פטרת ציפורניים נמנית עם מחלות העור השכיחות ביותר, שכיחותה עולה עם הגיל, והיות שהיא מדבקת גם בני משפחה נדבקים. הטיפול לריפוי פטרת ציפורניים הן בדרך כלל תרופות שיעילותן שונה בהתאם לסוג הפטרייה.
פטרת ציפורניים
פטרת הציפורניים פוגמת במבנה הציפורן, מעוותת אותה וגורמת פעמים לכאבים, היא גורמת גם למטרד אסתטי בגלל המראה שלה. קיימם מספר זנים של פטרת ציפורניים הידועים כיום, הפטרת נגרמת על ידי הדבקה מאדם לאדם, או מהאדמה עליה האדם הולך יחף או מבעלי החיים. את הסוגים הקיימים של פטרת ציפורניים ניתן לחלק לפי התנהגותן ותגובתן לטיפול. מי שסובל מבעית פטרת ציפורניים, הציפורן החולה הופכת צהובה או חומה, מתעבה ותחתיה מופיעה קשקשת לבנה, לפעמי ציפורן מתעוותת, מופיעים בה חריצים והיא אף מתפוררת. חשוב לטפל בבעיה כי פטרת ציפורניים "נודדת" מציפורן אחת לשנייה, וכל בני הבית יכולים להידבק מהסובל מפטרת.
לפרטים על פתרונות לפטריות בציפורניים לחצו כאן
קנדידה
קנדידה שמקורה במערכת העיכול היא סוג של פטרייה היכולה לפלוש מהמעי לאזורים שונים שגוף ולהשפיע כמעט על כל מערכות הגוף. לא על כולם היא משפיעה באותו האופן. הסימנים להימצאותה של קנדידה היא תשישות ועייפות כרונית דחף לאכילת מאכלים מתוקים או מאפים, כאבי ראש, בטן נפוחה, ועוד. לאחר שמאובחנים כסובלים מפטריית קנדידה, צריך טיפול הכולל דיאטה לא קלה וקפדנית אך מתאימה, הפסקת אכילה מוצרים רבים ואכילה של מזונות שטובים למצב עלולה להוביל למחסורים תזונתיים ולחולשה גדולה ולכן חובה להשתמש בתוספי מזון כמו ויטמינים וצמחי מרפא שיעצרו התפתחות קנדידה. כיום ישנם תחליפים רבים במזון, וזה ממזער את הבעיה והדיאטה.
טיפול ציפורניים
משום שאת הרגליים לא מאווררים מספיק, חשוב לעשות טיפול ציפורניים באופן קבוע על מנת לא לפגוע בהן. טיפול ציפורניים צריך לכלול השרייתם במים, לאחר שהתרככו, מקצצים אותן לאורך הרצוי ובעזרת פצירה מיישרים ונותנים להן מראה יפה. טיפול ציפורניים הוא גם הרחקה של העור הקשה בבסיס הציפורן כדי למנוע זיהומים, לאחר הטיפול כדאי למרוח קרם על הציפורניים ולעסותן היטב במשך כמה שניות. כך יהיו הציפורניים גמישות מבלי להתרכך ויהיה להן מראה מבריק וטבעי.