שחרור מפחדים חיוני לאנשים הסובלים מחרדה מתמדת. אף אחד לא מעוניין לחיות בפחד תמידי. זהו רגש מקפיא, שלא מאפשר לנו להתרכז בדבר מלבד מקור הפחד עצמו. אדם השרוי בפחד יתקשה לנהל חיי שגרה רגילים, ובוודאי שלא יצליח להתגבר על מצבי משבר, להתחיל משימות חדשות, לעבור שינויים וכדומה. פחד אובססיבי עלול להשתלט לגמרי על תודעתו של אדם.
פחד בלתי נשלט, אם לא מטפלים בו, הופך לפוביה של ממש. עוצמתה של הפוביה תלוייה באובייקט שלה: אדם הפוחד מעכבישים יכול להתנהג בצורה רגילה לחלוטין רוב הזמן. לעומתו, אדם הפוחד ממקומות סגורים יחשוש מפעילויות יומיומיות, כגון כניסה למעלית, כניסה לאולם קולנוע ולכל מקום סגור. כאשר פחד הופך לפוביה, נדרש טיפול מקצועי של פסיכיאטר. לכן כה חשוב לקבל עזרה מקצועית ברמה של שחרור מפחדים לפני שזה קורה.
ניתן לקבל עזרה מקצועית בתחום שחרור מפחדים ממספר אנשי מקצוע: פסיכולוגים, מאמנים אישיים, מדריכי NLP, מטפלים רגשיים ועוד. לכל מטפל שיטה משלו, אך יש מן המשותף בין הטכניקות השונות. הדבר החשוב ביותר הוא בסיס של אמון בין המטפל למטופל, בסיס שעליו נשען כל התהליך.
השלב הראשון בתהליך שחרור מפחדים הוא ההבנה שיש כאן בעייה. ללא ההבנה הזאת, לא יהיה שיתוף פעולה בין המטופל למטפל, מי שזה לא יהיה. חשוב להבין שהגיע הזמן להתמודד עם הפחד, ולא להשלים איתו יותר. חשוב לקבל את ההחלטה – לא לתת לפחד לשלוט בי, ולא להכתיב לי מה לעשות. הפחד הוא תוצר של פעילות המוח, הוא פרי דמיוני, וכמו שיצרתי אותו אוכל גם להעלים אותו. זאת צריכה להיות הגישה של המטופל.
הפחד האובססיבי תופס מקום רב במחשבותיו של אדם ובחייו. ברגע שהאדם נחוש בדעתו להשתחרר מתחושה מעיקה זו, עליו להעסיק את עצמו במשהו אחר, משהו חיובי ומסב אושר. במילים פשוטות, עליו למצוא כיוון אחר למחשבותיו. זה יכול להיות תחביב חדש, אתגר חדש בעבודה, קשר רומנטי, החלטה למעבר דירה וכדומה. לאדם העסוק בפעילות בעלת אופי קונסטרוקטיבי, אין פנאי לפחדים.
לסיכום, שחרור מפחדים הוא תהליך שיכול לקחת זמן רב, אך התועלת שלו היא עצומה. שחרור מפחדים מפנה מקום בתודעתנו לרגשות חיוביים ולהתחלות חדשות.