אדריכלות היא אחד מהתחומים הכי נחשקים והכי נחשבים מבחינת מיתוג קריירה. עם זאת, על מנת להיות אדריכל יש צורך בלימודים ארוכים של חמש שנים, שאליהם מאוד קשה להתקבל, ולרוב יש צורך בהכנת תיק עבודות או שנת השלמה לקראת הלימודים. אם עברתם את הלימודים בהצלחה, מחכה לכם הצע מצומצם של אפשרויות תעסוקתיות, ופוטנציאל השתכרות נמוך בשלב הראשוני. הכסף והיצירתיות האמיתיים נמצאים רק לאלו שמצליחים להתבלט בין כל שאר ה אדריכלים . אם כן, איך נוכל להסביר את הפער בין המיתוג של המקצוע לבין העיסוק בו בפועל, והאם הפער הוא ייחודי רק לתחום ה אדריכלות ?
התשובה לפער איננה ייחודית רק לתחום האדריכלות. למעשה, יש כיום יותר ויותר מקצועות שהתפיסה אודותיהם מאוד שונה מהביטוי של התעסוקה בהם בפועל. קחו לדוגמא את המקצוע של פסיכולוגים. פסיכולוג לומד תואר ראשון שלוש שנים, חייב לעמוד ברף של ציונים (מעל 90!), להצליח להבלט במבחן המתא"ם ובראיונות אישיים על מנת להתקבל לתואר שני שנמשך עוד שנתיים. לאחר מכן, עליהם להתמחות במוסד ציבורי בתחום ההתמחות שלהם עוד כ-4 שנים. בסוף כל המסלול הזה הם אמורים לעבור בחינת מומחיות, ורק אז יכולים לפתוח קליניקה פרטית. אצל רופאים הדבר הוא די דומה, ואצל שניהם השכר בשלב ההתחלתי הוא מאוד מועט ולא משתווה להשקעה הרבה הנדרשת בו.
המשותף לאדריכלות, פסיכולוגיה ורפואה הוא שאלו תחומים מאוד חשובים, כל אחד בדרכו שלו, והם נחשבים כמעידים על יכולות רבות של הפרט. אלו הם מקצועות עם משמעות המאפשרים ביטוי של אינטלגנציה, יצירתיות ויכולות מורכבות. בעבר, תחומים אלו היו מאוד מתגמלים כלכלית בהשוואה ליתר המקצועות, אך כיום, לאור ההתפתחות של מקצועות הייטק, הנדסה וגם הפריחה של האינטרנט שמאפשרת לאנשים כמעט ללא השכלה למצוא הזדמנויות כלכליות מגוונות, המקצועות הללו אינם כבר משתלמים לאור ההשקעה הרבה שהם דורשים.
עם זאת, מי שהחלום שלו הוא להיות אדריכל, והוא מאמין בעצמו, כדאי שישקול את האופציות האחרות, אך ידע ללכת גם אחרי החלום שלו.