חפש מאמרים:
שלום אורח
01.01.2025
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

שינה

מאת: יוסי קרמר שינה 13/04/20121290 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

שינה.
למה אנחנו זקוקים וחייבים לישון? כמה שעות צריך לישון בלילה? מה קורה לנו בתהליך השינה?
שינה היא פעולה פיזיולוגית שבה הגוף נמצא בהרפיה, ורצוי שההרפיה תהיה מקסימאלית, וזאת כדי שנוכל להיטען מבחינה אנרגטית.
הגוף צריך וזקוק לשינה על מנת להיטען אנרגטית, כדי לתפקד במשך היום וכדי לחיות.
הטעינה האנרגטית, זהו תהליך שמתרחש בעת שאנחנו ישנים.
הטעינה האנרגטית לאחר השינה, מאפשרת לנו להפעיל את הגוף כשאנחנו נמצאים במצב של ערות.
במצב של חוסר בשינה או ללא שינה בכלל, הדבר גורם לעייפות שמוביל לתשישות, שיכול להוביל אף למוות.
בלילה כאשר אנרגית השמש לא מגיעה אל הגוף, מתאפשר לנו להימצא במצב של שינה, הרפיה, וככה הגוף מטעין את עצמו, ורצוי להבין איך לגרום לו להיטען באופן המקסימלי.
האפשרות לטעינה אנרגטית מקסימלית בתהליך השינה, קשורה באופן ישיר לאורח החיים שלנו.
השינה משקפת את רמת הרוגע הפנימי שאליו הגענו.
השינה משקפת את הסדר והשגרה באורח החיים שאנחנו מנהלים, ועד כמה חיינו הם שלווים.
כלומר, הרוגע הפנימי והשלווה באורח חיינו, ישתקף אצלנו תוך כדי תהליך השינה בלילה.
ככול שהשינה תהיה רצופה, כלומר ללא כל הפרעות, וככול שההרפיה תהיה מקסימלית, ככה הטעינה תהיה מקסימלית גם כן, ולמצב זה עלינו לשאוף.
אורח החיים שלנו כיום, אינו מאפשר לנו את הטעינה האנרגטית המקסימלית.
כתוצאה מכך, אנחנו חיים וצוברים עייפות, ומגיעים אף לתשישות במהלך חיינו.
סדר תודעתי חדש, שמאפשר אורח חיים שהוא רגוע ושלוו, יאפשר את הטעינה המקסימלית.
אנרגית השמש מפריעה להטענת הגוף באנרגיה בעת תהליך השינה.
רצוי לזכור שהורמון השינה שמאפשר לנו את ההרפיה המקסימלית מופרש בעת התהליך לשינה בעיקר בלילה ו/או כשחשוך.
אנחנו ערים ומפעילים את הגוף במהלך היום, כי עלינו לתפקד ולחיות ולהיות ערניים ודרוכים, וזאת כדי לשמור ולהגן על עצמנו.
כלומר, המצב האנרגטי שלנו צריך לאפשר לנו במהלך ההתנהלות היומית את התפקוד הערני והבריא.
אם אנחנו חשים בעייפות כאשר אנחנו ערים, כי לא ישנו במהלך הלילה, וקשה לנו לתפקד ולהפעיל את הגוף, זה אומר שאנרגטית אנחנו בשלבי התרוקנות, והמצב נובע בגלל מכלול שלם של נושאים שעלינו להבין אותם ולחיות על פיהם.
כלומר, עלינו לחיות באורח חיים רגוע ושלוו שבריא לגוף, אורח חיים שקיים בו סדר ושיגרה, שמכיל מגוון נושאים החשובים לעצם קיומנו, כמו רוגע שזה מצב שבו בן האנוש אינו מייצר ומפעיל את גופו באמצעות רגשותיו הפנימיים לא את הרגשות החיוביים ולא את הרגשות השליליים, שינה, תזונה אורגנית מתאימה, שתייה מתאימה, פעילות גופנית ולא ספורטיבית תחרותית, שמירה על טמפרטורת הגוף, נשימות סדירות, לחיות ללא לחץ זמן, היגיינה אישית וסביבתית, לחיות ללא בעיות הישרדות ועוד.
עייפות זהו מצב פיזיולוגי שבו אנחנו נמצאים כשרמת הטעינה האנרגטית שלנו בשלבי התרוקנות.
תשישות זהו מצב פיזיולוגי שבו אנחנו נמצאים כשרמת הטעינה האנרגטית שלנו במצב של התרוקנות.
ממה מורכב בן האנוש? בן האנוש מורכב מהתודעה והגוף הפיזי, התודעה היא מי שאנחנו.
הגוף האנושי הוא כלי ביולוגי, שנבנה בתהליך החקירה, הלמידה, וההתפתחות האבולוציונית.
התודעה שהיא מי שאנחנו, מפקחת, מבקרת, ומפעילה את הגוף.
המוח האנושי הוא ממיר ומתרגם אנרגטי, שמקשר בין התודעה לגוף וההפך.
האנרגיה שאנחנו מספקים לגוף כמו מזון, שתייה, וחמצן, מאפשרים לנו להפעיל את הגוף גם בתהליך ההרפיה והטעינה בעת תהליך השינה, מה שמאפשר את תהליך הערות, כלומר מאפשר לנו לתפקד ולחיות.
תהליך השינה בלילה רצוי שיהיה לפי בדיקה שלי על עצמי כשמונה שעות לערך, כשהרצוי הוא ללא כל הפרעות בתהליך עצמו.
גם אם מסיבה כלשהי אנחנו איננו מצליחים לישון בלילה, בגלל סיבה כזו או אחרת, חשוב לשכב את שמונה השעות ולנוח, גם מצב זה מאפשר טעינה מסוימת.
במידה והצלחנו להביא את הגוף כאשר אנחנו ישנים בלילה למצב שהוא ימצא בהרפיה מלאה, שיאפשר את הטעינה המקסימלית, וללא כל הפרעות בתהליך השינה, אז התפקוד שלנו בהפעלת הגוף בעת ערות יהיה רגוע, נוכל להיות רגועים יותר, נוכל להיות מרוכזים יותר, הפעילות שלנו תהיה תקינה יותר, נהיה מפוקחים יותר, נוכל לשמור ולהגן על עצמנו, ובעיקר נתפקד ללא שחיקת הגוף שגורם לנו לסבל בריאותי.
במידה והשינה שלנו לא מאפשרת לנו את ההרפיה המלאה, כלומר את הטעינה מקסימאלית, את השינה הרצופה במשך הלילה, בגלל סיבות כאלו ואחרות, שיכולות להיגרם כתוצאה מגורמים שהם חיצוניים לגוף הפיזי ו/או אם אלו הם הפרעות שהם כתוצאה מגורמים שהם פנימיים לגוף, אז הגוף יתפקד ככה שהצריכה האנרגטית שלו תהיה מינימלית, תלוי באיזה רמה אנרגטית נמצא הגוף, ותספק את תצרוכת האנרגיה הדרושה לאיברים הפנימיים החיוניים, ככה שהגוף ישתדל לשמור על המצב הבסיסי ביותר, כדי לשמור על עצמו בריא, ובעיקר חי עד לתיקון.
דבר חשוב נוסף שרצוי לדעת, שבעת תהליך השינה אנחנו מאפשרים לגוף להיטען אנרגטית, אבל גם לרפא, לתקן, לחדש ואף לנקות ולבנות את עצמו, מקלקולים שנובעים מאורח החיים הלא בריא שאנחנו מנהלים, וגם מהתחלואה היום יומית מעצם היותנו חיים ומתפקדים.
שינה רצופה וללא הפרעות תוכל להתבצע, אם נבין מהם אותם הגורמים להפרעות השינה החיצוניים ו/או פנימיים לגוף.
אם נוכל לזהות ולהבין את אותם הגורמים החיצוניים ו/או הפנימיים שנקלטים ו/או משודרים מהגוף לתודעה שמפריעים לתהליך השינה שלנו בלילה, נוכל לתקן ולמזער את אותם הגורמים ואף לבטלם.
מסקנה: אורח חיים רגוע ושלוו שכולל בתוכו מגוון רחב של נושאים, שרצוי ללמוד ולהבין אותם, כשאחד מהנושאים הוא שינה, יאפשר לנו להיות בריאים יותר ולסבול פחות.
שינה זהו מצב פיזיולוגי שבו הגוף נמצא בהרפיה, כשהורמון השינה מאפשר זאת.
כאשר הגוף נמצא בהרפיה מלאה, יש באפשרותנו להיטען אנרגטית באופן המקסימלי, הדבר דומה לקבל אלקטרוני שנטען ומתפרק בעת פריקה חשמלית.
טעינה מקסימאלית מאפשרת לנו לתפקד בחיינו באופן המלא.
כאשר אנחנו עייפים או מותשים, זהו שדר מהגוף שמבחינה אנרגטית אנחנו מתרוקנים או מרוקנים.
סיכום: נושא השינה הוא אחד מהנושאים החשובים ביותר בחיינו, ובמידה ולא נאפשר לעצמנו את תהליך השינה הרצוי רצוף בלילה, פשוט נגרום לגוף להתרוקן אנרגטית, להתנוונות, לשחיקה, כלומר להיחלש, מצב זה מוביל לסבל אנושי.
כאשר הגוף נחלש, אז גם המערכת החיסונית שלו נחלשת, וכאשר המערכת החיסונית שלו נחלשת, הגוף נחשף לכול אותם חיידקים, וירוסים, וטפילים אחרים, מה שיכול לגרום למחלות ואף למות.
חוסר שינה מקשה עלינו את השמירה וההגנה על גופנו.
חוסר שינה יכול לגרום למצבי הזיה, לבלבול, לסהרוריות, וליצירת מציאויות שהן אשליה.
כלומר, חוסר בשינה אינו מאפשר לנו להיות רגועים, ומנתק אותנו מזהותנו האמיתית, ומהיכולת שלנו לפרש את המציאות האמיתית שבה אנחנו נמצאים וחיים באופן ברור יותר, שפוי יותר.
המסר במאמר: כדי להביא את הגוף לתפקוד מאוזן ויציב, מכוון, עלינו לישון שמונה שעות לערך בלילה ולחיות בסדר ובשגרה, רגועים ושלווים.
כדי לשדרג את המודעות העצמית לרמה התפתחותית מתקדמת יותר, עלינו לישון ולהיטען באופן מקסימלי.
אורח חיים בריא, מאפשר לנו שינה של שמונה שעות לערך בלילה באופן רצוף וקבוע, ולמצב זה עלינו לשאוף.
יוסי קרמר מייעץ לסכיזופרניה מניה דפרסיה דיכאון מודעות עצמית.
לבלוג שלי   http://blog.tapuz.co.il/yosikramer
טלפון  048224276.

 



תגיות המאמר: שינה


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

יוסי קרמר מייעץ ומלווה למודעות רגשית והתפתחות אישית.
המודעות העצמית, השפיות, שאחרי הסכיזופרניה, מניה דפרסיה, הדיכאון, הפחד, החרדה, הקולות הפנימיים, ההרס העצמי ועוד, שחוויתי אותם ועברתי את התהליך ללא עזרה וללא כדורים, רוצים לדעת איך יוצאים מהבלבול המוחי הזה...? 
האם ביכולתכם לזהות את הרגשות הפנימיים שבכם? האם אתם סובלים מהרגשות שלכם? האם אתם מפרשים נכון את רגשותיכם? כי במידה ולא האני והמציאות מתבלבלים מה שיוצר כאוס בחיים, רוצים לדעת איך יוצאים מהמבוך המוחי הזה...??? 
יוסי קרמר מייעץ למודעות רגשית והתפתחות אישית.
לקריאת מאמרים נוספים שלי כנסו לבלוג שלי.

http://krameryossi.blogspot.com

פל. 0522798272

לתשומת לבכם: הידע שלי אינו מהווה תחליף לייעוץ פסיכולוגי ו/או פסיכיאטרי ו/או רפואי ו/או אחר, כל הנאמר והנכתב הוא בגדר ידע בלבד, ואין להתבסס עליו או לפעול לפיו ללא יעוץ עם הרופא המטפל.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת יוסי קרמר

מאת: יוסי קרמר בריאות הנפש14/06/161143 צפיות
הרגשות הפנימיים השליליים שהתעצמו עקב תהליך המעבר מהאינסטינקט שנולדים איתו למודעות עצמית וחיבור רגשי, מובילים להרס עצמי וחוסר הרצון לחיות, כתוצאה מפרוש שגוי וחוסר ההבנה איך להתייחס לאותם הרגשות ואי היכולת להכיל את הסבל הרגשי עם ההשלכות הפיזיולוגיות שנובעות מכך, הם הגורמים העיקרים לתופעת איי.אל.אס. כשבאמצעות ניוון השרירים בעל התופעה מוביל את עצמו עד למצב של שיתוק שרירי הגוף וניתוק התודעה מהגוף, כלומר מימוש הרצון למוות ולהשתחרר מהגוף.

מאת: יוסי קרמר הורות15/02/141491 צפיות
למה לילדים בורח השתן? ההורים בחיים המודרניים מתייחסים לכל נושא בריחת השתן אצל ילדים באופן שהוא אינו ענייני, למה? כי שכחנו איך התנהגנו כשהיינו בטבע. כשהיינו צרכים בטבע לעשות את צרכינו עשינו ללא כל צורך להתאפק, כלומר היה לנו צורך שחררנו, וככה זה עבר מדור לדור. המשך במאמר...

מאת: יוסי קרמר סרטן15/02/149127 צפיות
לוקמיה. מהי הסיבה ללוקמיה? לוקמיה היא תופעה פיזיולוגית שמטרתה השמדה עצמית פנימית לשם מימוש הרצון למות. לוקמיה מחולקת לשתי תופעות פיזיולוגיות, אחת שנפוצה בקרב הילדים הנקראת לימפוציטית ואחת שנפוצה אצל מבוגרים הנקראת מיאלואידית. המשך במאמר...

מאת: יוסי קרמר בריאות הנפש15/02/141546 צפיות
מהי הסיבה לסוכרת? סוכרת היא תופעה פיזיולוגית שבה הגוף אינו מיצר אינסולין ברמה מספקת, וזאת כדי שיוכל לפרק את הגלוקוז הנמצא בדם לרמה הרצויה והבריאה לשם תפקוד מכוון של הגוף, מה שיוצר רמה גבוה של גלוקוז בדם ובשתן, שיוצר תהליך של שחיקה שפוגע באופן תקינות ובריאות הגוף. המשך במאמר...

מאת: יוסי קרמר בריאות הנפש15/02/141321 צפיות
ממה נובעת תסמונת טורט? הגוף שלנו הוא בית חרושת לייצור סמים רק שאנחנו מכנים אותם רגשות חיוביים ושליליים שגורמים לנו למצבי הזיה, מחשבות שווא, דמיון ושאר בעיות האישיות הקיימות בנו שכוללות גם את תסמונת טורט. כלומר, הסיבה לתופעה הפיזיולוגית שמכונה טורט שמלווה בטיקים שיוצר דפוס התנהגות רגשי שחוזר על עצמו מפעם לפעם באופן .תדיר ושיוצר עיוות התנהגותי שמלווה לפעמים בדיבור לא ענייני, הסיבה היא הרגשות הפנימיים החיוביים והשליליים. המשך במאמר...

מאת: יוסי קרמר בריאות הנפש15/02/141964 צפיות
ממה נובעת התופעה? תסמונת דאון היא תופעה פיזיולוגית הגורמת לקשיי תקשורת של בעל התופעה עם הסובבים אותו ובעיות התפתחויות מגוונות. כדי להבין את תופעת תסמונת דאון רצוי שנבין איך מתנהל תהליך העברת הידע הגנטי לדור הבא, וכדי להבין את התהליך רצוי שנבין ממה מורכב בן האנוש? המשך במאמר...

מאת: יוסי קרמר בריאות הנפש15/02/141310 צפיות
מה הסיבה לתופעה? תופעת סיסטיק פיברוזיס משפיעה בעיקר על הריאות, הלבלב, בלוטות הזיעה, מערכת העיכול ומערכת המין, שגורמים לשיעול וליחה מרובה וקשיי נשימה, דלקות ריאות חוזרות, משקל נמוך ובעיית תיאבון, פעילות מעיים לא תקינה ועוד. המשך במאמר...

מאמרים נוספים בנושא שינה

מאת: דוד כהןשינה 01/10/161620 צפיות
אין דבר מעצבן יותר מלישון כאשר בין הזוג נוחר. אבל לא רק אנחנו סובלים אלא גם הוא. תסמונת דום נשימה בשינה מזיקה ומצביעה על בעיה רפואית הדורשת טיפול.

מאת: אפרתשינה 28/05/153055 צפיות
הפרעות שינה יכולות לשבש מאוד את איכות החיים, במיוחד אשר סובלים מן בעיות של הפרעות שינה באופן קבוע. לרוב, מי שסובל זמן מסוים מן הפרעות שינה נשלח על ידי הרופא המטפל שלו או על ידי רופא המשפחה להשגחה במרפאת שינה. במרפאה זו האדם ישן את הלילה כשהוא מחובר למכשירים שונים. כך בהשחתם של רופאים ואחיות ניתן לבסוף לגלות את הסיבה הרפואית הגורמת לבעיה של הפרעות שינה. לעתים הפרעות שינה נוצרים כתוצאה מעין קשיים לנשום במהלך הלילה מה שגורם לנחירות.

מאת: רובי אוזןשינה 06/04/151966 צפיות
כמה פעמים מצאתם את עצמכם ערים באמצע הלילה? מתהפכים מצד לצד, קמים ומתהלכים ברחבי הבית ועדיין מתקשים להירדם. הפרעות שינה מלוות רבים מאיתנו במהלך השבוע. מחקרים רבים מראים כי אחוזים גבוהים באוכלוסייה הבוגרת סובלים מהתופעה אשר פוגעת בתפקוד היומיומי וגורמת לנו לחוש תשושים ועייפים במהלך היום.

מאת: רובי אוזןשינה 23/02/151721 צפיות
רבים מאיתנו סובלים מכאבי גב וצוואר הנגרמים מסיבות שונות. במקרים שכאלה בחירת מזרן היא החלטה חשובה אשר תשפיע באופן ישיר גם על איכות השינה וגם על רמת הכאב. מזרן נוח הוא עניין של פרספקטיבה המשתנה בין אדם לאדם על פי הרגלי עבר ומבנה גופני. בחירת מזרן היא איננה החלטה שאנו עושים כל יום, לכן חשוב לבדוק את הנושא לעומק, להשוות בין סוגי המזרנים, להתנסות ורק בסוף להחליט. רבים מהמומחים לעמוד השדרה טוענים כי לקימורי גב שונים, מחויבת תמיכה שונה.

מאת: מלטוניןשינה 15/06/144620 צפיות
זמן השינה לו אנחנו זקוקים בנוסף לזמן השינה שאנחנו למעשה ישנים, משתנה במהלך שנות חיינו, כאשר הורמון המלטונין מהווה מרכיב חשוב בתהליך.

מאת: Daniel.Bשינה 20/05/145006 צפיות
כמעט כל מי שנוחר מכיר את התופעה הזאת: התעוררות בבהלה באמצע הלילה שנובעת מתחושת מחנק נוראית שמחייבת אתכם לחפש אחר אוויר לנשימה. אם זה קורה לכם הרבה פעמים בלילה, יכול מאוד להיות שאתם צריכים סיפאפ.

מאת: מלטוניןשינה 20/02/148750 צפיות
מלטונין בא לשקף למוח ולשאר איברי הגוף את שעות החשיכה במהלך היממה, כמו גם את עונות השנה וכל זאת בהתאם לזמן ולמקום

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica