזרח הרחוק, למשל המטבח היפאני והוויאטנמי - המכילים מגוון מרענן של מרכיבים וטעמים שניתן לעשות בהם שימוש בהרכבת תפריט בריא.
- זה טרנדי - לאחרונה חלה מהפיכת בריאות ברשתות המזון וכמעט בכל מסעדה או בית קפה ישנו תפריט בריאות, או לפחות מנת בריאות אחת. הקהל הישראלי מתחיל להתרגל לעובדה כי מזון בריא יכול להיות טעים ומרגש, ולכן כדאי להעדיף אותו על פני מזון מזיק.
- זה דיאטטי - חשוב לציין כי לא כל מזון בריא הינו דל קלויות (למשל טחינה, אבוקדו ומאכלים שומניים אחרים הם מאוד מזינים אך עתירי קלוריות), אולם ניתן לומר כי ברגע שאנו מוותרים על ארוחות שחיתות המכילות מרכיבים הפוגעים בבריאות כגון בשר שומני, מזון מטוגן או ג'אנק פוד (המכיל בד"כ שוני טראנס) - אנו מוותרים בזאת גם על כמות גדולה של קלוריות.