גסטרוסקופיה נחשבת לאחת הבדיקות השכיחות ביותר ברפואה המבוצעת לצורך אבחון וטיפול במחלות של מערכת העיכול העליונה. מטרת הבדיקה היא הסתכלות רחבה באיברי מערכת העיכול העליונה. בנוסף לצפייה בפרטים של מערכת העיכול ניתן לבדוק גידולים , לשלוף גופים זרים. מה כוללת הכנה לבדיקת גסטרואנטרולוגיה- המידע במאמר שלפניכם.
הכנה לבדיקת גסטרוסקופיה
בדיקת גסטרוסקופיה הינה בדיקה שמטרתה לבחון בקפידה את איברי מערכת העיכול. בדיקת גסטרוסקופיה מבוצעת תוך שימוש בחומר טשטוש המאפשרת למטופל לעבור את הבדיקה ולא לחוש אי נעימות. הזריקה שמטרתה לטשטש את המטופל ניתנת לווריד ולאחר מכן המטופל מתבקש לשכב על הצד השמאלי. כאשר תתחיל הבדיקה הרופא יתיז חומר מאלחש אל הלוע זאת כדי להפחית תחושה של אי נעימות.
לאחר שחומר ההרדמה יתחיל להשפיע, הרופא יחדיר את המכשיר שבאמצעותו תתבצע הבדיקה- אנדוסקופ(מכשיר דמוי צינור הכולל מקור תאורה ומצלמה שמטרתה לראות את מערכת העיכול)אל פיו של המטופל. בעת החדרת המכשיר המטופל לא יחוש כאב מסוים. לאחר מכן, הרופא יתחיל להתקדם למערכת העיכול. בזמן הבדיקה הרופא יכול לעקוב אחר הבדיקה באמצעות מכשיר טלוויזיה המאפשר לו לא לפספס דבר.
מהם הסיכונים של בדיקת גסטרוסקופיה?
אמנם בדיקת גסטרוסקופיה הינה בדיקה אותה מבצע רופא מומחה לעיתים קרובות אך לעיתים ישנם סיכונים שונים שיכולים להביא לתוצאות לא טובות למשל דימומים. ישנו סיכון לדימומים, בייחוד בהם במקרים בהם נעשית ביופסיה במהלך הבדיקה.לרוב, מדובר בדימום קל, אך עלול להיגרם דימום שמחייב קבלת עירוי דם.
לאחר הבדיקה
בסיום הבדיקה המטופל ינוח בחדר ההתאוששות עד לסיום השפעת התרופות, כאשר מלווה יכול לשהות לצידו. כאשר ההרדמה תחלוף, לרוב כחצי שעה לאחר סיום הבדיקה יהיה אפשר לשתות שתייה פושרת.
יכול להיות כי תיתכן תחושה של נפיחות כתוצאה מהחדרה של אוויר בזמן הבדיקה. מדובר בתחושה שתעלם מעצמה תוך זמן קצר לאחר הבדיקה. לעיתים יכולה להיווצר תחושה קלה של אי נוחות בלוע, אך תחושה זו חולפת מעצמה.כמו כן, אחרי הבדיקה אסור לנהוג ולכן אפשר לחזור הביתה במונית או באמצעות מלווה שיכול לסייע למטופל.
פרטים נוספים על תהליך בדיקת גסטרוסקופיה ניתן למצוא כאן