הריון היא אחת החוויות המסעירות ביותר שנשים יכולות לעבור, אך אין הכוונה שמדובר רק בחוויה מעשירה וחוויתית, אלא לעיתים היא יכולה להיות טראומטית וקשה, במיוחד אם האשה נכנסה להריון עם אמביוולנציה מאוד גבוהה כלפי התהליך ותחושותיה כלפי אמהותה ההולכת ומתקרבת. החוויה עלולה להיות מוחרפת אם לאותה אישה אין תמיכה מסביבתה, ובמיוחד מבן זוגה, והכלה לקשת רגשותיה.
נשים בהריון צריכות לעבור כל מיני בדיקות על מנת לאשר את בריאות התינוק שנוצר ברחמן, ועלולות לחוש נחדרות על ידי המערכת הרפואית והבדיקות השונות, במיוחד אם עברו בעברן טראומה מינית כלשהו. ישנן נשים שמפתחות בשלב זה פוביות כלפי בדיקות, ומחשבות אובססיביות לגבי רשלנות רפואית בהריון או רשלנות רפואית בלידה . העיסוק הכמו מאגי באקטים של רשלנות שם את דגש העיסוק על הסביבה החיצונית המאיימת, ולא על הקשיים הפנימיים שלהן שהולכים וקורמים עור וגידים.
חשוב שהסביבה הקרובה תזהה את התהליכים הנפשיים שעוברים עם האשה ההרה ככל האפשר, ותפנה אותה לגורמים טיפוליים מתאימים כמו למשל פסיכולוג רפואי, פסיכולוג קליני או פסיכיאטר במידה ונלווה גם חשד להפרעה נפשית כמו דיכאון, חרדה או חוסר איזון רגשי. הטיפול באשה הרה עם התלבטויות לגבי ההריון והלידה, או טיפול עם דגש על בדקנות או חשדנות רפואית, יכול לסייע לאשה להבין יותר את קשייה, ולהתכונן נפשית יותר טוב לאמהותה על כל רבדיה. טיפול מוקדם ככל האפשר ימנע גם התפתחות של פתלוגיות נפשיות לא הכרחיות.